EVE vegetariene
-
0 0De fapt sunt lacto-ovo-vegetariana. Am 1.70 si 58 kg. Problema mea este ca variez mereu in greutate cam cu 1 - 2 kg si mi-au aparut vergeturi care se intind pe picioare. Vreau sa ajung la 55 kg si sa ma mentin la greutatea asta. Am renuntat la paine si incerc sa ma las si de dulciuri(da' e cam greu). Cafea, ceai negru, bauturi acidulate nu servesc. Mananc multe fructe, legume, iaurturi dar la serviciu mai pacatuiesc cu niste covrigei sau cartofi prajiti de la mc'. Mi-am propus sa nu mai mananc dupa h 18:00 dar nu reusesc ca mi se face o foame.... Incerc sa-mi impun o dieta 'pe viata', de fapt o educatie alimentara. Am mai auzit de diete 6 zile din saptamana si a 7 -a te rasfeti. Acesta sa fie oare succesul(pe termen lung?)Voi cum reusiti?
-
Am tinut un astfel de regim timp de aproape 6 ani. Apoi am facut o enterocolita care mi-a lasat urmari adanci dpdv digestiv - medicii spun ca acest lucru s-a intamplat deoarece organele digestive isi pierdusera din puterea de a rezista la factorii de boala (regimul lacto-ovo-vegetarian fiind unul foarte delicat). Analizele indica flora de fermentatie excesiva si o crestere a colesterolului, care se pare ca apare, in mod ciudat, la persoanele care tin un astfel de regim.
Te sfatuiesc sa te mai gandesti... Mie, acum, medicii mi-au recomadat sa mananc carne slaba sau peste la fiecare masa...
-
Hmmmmmm... mi-am facut analize de curand si mi-a iesit concentratia de Fe cam mica si hemoglobina la limita inferioara(se pare cauza a acestui regim fara carne). Da parca nu-mi vine sa mananc iar carne!!! Probleme cu stomacul oricum aveam si inainte pt ca nu prea obisnuiam sa mananc dimineata. Acum mananc un iaurt sau un fruct cand ajung la serviciu si imi este mai bine(ca altfel ma 'arde').
-
Nici eu nu sunt o pasionata a carnii, de-aia am si considerat ca, daca tot nu ii duc lipsa prea tare, atunci chiar ca merita sa ma las complet de ea. Dar uite ce am patit.
Dar... stiu si eu ce sa zic? Poate am avut, pur si simplu, ghinion. Si, CU SIGURANTA, nu toti cei care nu manaca carne vor avea problemele mele! -
Brunette,
alimentatia ovo-lacto-vegetariana este ideala, dar cu conditia sa fie corect echilibrata.
Incearca sa intri la www.sanatate.org
Cei de aici promoveaza vegetarianismul corect echilibrat si au un program special de slabire. Eu m-am inscris la acest program de curiozitate, ca sa stiu daca il pot recomanda celor pe care ii cunosc, si mi se pare atat de interesant totul ca la un moment dat m-am trezit ca imi pare rau ca nu am si eu cateva kg in plus ca parcurg si eu acele etape. Cred ca merita sa incerci, mai ales ca nu ai nimic de pierdut. -
Multumesc mult pentru ca mi-ati impartasit experientele voastre legate de acest regim si pentru sfaturile date. Site-ul respectiv este intr-adevar interesant. Si eu consider ca daca este tinut corect, prin asta intelegand o alimentatie echilibrata, este benefic pentru organism. Oricum, majoritatea persoanelor care includ in alimentatia lor si consumul de carne nu cred ca se limiteaza la carne slaba sau peste(gatita pe gratar)ci mai mult se indoapa cu prajeli, fast food, mezeluri, pizza... etc Problemele de sanatate pot aparea si din cauza unei alimentatii dezechilibrate in ceea ce priveste orele la care se i-au mesele(sau saritul peste o masa), motive de stres etc
-
buna, fetelor,
m-ati speriat cu ce ati scris aici. e adevarat ca analizele ies haios daca nu mananci carne? eu nu mi-am facut analizele de mult si nu mananc carne de peste 7 ani. ma simt relativ bine, e drept ca mi s-au uscat teribil pielea si parul, ca ma simt cam ametita deseori... de la asta o fi? -
buna, fetelor,
m-ati speriat cu ce ati scris aici. e adevarat ca analizele ies haios daca nu mananci carne? eu nu mi-am facut analizele de mult si nu mananc carne de peste 7 ani. ma simt relativ bine, e drept ca mi s-au uscat teribil pielea si parul, ca ma simt cam ametita deseori... de la asta o fi? -
si eu sint ovo-lacto-vegetariana de citiva ani.
Defapt maninc rar oua si aproape deloc lapte (eu beau lapte de soya, orez si almonds , yammmmy
) dar imi place brinza.
In cazul meu insa nu este o problema de greutate, sint slaba, incerc sa mai pun ceva pe mine dar nu-mi prea reuseste, probabil maninc prea sanatos dar si genele sint de vina. -
Eu am observat ca anumite alimente, care sunt recomandate in curele de slabire, ma ingrasa(desi le mananc disociat, nu in combinatii). De ex: painea neagra, orezul fiert, cartofii fierti. Singurul regim care da rezultate la mine este cel fara paine, fainoase, dulciuri dar nu cred ca este prea sanatos si desi rezultatele sunt imediate, daca incep sa mananc normal(fara excese) ma ingras la loc(vorbesc de variatii mici de greutate 1 - 2 foarte rar 3 kg). Ce parere aveti despre iaurturile cu fructe? Au mai putine calorii decat ciocolata sau prajiturile dar daca le includ in 'dieta' nu slabesc.
-
Brunette, ai grija cu regimul asta. Eu consideram ca nu e corect sa mananc carne. Mi se facea sila si mila de animale, mai ales dupa ce citisem niste articole in ziare despre modul in care sunt ucise animalele.
Rezultatul regimului vegetarian (combinat cu un regim hipoglicemic si hipoglucidic) la mine a fost o lipsa masiva de vitamine, par si unghii casante, deprimare, hemoglobina a luat-o razna, etc. Si am slabit mult (asta si voiam, da... parca nici chiar asa ... ). Ciudat, observam ca mi se facea foame mereu cand mancam mezeluri din soia. Care, in afara de parizer, nu erau prea gustoase. La fel era si cu iaurturile cu fructe, cele "dietetice", care imi dadeau o pofta nebuna de mancare. O explicatie a dr a fost prezenta indulcitorilor, care se pare ca, luati in cant mai mari si in mod regulat, duc la sporirea poftei de mancare.
Tot mai bine e sa introduci macar pestele in alimentatie- e f satios si sanatos. Inca imi este scarba de carne (la inceput a fost uart, mai ca boceam la masa cand mi se punea carne in fata), insa n-am gasit solutia care sa ii convina si sanatatii mele.
Mai bine incearca sportul si nu uita sa iei minerale si vitamine.... Si nu practica regimuri de viata drastice, daca nu iti place ce mananci te epdepsesti fara rost, la un mom dat vei claca. Multa bafta!