Metoda calendarului

•  
    • 21 mesaje
    12 Aug 2004, 18:57
    0 0
    Buna fetelor. Vreau sa va intreb daca exista un rsc daca faci sex neprotejat in primele 4 zile dupa menstruatie. Mediculul urolog al prietenelui meu l-a asigurat ca nu exista riscuri in primele 4-5 zile. Cat de departe de adevar e ?
  •  
    • 10 mesaje
    12 Aug 2004, 21:00
    0 0
    Eu una,folosesc aceasta metoda a calendarului si pot spune ca nu am avut nici o surpriza pana acum.Insa,fiind mai precauta si mai fricoasa din fire ma limitez numai la primele 3zile.Din cate am citit prin reviste tind sa cred ca ne putem baza pe aceasta metoda.Desigur,ca si aceasta ca si toate celelalte nu ofera o siguranta de 100%(poate numai steriletul).
  •  
    • 56 mesaje
    12 Aug 2004, 21:06
    2 0
    E adevarat, sunt sigure primele 5 zile de cand inceteaza menstruatia, apoi pauza 10 zile si apoi 8 zile sigure.
    Daca menstruatia este regulata,dar cum spunea si eva de dinaintea mea, personal ma limitez la primele 3 zile.
  •  
    • 10 mesaje
    12 Aug 2004, 21:12
    0 0
    Eu una, folosesc aceasta metoda a calendarului si pot spune ca pana acum nu am avut nici o surpriza neplacuta.Dar pt. ca sunt o fire mai prudenta si mai fricoasa ma limitez numai la primele 3zile.Din cate am citit si am auzit ar fi o metoda sigura.Sa nu uitam insa ca nici una din metodele de contraceptie nu este sigura 100%(poate numai steriletul).
  •  
    • 21 mesaje
    13 Aug 2004, 09:42
    0 0
    Merci mult pentru raspuns. Vreau sa mai intreb decat incepe numaratoarea inversa a celor 3-4 zile, dupa ce au trecut cele 5 zile ale menstruatiei sau dupa ce nu mai exista scurgeri.
  •  
    • 1964 mesaje
    13 Aug 2004, 12:00
    0 0
    Metoda calendarului pe care eu am folosit-o si a tinut fara gres vreo 5 ani era: 4-8 21-28 astea fiind zilele fara nici un risc (ma rog, sunt riscuri probabil dar foarte mici). Ziua 1 este considerata prima zi in care iti vine ciclul si se presupune ca ai ciclu regulat ; adica la 28 de zile. Eu insa te-as sfatui din suflet sa te apuci de anticonceptionale.Este cel mai sigur, plus ca nu mai ai batai de cap cu durerile din primele zile de ciclu, nu mai ai probleme cu hemoragii, calduri si alti factori...e alegerea ta, dar generatiile de anticonceptionale care exista acum nu mai au nici un fel de efecte adverse sau riscuri. Succes
  •  
    • 68 mesaje
    13 Aug 2004, 12:04
    0 0
    Socoteala se face astfel: consideri prima zi a menstruatiei, ca ziua cu nr. 1. In principiu, nu ai probleme in primele 10 zile. Apoi, in functie de perioada la care iti vine in mod normal ciclul ( 28-32 de zile), numeri inapoi 10 zile. Sa iti dau un exemplu: Daca ciclul a venit pe 1 august, esti protejata pina pe 9-10 august. Daca el trebuie sa vina pe 29 august( pt. un ciclu de 28 de zile),o noua perioada de siguranta este 19-20 august-28 august.
    Nu spun ca e o metoda 100% sigura, dar asa se face calculul.
    Sper ca te-am ajutat.
  •  
    • 68 mesaje
    13 Aug 2004, 12:10
    0 0
    Si, da, sunt absolut de acord cu Babyk, cel mai bine e sa folosesti pastile. Confortul fiziologic si psihic pe care ti-l ofera,sunt exact lucrurile de care ai nevoie. Asa poti sa savurezi momentele de intimitate la maxim, chiar nu mai trebuie sa iti faci probleme.
  •  
    • 524 mesaje
    13 Aug 2004, 13:52
    0 0
    cea mai sigura si care nu dauneaza organismului, metoda contraceptiva, e prezervativul.
    Dar, normal, fiecare cu parerea lui.
    Dar partea cu"anticonceptionalele nu dau efecte adverse" chiar nu e adevarata.
    Eu am luat,6 ani, cu analize facute, recomandate de medic, pastile de calitate buna, nivel scazut de hormoni, cu pauze....etc.....si ?
    Efectele tot au inceput sa apara, chiar si dupa ce nu le-am mai luat, as zice chiar ca atunci mai multe, organismul "urla" practic dupa hormonii artificiali cui care il invatasem....
    Discutii pro si contra anticonceptionale au tot fost si sunt convinsa ca vor mai fi.
    Un mic exemplu despre "nevinovatia" lor: in ultima perioada am mers la diversi medici, cu o problema, am ajuns si la oftalmolog si pana si el m-a intrebat: luati anticonceptionale? Pentru ca poate fi un efect al lor.
    OFTALMOLOG, fetelor !!! Te gandesti ca e cale lunga de la "aia" pana la ochi.....ei, se pare ca nu e.
    Ma rog, fiecare face ce vrea cu corpul lui si-l indoapa cu ce vrea, eu atat mai vreau sa va spun: daca asa vreti, asa stati linistite, asa hotarati: sa luati anticonceptionale, luati, dar nu 100% sigure ca sunt sanatoase.
    Mai bine fiti pregatite sa aveti la un moment dat si efecte negative.
    Sau poate veti fi printre cele care nu au.
    Sau poate nu.
    Nu poti sa afli decat pe pielea ta, nu ?
  •  
    • 35 mesaje
    13 Aug 2004, 21:15
    0 0
    Metoda calendarului nu este sigura,eu sunt patita : am ramas insarcinata in prima zi dupa ciclu asa ca sfatul meu este sa folosesti alta metoda contraceptiva.Eu personal militez pentru prezervativ,anticonceptionalele mi-au dat efecte negative iar steriletul nu l-am tolerat deloc.Dupa cum vedeti am incercat cam tot ce se putea in domeniu!A!!Am uitat sa va spun ca am folosit si pastila de a doua zi cand mi-am dat seama ca pot s-o patesc si nu a avut nici un efect!