baietelul meu raceste prea des !

•  
    • 4 mesaje
    14 Mar 2010, 17:32
    0 0
    buna ma numesc Alina si sunt mamica unui baietel de 4 ani si 4 luni si a unei fetite de 2 ani. Ma confrunt cu o mare problema raceala baietelul racesre foarte des , cu toate siropurile de imunitate pe care i le-am administrat el tot raceste la 3 saptamani nu stiu ce sa mai fac si incotro sa ma mai duc . Am fost medicul de familie , la pediatru etc, cu tot ce mi sa dat pentru el nu este de nici un folos.Va rog daca aveti un sfat sau o parere pentru mine il astept nerabdatoare . va multumesc
  •  
    • 3036 mesaje
    14 Mar 2010, 19:25
    0 0
    pot fi mai multe cauze.
    la fel cum exista mai multe feluri de "raceala".

1. poate sa fie vorba de viroze respiratorii - si atunci intr-adevar se pune problema intaririi sistemului imunitar. particularitatile virozelor: dureri musculare,de cap, febra medie/mare, rau general, se vindeca in cca 7 zile.

2. poate sa fie vorba de guturai (raceala comuna) care se manifesta prin iritatie/durere in gat, nas e infundat/curge, stranut etc. fara febra sau febra mica.

3. sinuzita care s-a cronicizat si care recidiveaza frecvent, mai ales in anotimpul rece (nas infundat, dureri de cap, febra relativ mica).

4. alergii respiratorii (care seamana destul de bine cu virozele sau guturaiul): oboseala, durere de cap, stare subfebrila (37,5-38 Celsius), usturime/durere nas-gat.

5. rinosinuzita alergica (pe fond alergic, sinuzita se acutizeaza nu doar la frig, ci si la contactul cu substantele alergene).

nu dispera, totul este sa gasesti un medic cu suficienta experienta incat sa poata sa dibuie adevarata cauza a "racelilor" copilasului.

trebuie sa ai si tu rabdare - termenul de "raceala" este unul foarte vag, iar un diagnosticul concret se poate pune doar colaborand bine cu medicul, de-a lungul mai multor vizite la cabinet.

multa sanatate!
  •  
    • 282 mesaje
    14 Mar 2010, 19:28
    0 0
    buna! baiatul merge la gradinita?

si eu sunt mama unei fetite de aproape 4 ani . si cu ea se intampla la fel. merge la gradinita si este normal. pana sa mearga la gradinita nu a fost mai deloc bolnava.
    eu am vorbit cu diversi medici si mi-au spus ca este normal, pentru ca este varsta in care se intareste sistemul imun. cu cat mai des are o anumita boala, cu atat devine corpul imun la aceea boala.
    despre medicamentele pentru imunitate sa ai mare grija.
    eu, de ex. ii dau echinaceea. medicii au zis ca e f buna pt intarirea imunitatii, dar ai grija administrata prea des poate duce la reversa, deci scaderea imunitatii.

multa sanatate
  •  
    • 18 mesaje
    15 Mar 2010, 11:09
    0 0
    eu cred ca remediile naturiste sunt foarte eficiente, desi isi fac efectul mai lent si necesita o administrare mai indelungata. exista o serie de produse care cresc imunitatea: echinaceea de care tocmai se vorbeam, spirulina, calciul si mai exista si vitaminele efervescente care sunt foarte bune de luat acum ca tot a venit primavara si organismul are nevoie de ele.
  •  
    • 2487 mesaje
    15 Mar 2010, 11:26
    0 0
    Cauta sirop de catina presat la rece, este un bun vitaminizant si e placut la gust, se poate servi cu apa si ajuta la intarirea organismului.
    Ca suplimente naturale , mierea si polenul sunt la fel de bune, dar trebuie vazut daca nu e alergic la ele.