Prediabet, obezitate?
-
0 0Buna tuturor!
Astazi, mi-am facut cateva analize speriata mai mult de o prietena care s-a trezit cu diabet.
Daca ma uit la valorile normale sunt deja peste limita, am ajuns cu glicemia la 119 dupa ce asta vara -toamna era la valoarea de 100. Nu consum dulciuri exagerat, sunt o sedentara!!! Am multe kg peste normal. Colesterol 226, trigliceride 150...
Problema mea este ca nu vreau sa iau medicamente. Ma gandesc sa incerc miscare, ceaiuri, diabecon.
Ma intreb la ce medic ar trebui sa merg: endocrinolog, diabetolog, internist???
La endocrinologi am fost unul mi-a spus ca am intoleranta la glucoza, altul ca nu am nimic dupa ce am facut testul de toleranta acum cateva luni. -
Si eu am intoleranta la glucoza. Din cate imi amintesc esti din Iasi ? Sper sa imi amintec corect. Daca da, mergi la un centru de diabet, de ex, la Spiridon, sa iti spuna ce regim alimentar trebuie sa tii. Iti calculeaza un nr maxim de glucide pe zi. Nu e greu deloc. dar tb sa renunti la dulciuri, anumite fructe (ex. banane, struguri.). Iti va da un regim care este bine sa fie tinut de oricine de fapt, bazat pe lactate, fructe, carne, etc. Fara sucuri cu zahar. Fara tigari. Sunt multe de spus, tu mergi si iti fa o programare si te vor lamuri.
-
Va multumesc din suflet. Problema mea este ca sunt mereu la granita care separa nediabetic de prediabet. Cu regimul fiecare medic la care am fost imi da o foaie cu un model, nu sta nimeni sa piarda vremea sa spuna ce si cum. Insa nu-i bai, este internetul! Pentru slabit mi s-a dat de la endocrine REDUCTIL. Nu dau nimic jos, nu pot tine regim strict, foarte greu se duc 1-2 kg. Nu am luat reductil, mi-a fost teama.
Astazi a fost a doua zi cand am mers la o sala de fitness, aerobic nu indraznesc fara antrenament. M-am simtit bine dupa cele doua ore, imi plac bicicleta si banda de alergare. Fetele instructot tare dragute. E singura metoda care nu am incercat-o pentru a slabi. Imi propun sa merg cinci zile din sapte, sa vad daca voi rezista. Imi ocupa mult timp, nu mai am timp pentru alte lucruri. In plus mai iau doar doua comprimate de diabecon, nu mi l-a recomandat nimeni. S-ar zice ca regleaza glicemia, colesterolul, trigliceridele. Dupa o luna o sa repet aceste analize si vreau sa vad ce va spune cantarul.
Putem continua subiectul oricand doriti, poate mai sunt persoane cu aceeasi problema. -
REDUCTIL este fff nociv pt organism. din cate stiu, s-a scos de pe piata. De asemenea, pt glicemie, poti merge la farmacie sau plafar sa ceri un ceai de reducere a glicemiei, sau anti-diabet. sunt f bune. Regimul e simplu. tb sa iti iei o carte unde scrie cate glucide au alimentele, iar in functie de asta iti faci tu regimul incat sa nu depasesti nr de glucide maxim admis pe zi. dar cel mai simplu e sa eviti painea, fainoasele, fructele dulci. cartofii....Gasesti f multe pe google.