RH-negativ?!

•  
    • 426 mesaje
    15 Sep 2004, 10:52
    0 0
    Cine stie sa spuna mai multe despre Rh-negativ si primul chiuretaj? Din cate stiu nu este cazul (sper sa stiu bine) si nici nu stiu ce Rh am (mama are negativ), dar ma macina de ceva timp problema...
  •  
    • 76 mesaje
    15 Sep 2004, 14:00
    0 0
    Stiu ca daca ai rh negativ, nu ai voie sa faci chiuretaj, asta daca mai vrei sa ai copii. De obicei, nu poti face decat un copil sanatos, dar sunt si cazuri in care s-au nascut mai multi copii de catre mame cu rh negativ. Asa ca ai mare grija.
  •  
    • 1105 mesaje
    15 Sep 2004, 15:28
    0 0
    Anatati, trebuie, intii, sa vezi ce Rh ai tu. Dintr-o mama negativa pot iesi copii pozitivi sau negativi ( cind tatal este pozitiv)
    Nu este nici o problema cu chiuretajele timpurii( adica pina la 2 luni)pt. ca singele mamei nu intra in contact prea mult timp cu al copilului( daca au Rh diferit).Si oricum, anticorpii formati in cursul acestei sarcine f. scurte nu sunt in cantitate mare.
    Am in acest caz o colega care a nascut de curind. Nu a avut probleme. S-ar putea la al doilea copil, dar astazi, exista tratament pt. asta.
    Deci, daca ai rh negativ, sotul este rh pozitiv, si vrei sa faci un copil, NU ESTE NICI O PROBLEMA, chiar daca ai avut un chiuretaj in antecedente.
  •  
    • 426 mesaje
    16 Sep 2004, 09:28
    0 0
    Apoi eu sper sa ma ajute D-zeu sa trec fara chiuretaje prin viata. Sa vedem... Asta cu Rh-ul ma macina de vreo 2 ani incoace. Dar am citit si eu ca exista acum injectii cu nu stiu ce anticorpi...
  •  
    • 43 mesaje
    17 Sep 2004, 10:12
    0 0
    Mama are RH-negativ. A facut un chiuretaj inainte sa ne aiba pe mine si pe sora mea. Tata are RH-pozitiv si cu toate acestea nu au fost probleme. Nu este nici o problema atunci cand si tatal are RH-negativ - copilul va avea si el RH-negativ si astfel nu se vor mai produce acei anticorpi in corpul mamicii. Daca tatal are RH-pozitiv atunci exista posibilitatea (mare) ca si copilul sa aiba RH-pozitiv si atunci trebuie sa ai grija si sa mergi regulat la doctor cand esti insarcinata sa-ti faca acel test care determina nivelul anticorpilor. Fa-ti RH-ul, dureaza cinci minute, si stai linistita ca-ti faci probleme fara motiv.
    Pup
  •  
    • 426 mesaje
    17 Sep 2004, 12:19
    0 0
    Multumesc ptr. incurajari. mama are negativ, tata pozitiv. Sotul cred ca pozitiv.
    Ah, eu mereu imi fac griji. De una sau de alta.
    Pupici!