durere in partea stanga.....

•  
    • 234 mesaje
    31 Aug 2004, 22:53
    3 0
    de 5 zile ma doare foarte tare partea stanga. am fost la camera de urgenta pentru ca nu mai puteam si doctorul mi-a spus, dupa ce am facut toate analizele, ca am infectie la rinichi. ma simt tare obosita, ametita, si dupa ce mananc ceva, vreau s-o dau inapoi, am dureri de cap si am avut si febra. am fost la medicul de familie, care mi-a mai facut inca o data analizele de sange si de urina, si mi-a spus ca nu pot avea nici o infectie, ci as putea avea pietre (desi am aproape doar 20 de ani) si m-a trimis sa-mi fac un ultrasound. ieri m-am fortat sa vomit, a fost prima data cand am vomitat, si deja ma simt bine, dar a fost o vomitura de culoare verde, desi nu mancasem nimica de culoare verde. doctorul mi-a dat niste painkillers, de cand le iau nu ma mai doare asa de rau, dar cand respir adanc, simt cum parca cineva imi baga un cutit. pastilele astea ma fac ca tot timpul sa-mi fie somn, dupa ce le iau trebe sa dorm vreo 2 ore, ca altcumva oricum dorm unde sunt.

nu stiu ce sa ma cred, poate ma ajutati voi cu ce-as putea avea.
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2004, 10:47
    0 0
    ratacita, afectiunile digestive manifestate prin dureri puternice sunt uneori dificil de diagnosticat, deoarece deseori acestea iradiaza in alte zone decat cele in care se afla organul afectat.
    Este evident ca nu te pot sfatui mai bine decat medicii care te-au vazut; tot ce pot sa fac este sa iti povestesc urmatoarele...
    Aveam 17 ani cand m-am trezit intr-o noapte cu dureri puternice in partea stanga a abdomenului, in zona mijlocului. Deoarece eram in perioada menstruatiei, medicul de la camera de garda a spitalului de urgenta mi-a dat doar un analgezic si m-a trimis acasa, considerand ca este vorba doar de o dismenoree acuta.
    A doua zi, durerile au devenit si mai puternice - in plus, nu puteam inghiti nimic (lichid sau solid) fara sa vars imediat. De data aceasta m-am dus la medicul de care apartineam - mi-a facut analize de sange si urina, in urma carora mi-a pus diagnosticul de apendicita. Mi-a dat trimitere la spital, pentru operatie. Acolo, medicul de garda a confirmat diagnosticul si tocmai incepuse sa completeze fisa de internare pentru apedictomie, cand, intamplator, in incaperea respectiva a intrat un alt medic, care m-a consultat si el. Diagnosticul lui, acela de litiaza renala, s-a dovedit in cele din urma a fi cel corect. Modalitatea prin care si-a dat seama de eroarea colegilor sai a fost foarte simpla: mi-a spus sa ma ridic in picioare si sa ridic bratele. M-a lovit lateral, peste mijloc, doar cu doua degete, usor, insa eu m-am indoit de durere. Desigur, mai apoi mi-a facut inca o analiza de urina si o echografie, care au confirmat diagnosticul lui.
    Cu multa bunavointa, mi-a facut o lista cu alimente pe care le-am consumat in urmatoarele 2-3 saptamani. Acea dieta, FARA NICI UN FEL DE MEDICAMENT, m-a eliberat complet de durerile acelea ingrozitoare.

Te rog, nu considera ca ti-am povestit cum au decurs lucrurile pentru mine pentru ca as sustine ca si in cazul tau este vorba tot de litiaza renala - am facut-o doar ca sa iti arat ca primele opinii ale medicilor pot fi eronate.

Nu amana sa soliciti un consult medical amanuntit; faptul ca faci si febra este un lucru destul de ingrijorator.
    Aici, in Romania, se fac internari in spital de 1-2 zile, in scopul unor investigatii cat mai complete - banuiesc ca si la voi se procedeaza la fel. Sugereaza medicului tau aceasta varianta.

A! varsatura de culoare verde continea bila (sau fiere, mai pe romaneste); banuiesc ca avea gust amar-acru. Sunt multe persoane care varsa excesul de bila dimineata, fara a suferi de colecistita (inflamarea vezicii biliare), insa si aceasta ar putea fi o varianta (deseori colecistita apare dupa o masa copioasa, cu grasimi; se manifesta prin greata, varsaturi, dureri in zona dintre ficat si stomac, febra).

Multa sanatate!
  •  
    • 70 mesaje
    1 Sep 2004, 14:56
    0 0
    donna_imobile spune-mi si mie te rog cum a fost (daca mai stii) cu dieta aceea in caz de litiaza renala. Caci si eu am nisip la rinichi si din cauza asta fac frecvent cistita.

ratacita fa si o ecografie caci si eu aveam probleme ca si tine si numai dupa ce am facut o ecografie am aflat care era adevarata problema.
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2004, 15:31
    1 0
    monica, "regimul" este menit sa mareasca aciditate urinei si sa dizolve nisipul, nu si calculii mari.

Timp de 2-3 saptamani (nu imi amintesc exact perioada) am mancat numai:
    - carne slaba, fiarta sau fripta,
    - oua fierte foarte tari,
    - branza desarata,
    si am baut numai apa fiarta si racita.

NIMIC ALTCEVA! (paine, mamaliga, ceaiuri, sucuri, fructe, legume, sare, zahar etc. - zero total!)

Desigur, medicul avea in fata analizele mele de sange si urina - deci a gasit de cuviinta ca organismul meu va rezista la o asemenea proba de foc.
  •  
    • 70 mesaje
    1 Sep 2004, 16:00
    0 0
    Multumesc pentru raspuns Donna.
    Intr-adevar acest regim este o adevarata proba de foc.
  •  
    • 234 mesaje
    2 Sep 2004, 04:32
    0 1
    donna, mersi de raspuns, dar totusi nu cred ca as putea avea o afectiune digestiva. pe langa faptul ca fug foarte mult, in fiecare zi o jumatate de ora in continuu, mai si ies foarte mult afara fara masina, si nu mananc dulciuri sau grasimi in proportii excesive. eu cred ca sunt foarte sanatoasa...

am si inceput sa vomit, nu pot manca mai mult de 4 linguri. acuma s-a convins si doctorul de familie ca pot avea infectie dar nici acuma nu e convins.

sunt tare speriata, nimeni nu stie ce am, si pe zi ce trece ma simt tot mai rau cu dureri mai mari.

oricum, mersi de raspuns, eu cred ca in final o sa fie bine si nu e nimica grav.
  •  
    • 9835 mesaje
    2 Sep 2004, 10:04
    2 0
    DU-TE LA MEDIC!!!