pilula de urgenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
0 0Vreau sa va cer sfatul in privinta pilulelor de urgenta.Am urmarit diferite emisiuni,unde diversi medici erau foarte retinuti in privinta acesteia.Sustineau ca aceasta pilula contine o doza f mare de toxicitate care este eliminata cu dificultate de organism in decursul catorva luni de zile,recomandand apelarea la acest tip de contraceptiv maxim o data pe an,sau chiar o data in viata.
Problema mea este urmatoarea,n-am luat anticonceptionale pt ca nu aveam o viata sexuala regulata,in schimb am fost nevoita sa apelez la aceasta pilula 6luni la rand,din diverse motive...iar in urmatorul an de zile cca 4 astfel de pilule la intervale de 2-3 luni.
Stiu ca sfatul este sa ma prezint la un medic,momentan ma interesez de cea mai buna optiune...totusi vroiam sa va intreb din ce ati citit pana acum,credeti ca-mi poate fi afectata fertilitatea...sau alte pb de sanatate...?
Si nu in ultimul rand,as vrea sa incep totusi sa iau anticonceptionale pt a evita creearea situatiilor in care sa fiu nevoita sa apelez la pilula,insa mi-e teama ca organismul meu sa nu fie efectiv bombardat cu hormoni...ast sfatul vostru...ms -
buna, deci ai exagerat rau cu ele. stii ca alea au o doza de soc ca sa faca ca aventuala sarcina sa nu se instaleze. am luat si eu si medicul mi-a zis k se ia de maxim 2 ori pe an. mie personal mi-au cauzat mari dereglari in sensul k dupa ce le-am luat , vreo 3 luni nu am mai avut menstruatie. nu stiam ce sa cred, ma gandeam k sunt gravida ma gandeam numai aiurea...ideea e sa nu mai faci abuz si mergi la medic. bafta multa
-
ideea e ca de la acea doza...cum spuneam 6luni la rand,au trecut cam 2 ani max...si nu observ schimbari...unele persoane au pb cu tenul chiar si de la o singura doza,am inteles ca exista si pos unei dereglari hormonale in cazul careia se poate lua in greutate...astfel de modificari nu s-a u produs...dar totusi sunt ingrijorata