aftele
-
0 1Foarte des imi apar in gura afte foarte dureroase;nu stiu de ce apar si cu ce sa le tratez;sunt in legatura cu alimentatia sau exista o predispozitie a organismului?
-
Treselle, numa ce ma lupt si io cu o afta incapatanata. M-am documentat si am aflat ca sunt niste formatiuni ulcerante care au tendinta de a reaparea dupa ce s-au manifestat prima oara, iar cauzele producerii lor nu sunt bine determinate. Cica ar putea sa apara din cauza unor gastrite sau ulcere, daca se papa alimente un pic alterate, fructe si legume nespalate, sau pur si simplu un aliment la care organismul nostru manifesta intoleranta. S-ar putea sa apara si de la consumul prea multor lactate.
Ceea ce ai tu, adeca daca apar prea des sau in nr mare, ar fi stomatita aftoasa. Nu prea iti arde de mancare si cand bei ai dureri. Cica pt a atenua senzatia de durere tre sa papi alimente cat mai fluide si reci (cica inghetata ar fi ok).
La mine a mers clatirea gurii cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar. Adeca la un paharel (150 ml) de apa rece am pus o lingurita de bicarbonat de sodiu si am amestecat zdravan. Daca clatesti gura de 4-5 ori (sa nu inghiti lichidul!), n-o sa mai ai senzatia aia nasoala. Nu vindeca, da' ajuta. Cica ar fi si o explicatie chimica, da' io is cam tufa la capitolul ala...
Am mai citit de o solutie de glicerina boraxata, cica t-o prepara la farmacie. Sau infuzie concentrata din coada soricelului, sunatoare, salvie sau musetel, care se streoara, se raceste si se amesteca cu bicarbonat de sodiu alimentar (1 lingurita la o ceasca de lichid).
Sa imi zici daca ai reusit sa le "omori"
-
Timp de un an mama mea a avut afte pe care si le-a tratat cu tot felul de solutii. Intr-un sfarsit si-a facut analize: cultura de pe limba, parca. Diagnostic: candida.
Acum se trateaza dupa sfatul medicului cu medicamente si solutie cu nizoral.
Eu zic ca daca sunt afte care nu cedeaza la solutiile clasice, n-ar strica niste analize medicale. -
Buna,
am avut si eu afte la un moment dat, m-am dus fuguta la nenea doctoru si mi-a zis sa iau TANTUM VERDE apa de gura, am facut gargara cu ea si mi-au trecut. E mult mai buna decat glicerina boraxata, aia e o porcarie, are gust oribil si enervant. Apa asta de gura cost cam 180.000 lei. (am cumparat eu ieri ca-mi aparuse o afta, mi-a si trecut).
O zi buna... fara afte! -
buna! mie mi-au aparut 5 afte deodata !!! nu pot spune ce dureri am avut, mai ales ca trei din ele mi-au aparut langa masele si nu putem vorbi sau manca (nu a fost prea placut doar sa ma uit la fruptura de miel
)...asta s-a intamplat acum 4 zile si inca nu mi-au trecut. am incercat cu solutie contra aftelor bucale, glicerica cu nistatin si vitamina a, gargara cu musetel si bicarbonat...noroc ca am gasit acest subiect deschis, se pare ca mai sunt alternative; am cautat si eu foarte mult clorura de zinc, pentru ca stiam ca este foarte buna, insa nu am gasit la farmacii. succes celor care se confrunta cu aceeasi problema si multa sanatate.
ps: mentionez ca nu am probleme cu stomacul (de care sa stiu), nu ma doare niciodata; in perioada asta insa am facut un tratament cu antibiotice si cred ca asta a fost cauza. -
fetitei mele de trei ani ii tot apar afte bucale inca decand s-a nascut nu mai stim ce sa facem i-am dat cu tot felul de solutii dau rezultat o saptamana dupa care iar ii dam solutie contra aftelor bucale pe limba banuim ca ar fii vb de candida vrem sa mergem la o analiza sa-i recolteze de pe limba grav e ca nu prea mananca din cauza asta.