Probleme tiroida si betatalasemie minor
-
0 0Salut,
Vreau sa ma luminati intr-o problema.In octombrie mi-a fost foarte rau si toata lumea mi-a spus ca am lipsa de calciu toata luna am stat mai mult la pat ca nu prea eram in stare sa fac nimica apoi incet incet cu calciu la greu + in vena mi-am revenit dar nu complet.Inca aveam starile de rau,de ameteala,nod in gat etc.M-am hotarat in feb anul acesta sa ma duk la medici pentru ca eu tot pierdeam calciu.Am fost diagnosticata la hematolog cu betatalasemie minora am inteles k asta nu este chiar asa de grava decat vrei sa ai copii sotul tau sa nu aiba acelasi diagnostic pentru k altfel copii ies cu probleme asta am intzeles dar in schimb la endocrinolog mi-au iesit analizele foarte urat si la eco mi-a zis k am noduli de 7 am inteles ca nu sunt ff mari.Endocrinologul m-a diagnosticat cu gusa gradul 1 micronodulara, tiroida cronica autoimuna si hipotiroidism subclinic.Problema mea este ca din cate am inteles hipotiroidismul este o problema care ingrasa doar k eu nici nu m-am ingrasat nici nu am slabit.Tin sa precizez k sunt slaba am 45 kg la 25 de ani si 1,64 asa am avut de cand ma stiu poate cu 2-3 kg plus sau minus dar foarte rar.Mi s-a prescris euthyrox 50 intradevar nu il i-au de foarte mult timp de vreo 5 zile si am o senzatie de ameteala,nod in gat, stare de moleseala deci in principiu nu prea sunt in stare sa fac ceea ce faceam inainte si asta ma nelinisteste.Am mai citit pe internet dar nu am inteles decat foarte putin.Vreau sa va spun k dak ma intreba cineva ce mi-as dori inainte de asta as fii spus orice altceva inafara de sanatate dar acum asta imi doresc cu orice pret pentru ca am o viata inainte si trebuie sa am forta sa trec printr-o lume ca asta cu nervi,stress,probleme etc.As fi recunoscatoare daca mi-atzi scrie si parerile voastre sau daca atzi trecut si voi prin asta.Si inca o intrebare :Credeti ca tiroida se poate declansa de la stres sau atacuri de panica?Pentru ca acum 5 ani tatal meu a murit si de atunci e din ce in ce mai greu o fii si de la asta?Va multumesc! Sanatate la toata lumea -
Imi pare rau pt problemele tale de sanatate.
Da, dereglarile tiroidei pot surveni si dupa o suparare mare.
Stai linistita, tratamentul prescris este bun, iti vei reveni dupa cateva saptamani. Nu uita nici macar o zi sa iti iei Euthyroxul, este vital pt buna functionare a tiroidei.
Daca te simti rau in continuare din cauza noului tratament, intoarce-te la medicul endocrinolog si spune-i.
Sunt multe femei bolnave de tiroida, dar cu tratament permanent, pot face fata cu succes vietii de zi cu zi.
Dereglarile tiroidei influenteaza buna functionare a intregului organism.
Multa sanatate iti doresc. -
Iti multumesc pentru sfaturi asa mi-a spus si doctora ca tratamentul nu isi face efectul imediat doar ca nu am rabdare pentru ca am nevoie de un loc de munca si nu pot face nimic din cauza starilor nasoala si din cauza asta ma simt inutila.Inca odata multumesc si imi pare bine ca pot vb cu cineva deschis