terapii alternative - pro sau contra?

•  
    • 73 mesaje
    27 Aug 2004, 16:22
    0 0
    de pilda am auzit recent de un caz de diagnosticare prin "citirea aurei energetice" - cica individul (care-si spune doctor dar nu sunt convinsa) a "citit" imediat toate problemele pacientei. Care e samburele de adevar al acestor povesti? Oare chiar este posibil ca cineva sa identifice exact problemele organismului in acest fel? Oare tratamentele "naturale" recomandate de astfel de "vraci" pot face rau intr-o masura sau alta? Va multumesc pentru lamuriri; am pe cineva apropiat dornic sa incerce asa ceva iar mie mi-e teama sa nu isi agraveze astfel problemele.
  •  
    • 22 mesaje
    27 Aug 2004, 17:48
    0 0
    eu in principiu sunt pro tratamente alternative ... dar acele tratamente bazate pe plante si regim alimentar foarte strict si cunosc persoane care s-au vindecat de boli grave cu vointa, rabdare, si un medic bun ...

despre diagnosticare prin aura ce sa zic ... am auzit de diagnostic pe baza de fotografie , dar cum nu am incercat asa ceva nu pot sa emit pareri ...

... in general eu sunt pentru vindecarea bolnavului prin forte proprii , plante, regim si nu prin bioenergie si astfel de tehnici ... e doar o parere din ce am citit , personal nu am incercat niciodata ...
  •  
    • 9835 mesaje
    27 Aug 2004, 21:35
    0 0
    pro, cand e vorba de "vindecatori" autentici.

Din pacate, bietii bolnavi, disperati, cred orbeste in unii sarlatani, care ii taxeaza cu 300.000 pentru 5 minute de "pase", dupa ce au asteptat ore in sir la o coada infernala.
  •  
    • 491 mesaje
    28 Aug 2004, 00:51
    0 0
    eu cred ca faza cu vindecatorii e placebo 100%... Problema se pune cind cineva intrerupe tratamentul medicamentos (sau nu se duce deloc la medic) ca sa ia tot felul de ierburi si avanseaza boala si tot avanseaza... ce sa zic, putin placebo nu strica pina la urma (sau un moral ridicat, o persoana care-ti da speranta intr-un fel), da' numai in cazuri de-astea usoare, o raceala, sau ceva lejer...

faza e ca mai toti vindecatorii te jecmanesc de bani si nici macar nu esti sigur ca te faci bine au ba...

deci eu sint contra

Nicole
  •  
    • 683 mesaje
    30 Aug 2004, 09:19
    0 0
    salutare!
    poate ca si eu as fi fost de acord cu voi, daca nu as fi vazut cazuri uimitoare in propria mea familie.
    Tratamentele naturiste functioneaza, dar trebuie vointa de fier sa le tii. Cred ca intr-un anume procent e si efectul placebo, dar ce importanta mai are asta atunci cand te vindeci?