aniconceptionale CORAL 21 ?
-
0 0Buna!
Am 20 ani si am o relatie de 2 ani juma` cu prietenul meu. Ne`am hotarat sa iau anticonceptionale, ca asa e mai comod
Asa ca m`am dus la ginecolog si mi`a prescris (fara niste analize sau alte intrebari despre sanatatea mea?! )niste anticonceptionale, numite CORAL 21. Doctorul mi`a spus sa le iau 21 de zile incontinuu,sa fac o pauza de 7 zile si in a 8-a zi sa incep o noua folie. In prospect scrie ca foliile noi "vor fi incepute intotdeauna in aceeasi zi a saptamanii in care a fost inceputa prima cutie". Deci daca incep sa le iau intr`o zi de vineri, luna urmatoare tre` sa le incep tot intr`o vineri, chiar daca nu e a 8-a zi , ci poate a 10-a ??!! Acum nu pot sa merg din nou la ginecolog, ca e in concediu.. Daca aveti alte informatii, sau stiti din proprie experienta, va rog sa imi scrieti! Va multumesc
-
Eu am folosit Logest.Acum sunt intr-o pauza.Toate anticonceptionalele combinate,cum probabil e si Coral 21,se iau la fel:21 de zile si 7 zile pauza.Nu stiu nimic despre ele,dar stiu ca Logest au cea mai mica concentratie de hormoni: 0,075 mg de gestoden si 0,02 mg de etinilestradiol.Daca ti le-a prescris medicul probabil sunt cele mai potrvite pentru tine.Bafta!
-
Coral 21 e un contraceptiv oral combinat trifazic.
Fiecare drajeu de coral 21 contine 2 hormoni feminini diferiti:un progestogen(levonorgestrel) si un estrogen (etinilestradiol).Cei 2 hormoni sunt prezenti in drajeuri, in 3 cantitati diferite, marcate prin culori diferite:maron, alb si galben-ocru.
Un drajeu maron contine levonorgestrel 0.05mg si etinilestradiol 0.03mg.
Un drajeu alb contine levonorgestrel 0.075mg si etinilestradiol 0.04mg.
Un drajeu galben-ocru contine levonorgestrel 0.125mg si etinilestradiol 0.03mg.
Asa.. o cutie costa in jur de 50 mii, eu m`am mirat.. e ieftin,nu? Dar medicul mi`a spus ca firma care le face e o societate non-profit, sau ceva de genu asta..
Eu inca nu le`am luat, abia peste o sapt imi vine ciclul si o sa le iau, medicul zice ca la cate fete a prescris,nu s`a plans inca nimeni
well..a good day
pupici si mersi de ajutor