probleme cu lentilele-ajutor!!!
-
0 0Fetelor,
Ieri am ridicat lentilele, azi mi le-am "instalat" si nu vad aproape bine. Eu am -1 dioptria, ele sunt -1 la fel ca ochelarii si uite ce patesc. Le-am pus de o ora.Altfel nu le simt decat putin. Sunt de calitate, fabricate in state.Este asa la inceput???
A mai patit cineva??
Multumesc daca cineva se incumeta sa ma lumineze. -
Sa inteleg ca sint lentile de contact?
Daca da atunci nu ar trebui sa fie nici o problema.Du-te inapoi la magazinul de unde le-ai cumparat si explica ce se intimpla.Poate ti-au dat lentile cu alta dioptrie.
Eu port din anul 1993 lentile de contact -2.25 si -3.25 si nu am avut niciodata probleme.
Succes. -
S-ar putea sa nu le suport. Sambata am lacrimat in continuu si nu le mai suportam, le-am dat jos. Problema este ca sunt perioade(minute) cand vad clar cu ele si aproape,alterneaza cu perioade de neclaritate.Prima pereche am aruncat-o deja. M-am frecat la ochi, mi-a sarit lentila si nu aveam suportul cu lichid cu mine.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu... -
Le-am comandat in ideea de a le purta la calarie, nu e comod la galop sa-ti sara ochelarii de pe nas, am experienta in a-mi tine ochelarii cu o mana si darlogii cu cealalta, insa e destul de periculos. Si la tenis cand imi transpira nasul si tre sa-i ridic din 2 in 2.
Culmea, consider ca-mi sta mai bine cu ochelari decat fara, considerentul de frumusete nu a ciontat deloc. -
Le-am comandat in ideea de a le purta la calarie, nu e comod la galop sa-ti sara ochelarii de pe nas, am experienta in a-mi tine ochelarii cu o mana si darlogii cu cealalta, insa e destul de periculos. Si la tenis cand imi transpira nasul si tre sa-i ridic din 2 in 2.
Culmea, consider ca-mi sta mai bine cu ochelari decat fara, considerentul de frumusete nu a contat deloc. -
Draga Ada,
Port ochelari de vedere de la 8 ani si acum 5 ani mi-am luat prima perece de lentile de contact.Primele pe care le-am avut au fost lentile pentru purtat 1 an si nu le-am suportat. Acum am lentile 30 de purtari. Pe langa faptul ca ma tin de aproape 1 an (nu le port zilnic), sunt mult mai subtiri decat cele normale si asta le face mult mai usor de suportat si sunt mult mai ieftine. Este foarte importanta de asemenea solutia.Eu una nu o suport pe cea de la Baush&Lomb (?!)...si am aceleasi simptome ca ale tale. In alta ordine de idei,dioptria de la lentilele de contact este alta decat cea de pe ochelari..Trebuie sa faci un control special..Sper ca iti vor ajuta sfaturile mele...Pupici -
Ma uit in seara asta acasa sa iti spun exact cum se numeste solutia...Oricum depinde de ..ochiul fiecareia..Exista o solutie oricum din plante care este neutra si care in principiu merge pe la toata lumea si am vazut ca a aparut si la noi. O sa iti spun maine cum se numeste si asta..Trebuie insa sa le speli foarte bine ca altfel, cand le pui, grasimea care se depune atat timp cat le porti, iti provoaca niste usturimi si ti se inrosesc ochii de craaaapi..
-
In principiu, cand porti lentilele de contact ar trebui nici sa nu le simti. In cazul in care dupa ce rezolvi problema cu solutia, daca tot simti disconfortul, e posibil sa nu iti fie buna marca de lentile. La mine, de exemplu, cand le-am luat pe ale mele, am probat 3 firme de lentile si nu m-am simtit bine decat cu cele de le Fresh Look. Curbura lor este diferita de la firma la firma.
Auzi!? Dar tu cum le-ai cumparat ?Le-ai probat inainte?! Ti-au fost recomandate?Ai facut un control inainte? -
Am uitat sa precizez ca am probat 2 tipuri si am ales-o pe cea care era mai confortabila. Insa din ce in ce mai sigura sunt ca-i vorba de solutie care imi provoaca o lacrimare mai abundenta si nu mai vad clar.
La spalare ai voie sa le freci tare? Mi-e frica sa nu se intample ceva si nu stiu exact cat pot sa apas la spalare. -
Pui in palma 2-3 picaturi de solutie si cu degetul mijlociu de la mana cealalta o misti incet in solutia care ai pus-o. Eu apas destul de tare dar am grija sa tin buricul degatului exact pe centrul lentilei si in felul asta se curata uniform. Cand incepi sa le cureti, simti ca sunt mai alunecoase...continui sa misti circular pana cand le simti la mana ca nu mai aluneca asa tare.....Cu timpul o sa simti exact cat trebuie sa le speli...