Anticonceptionale
-
0 1Am si eu nevoie de un sfat. Am 17 ani si am fost de curand la endicrinologie si in urma unui test hormonal care nu a iesit bine (testosteronul la limita normalului) doctorul mi-a prescris Diane-35 si Verospiron. Nu am fost prea incantata ca o sa iau anticonceptionale ptr ca am auzit ca nu e asa de bine si nici nu vreau sa ma ingras. Trebuie sa urmez un tratament timp de 6 luni.
Am inceput deja tratamentul de 5 zile insa nu vreau sa am mai tarziu probleme din cauza anticonceptionalelor sau sa ma ingras.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Am citit intr-o revista ca unele persoane pot sa si slabeasca daca iau anticonceptionale. De unde poti sa iti dai seama daca te ingrasi sau o sa slabesti?
Va multumesc. -
Buna.
Si eu fac tratament cu anticonceptionale(Logest) pt ovare polichistice.
Nu cred ca ai de unde sa-ti dai seama dinainte cum o sa reactioneze organismul tau la anticonceptionale....daca o sa te ingrasi sau nu.
Fiecare dintre noi reactionam diferit in functie de particularitatile noastre.
Eu spre exemplu am slabit desi iau anticonceptionale.
Doctorita mi-a recomandat sa iau o data la o saptamana un diuretic(eu iau nefrix) pt ca anticonceptionalele(si stiu sigur ca Dianele fac asta) provoaca retentia de apa in organism...care se vede pe cantar...si cu ochiul liber. -
mai fetelor anitconceptionalele in general sunt pline de efecte secundare si contraindicatii ... cititi numai prospectul ... si nu regleaza organismul ... poate te simti mai bine uneori cand le iei ( desi poti sa te simti si mai rau ) dar dupa ce le-ai oprit ai aceleasi probleme sau mai multe .... eu acum 7 ani am luat anticonceptionale tocmai pentru ca vroiam sa ma ingras si nu reuseam sub nici o forma si ... am luat 3kg sub forma de aripioare asa ca m-am lecuit .... iar o persoana pe care o cunosc si care a tot luat Diane din cand in cand pentru chisturi ovariene a ramas cu o hipercoagulabilitate sanguina care ii face probleme ... voi decideti dar e bine sa fiti informate ... gasiti pe internet o multime de informatii despre efectele anticonceptionalelor..
-
depinde de organism... eu iau logest de 6 luni (produse de aceeasi firma ca diane) si daca stau sa pun in balanta avantajele si dezavantajele, avantajele sunt mai multe: nu mai am sindromul premenstrual (care era ingrozitor), nu mai sangerez atat de mult ca inainte, nu mai stau cu frica (am ramas? nu am ramas?) samd... efecte secundare nu prea sunt.. depinde de fiecare organism cum reactioneaza; dupa o perioada de 1-2 luni de tratament iti cam dai seama daca pastilele alese sunt bune pt corpul tau sau nu...
-
Eu iau de ceva timp anticonceptionale si nu am nimic (de aproape 5 ani cu mici intreruperi).Stiu ce efecte au si acestea sunt valabile doar in cazul unei prescrieri incorecte.Din cate am inteles tu ai facut niste analize serioase si astfel ai aflat ca trebuie sa iei hormoni.Cred ca doctorul acela stie si el ceva, daca nu ai incredere mergi la alt doctor si vezi ce spune si el!Se poate sa te ingrasi...dar asta doar pentru ca ele iti creaza o pofta ridicata de mancare, daca te abtii ai scapat, daca nu te ingrasi!Eu nu sustin aceste pastile, dar in unele cazuri sunt foarte bune...insa Diane sunt destul de puternice, eu zic sa mai intrebi pe cineva.Pupici!
-
Va multumesc mult fetelor. E adevarat ca durerea inainte de menstruatie nu a mai aparut si am citit in prospect ca sunt bune si impotriva acneei. De ingrasat sper sa nu ma ingras
si o sa urmez tratamentul ptr ca, chiar am probleme cu parul nedorit. Si in ceea ce priveste efectele negative sper sa nu apara in aceste 6 luni.
Va doresc numai bine. -
Fetelor..eu iau aceste medicamente de 7 ani si va pot spune sigur ca pentru mine au facut numai bine ( pe langa efectul contraceptiv
)Mi-au vindecat acneea, nu mai am dureri menstruale, stiu exact cand imi vine ciclul si cat dureaza iar in cei 7 ani am luat in greutate aproximativ 3 kg (avand in vedere ca le iau de la 18 ani cred ca e normal). Asa ca ...daca nimeriti ceea ce e potrivit pentru voi, totul va fi ok
Va pup
-
Nu am copii , dar intentionez sa fac.Si oricum nici dupa ce o sa fac copii nu o sa folosesc anticonceptionale.
Am o prietena care datorita doctorilor care i-au prescris anticonceptionale ptr acnee , nu poate sa faca copii, are osteoporoza .E distrusa pe viata
Asa ca faceti ce vreti, dar nu stiti cum e sa ti se spuna in fata ca nu poti sa faci copii, ca esti bolnava si nu se stie daca te vei trata si ca vei sta toata viata(cit mai ai de trait) pe capul altora ca bolnava.Nu multumesc, nu vreau asa ceva -
Eu nu stiu ce fel de anticonceptionale i-au fost recomandate prietenei tale, insa stiu ca in foarte multe cazuri au fost recomandate tocmai femeilor care nu puteau ramine insarcinate. Au facut tratament cu anticonceptionale citeva luni, au intrerupt tratamentul si au ramas imediat insarcinate. Oricum, un lucru este cert: nu se iau anticonceptionale dupa ureche, se fac niste teste inainte pentru a se vedea ce hormoni sunt in exces (un dozaj hormonal), apoi se prescriu de catre medic anticonceptionalele adaptate organismului tau. Dar sa stii ca in majoritatea cazurilor anticonceptionalele au rezolvat multe probleme hormonale ale femeilor. Astea nu sunt povesti nemuritoare. Ai sa vezi si tu ca sunt mai multe pareri pro decit contra anticonceptionalelor.
-
Eu cred ca fiecare face cum vrea si ce vrea cu viata lui!Dar decat sa trec prin experienta unei intreruperi de sarcina cauzata de esecul altor metode de protectie, mai bine bag hormoni in mine!Si chiar e asa de bine sa faci un avort sau de fiecare data sa te gandesti la consecinte in timp ce ar trebui sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta alaturi de partenerul tau?Stiu ca au efecte negative in timp...dar vorbiti cu mamele voastre si cu bunicile voastre sa vedeti cat au suferit din cauza ca nu au existat aceste pastile sau nu aveau voie sa le ia pe vremea lui Ceausescu.Cu ce s-au ales?Cu rani pe col sau cu alte minunatii...daca nu pastile, fetelor...ORICE dar sa nu faceti prostia de a face un avort!E mult mai daunator pentru voi decat toate pastilele din lume, atat fizic cat si psihic!Pupici si sa aveti grija de voi...
-
De orice clipa petrecuta alaturi de partener te bucuri oricum(cu sau fara pastile-dar nu bolnava)
Tu te simti alaturi de partener numai atunci cind sunteti intimi?Hai sa fim seriosi alaturi de partener te bucuri de orice clipa(intimi sau nu).
Crezi ca daca tu te imbolnavesti te mai bucuri?
Asa cum mi-a spus prietena mea(care a cum e in spital) Inainte de toate sanatatea ta e importanta, apoi vin celelalte.
Da si ea a vrut sa stea fara griji si acum ce face?Sta in spital cu mult mai multe griji decit inainte.Dar a fost alegerea ei.
Am vorbit cu mama mea (care intimplator e asistenta medicala )si mi-a spus ca pe vremea lor nu era asa(femeile era mai grijulii cu sanatatea lor).
Ne facem singuri viata dar mai trebuie sa ne mai si informam. -
Era vorba de momentele de intimitate...dar cred ca ai inteles.Ai dreptate, dar sa stii ca nu e chiar asa de grav cum spui tu...problemele apar la persoanele predispuse si care iau aceste pastile total dupa ureche.Mai exista si cateva exceptii, dar care daca stai sa le aflii cauza ajungi la concluzia ca tot de acolo au aparut.Dupa 5 ani imi e bine si nu am probleme...in viitor poate vor aparea, dar nu poti stii niciodata ce-ti rezerva acesta.Poate...Dar daca nu pastile, intreb si eu, atunci ce?Care metoda este destul de eficienta si nu iti afecteaza sanatatea?Prezervativul si...altceva?Crede-ma ca nu poti folosi prezervativul la nesfarsit, mai ales ca e incomod din foarte multe puncte de vedere si ai o relatie stabila care se indreapta spre casatorie.Asa cred si nu stiu daca e bine, dar ce pot face?