Pestele oceanic - pericol de intoxicatie

•  
    • 428 mesaje
    5 Mar 2010, 12:29
    0 0
    Cred ca deschiderea acestui topic poate fi utila pentru cei care vor sa traiasca sanatos, si orice parere/informatie este binevenita. Cu totii cunoastem virtutile consumului de peste, insa nutritionistii sunt din ce in ce mai ingrijorati de intoxicatia cu metale grele si nu-l mai recomanda cu atata usurinta.

"Pestele oceanic de apa rece poate fi contaminat cu mercurul care polueaza fundul oceanului. Daca nu avem siguranta ca pestele provine din ape nepoluate, atunci nici pestele, nici suplimentele cu ulei de peste nu sunt bune. Un studiu publicat in New England Journal of Medicine, din noiembrie 2002, asociaza consumul de peste contaminat cu mercur cu riscul de infarct miocardic. In acelasi timp, mercurul poate reduce efectul cardioprotector al acizilor omega 3. Cu cat pestele consumat face parte dintr-o specie de mai mari dimensiuni (ton, peste-spada), cu atat este mai poluat cu mercur. Pestii de mai mici dimensiuni − macroul, sardinele mici, hamsiile − sunt mai putin contaminati cu mercur si, in consecinta, mai indicati pentru a ne asigura necesarul de omega 3. Atentie la pestele inghetat! Acesta isi pierde treptat continutul de omega 3 daca este pastrat prea mul timp."

sursa: http://newshealthy.wordpress.com/2010/02/24/pericolele-consumului-de-peste/

Cati dintre voi ati exclus pestele din alimentatie din aceste considerente?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    5 Mar 2010, 14:47
    0 0
    oricum romanii nu sunt in pericol de intoxicatie, la cat peste se consuma la noi in tara. probabil intoxicatie cu carne de porc si slanina.
    eu sunt de parere ca trebuie sa consumi cantitati mari ca sa ajungi intr-adevar la probleme de sanatate.
    eu personal prefer pastravul si crapul sau fitofagul.
  •  
    • 6 mesaje
    13 Mar 2010, 21:51
    0 0
    eu ma gandesc oare ce spun de un porc de vreo 200 de kg si de bolile miocardice.
    Mananc peste de 2 ,3 ori pe saptamana, nu neaparat oceanic, insa prefer mercurul decat arterioscleroza