echinaceea...?

•  
    • 122 mesaje
    7 Sep 2004, 07:53
    0 0
    Ce stiti despre echinaceea? am inteles ca e buna pentru intarirea sistemului imunitar...a luat cineva? are contraindicatii?
    va pup
  •  
    • 204 mesaje
    7 Sep 2004, 08:08
    0 0
    Nu are contraindicatii.Intradevar e foarte buna pentru intarirea sistemului imunitar.Sanatate!
  •  
    • 204 mesaje
    7 Sep 2004, 08:09
    0 0
    Nu are contraindicatii.Intr-adevar e foarte buna pentru intarirea sistemului imunitar.Sanatate!
  •  
    • 5 mesaje
    7 Sep 2004, 13:30
    0 0
    Eu iau echinaceea C si imi face bine. O gasesti in orice plafar. Poti sa citesti despre ea si la www.naturaplant.ro. Este buna in cure de 6-8 saptamani toamna si primavara si impiedica aparitia unor viroze, raceli ale cailor respiratorii superioare, si fireste cresterea imunitatii in ansamblul ei.
  •  
    • 11 mesaje
    7 Sep 2004, 17:38
    0 0
    Buna Laura.Eu iau echinaceea (echinaceea purpureea) de vreo 3 ani,mai ales toamna si iarna si pot sa spun ca nu mai stiu ce e aia gripa sau raceala.Planta de echinacee,in afara de faptul ca iti intareste sistemul imunitar ( combate gripa si raceala, bronsitele si alte infectii respiratorii), este foarte des folosita in medicina naturista ca antibacterian,antibiotic natural, in tratarea infectiilor urinare, a celor cu candida albicans, al alergiilor, al problemelor pielii( acnee,eczema sau psoriaziz).Pe mine m-a ajuta foarte mult.
  •  
    • 122 mesaje
    8 Sep 2004, 09:13
    0 0
    Echinaceea e sub forma de pastilute??cate se iau pe zi? una ajunge?
  •  
    • 70 mesaje
    8 Sep 2004, 10:24
    0 0
    Extras din ziarul Evenimentul zilei:
    "Echinaceea este un extras folosit in farmaceutica care provine de la arbustii ce cresc in preeria americana, dar au fost aclimatizati si in Europa. Cercetarile recente au aratat ca echinaceea stimuleaza sistemul imunitar nespecific gratie principiilor activi din rizomi si radacinile uscate. Este contraindicata in cazul persoanelor care iau tratamente imunosupresoare, in cazul bolilor auto-imune (lupus, poliartrita reumatoida, vasculite, sclerodermii etc.), in scleroza in placi, SIDA, TBC sau diabet. De asemenea, nu este recomandata femeilor insarcinate."
    Iar echinaceea se ia dupa cum scrie pe prospect; de exemplu echinaceea C de la Medicalab este sub forma de capsule si se iau de la 1 pana la 3 capsule pe zi.
    Echinaceea se gaseste si sub forma de tinctura, dar ca sa folosesti tinctura mai mult timp nu trebuie sa ai probleme cu stomacul.
  •  
    • 122 mesaje
    9 Sep 2004, 14:55
    0 0
    Mersi mult fetelor...o sa incerc si eu echinaceea.Sper sa fie totul ok.
    va pup
  •  
    • 19 mesaje
    10 Sep 2004, 13:11
    0 0
    Oare pot lua echinaceea daca iau si anticonceptionale? stie cineva?
  •  
    • 70 mesaje
    10 Sep 2004, 15:39
    0 0
    Lorena poti sa iei linistita echinaceea daca iei anticonceptionale. Cand luam anticonceptionale mie mi-a prescris doctorita de la planning familial un preparat cu echinaceea si nu mi-a zis ca ar fi probleme.
    Pupici.