pilula de urgenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

•  
    • 297 mesaje
    13 Feb 2010, 16:32
    0 0
    Vreau sa va cer sfatul in privinta pilulelor de urgenta.Am urmarit diferite emisiuni,unde diversi medici erau foarte retinuti in privinta acesteia.Sustineau ca aceasta pilula contine o doza f mare de toxicitate care este eliminata cu dificultate de organism in decursul catorva luni de zile,recomandand apelarea la acest tip de contraceptiv maxim o data pe an,sau chiar o data in viata.
    Problema mea este urmatoarea,n-am luat anticonceptionale pt ca nu aveam o viata sexuala regulata,in schimb am fost nevoita sa apelez la aceasta pilula 6luni la rand,din diverse motive...iar in urmatorul an de zile cca 4 astfel de pilule la intervale de 2-3 luni.
    Stiu ca sfatul este sa ma prezint la un medic,momentan ma interesez de cea mai buna optiune...totusi vroiam sa va intreb din ce ati citit pana acum,credeti ca-mi poate fi afectata fertilitatea...sau alte pb de sanatate...?
    Si nu in ultimul rand,as vrea sa incep totusi sa iau anticonceptionale pt a evita creearea situatiilor in care sa fiu nevoita sa apelez la pilula,insa mi-e teama ca organismul meu sa nu fie efectiv bombardat cu hormoni...ast sfatul vostru...ms
  •  
    • 21507 mesaje
    13 Feb 2010, 18:27
    0 0
    deja l-ai bombardat...mergi si te sfatuieste c-un medic
  •  
    • 54 mesaje
    13 Feb 2010, 19:24
    0 0
    buna, deci ai exagerat rau cu ele. stii ca alea au o doza de soc ca sa faca ca aventuala sarcina sa nu se instaleze. am luat si eu si medicul mi-a zis k se ia de maxim 2 ori pe an. mie personal mi-au cauzat mari dereglari in sensul k dupa ce le-am luat , vreo 3 luni nu am mai avut menstruatie. nu stiam ce sa cred, ma gandeam k sunt gravida ma gandeam numai aiurea...ideea e sa nu mai faci abuz si mergi la medic. bafta multa
  •  
    • 297 mesaje
    13 Feb 2010, 21:21
    0 0
    ideea e ca de la acea doza...cum spuneam 6luni la rand,au trecut cam 2 ani max...si nu observ schimbari...unele persoane au pb cu tenul chiar si de la o singura doza,am inteles ca exista si pos unei dereglari hormonale in cazul careia se poate lua in greutate...astfel de modificari nu s-a u produs...dar totusi sunt ingrijorata
  •  
    • 24 mesaje
    14 Feb 2010, 21:47
    0 0
    buna, parerea mea e sa te duci la dr sa-ti faci analizele care trebuie facute, si cazi de comun cu dr ce trebuie sa faci, nu face de capul tau, eu am facut de capul meu si am facut accident vascular...
  •  
    • 3 mesaje
    15 Feb 2010, 18:32
    0 0
    si eu am luat pilula de urgenta de 2 ori insa la intervale mari..cam 4 ani.de recomandat e sa se ia de 2 ori pe an.nu am avut efecte adverse,dar depinde de la organism la organism.cel mai bine e sa faci un consult si medicul e cel mai in masura sa iti spuna ce sa faci.
  •  
    • 297 mesaje
    16 Feb 2010, 15:14
    0 0
    miky_77...accident vascular? ma sperii putin...putin cam tare...ca si la mine in ultima vreme mi-au aparut variatii de tensiune,palpitatii...sunt mare consumatoare de cafea si uneori mi se face rau si de la una singura

nu m-as fi gandit sa fac vreo corelatie intre pilula si chestiile astea