Sfat pt o problema nerezolvata de medic

•  
    • 81 mesaje
    11 Feb 2010, 12:08
    0 0
    Buna evelor. Am si eu o rana pe col de care nu mai scap. Mai intai am fost la un medic care mi-a recomandat sa o cauterizez. Eu nu am vrut asa ca am mers pe partea tratamentelor...care au fost destul de multe dar fara succes. Am schimbat medicul si mi-a zis ca am facut foarte bine ca nu am cauterizat rana pentru ca acest lucru se face numai dupa ce faci un copil. Deci...eu ce sa mai cred...e bine, nu e bine...bun...mi-a dat si ea un tratament....dar si acesta fara succes. Oare nu s-a inventat inca un tratament bun si pentru mine???
  •  
    • 453 mesaje
    11 Feb 2010, 15:02
    0 0
    Salut!
    Si eu am avut o rana pe uter si am fost la vreo 3 medici si tot nu am reusit sa scap de ea, pana la al 4-lea!Tot, unu sa o cauterizeze, altii doi, tratamente fara rezultat, de imi venea sa nu mai fac nimic... Am rezolvat-o la al 4-lea, cu un tratament care a dat roade in doua sapt. Acum, ti-ai facut analizele, a reiesit de unde ar fi problema? Ai facut Papanicolau si alte teste? La mine era un "parazit", nu am idee de unde il "colectasem", ca nu aveam decat un partener, si era si primul si de cativa ani! Nu stiu din ce oras esti, ca iti recomandam medicul la care am fost si eu!
    Multa sanatate!
  •  
    • 112 mesaje
    11 Feb 2010, 16:33
    0 0
    jacquelline08,cu ce tratament ai reusit sa tratezi rana?
  •  
    • 81 mesaje
    11 Feb 2010, 23:10
    0 0
    Eu sunt din Iasi. Si pe mine m-ar interesa tratamentul ca sa-l compar cu ce am facut eu.
  •  
    • 21507 mesaje
    11 Feb 2010, 23:22
    0 0
    multa p.rostie pe la iasi,cum v-o fi venind sa va comparati si-nca ce,ranile cauza,nu efectul si nu medicul
  •  
    • 81 mesaje
    12 Feb 2010, 09:17
    0 0
    Mika ce ti se pare asa o p.rostie in a compara 2 tratamente? Eram curioasa sa fac comparatie intre prospectele medicamentelor...nu iti inteleg problema
  •  
    • 21507 mesaje
    12 Feb 2010, 16:08
    0 0
    nu prospectele trebe comparate...educatia sexuala si igiena lasa foarte mult de dorit...eu as introduce-n scoli ore de acest gen,ar cam trebui
  •  
    • 81 mesaje
    12 Feb 2010, 18:21
    0 0
    Mika nu cred ca esti tu in masura sa-mi vorbesti despre igiena si educatie sexuala pentru ca nu ma cunosti si nu stii cum sunt si ce fac.
  •  
    • 81 mesaje
    12 Feb 2010, 18:21
    0 0
    Mika nu cred ca esti tu in masura sa-mi vorbesti despre igiena si educatie sexuala pentru ca nu ma cunosti si nu stii cum sunt si ce fac.
  •  
    • 21507 mesaje
    12 Feb 2010, 19:25
    0 0
    ziceam in general de subiect,nu de tine....si-s foarte-n masura sa vb despre asta,de-aia am si postat p-aicea,ca ma lovesc zilnic de notiuni de igiena si educatie deficitara...si mai ales de informatii de pe net si comparatii,tot de pe net si etc.,tot de pe net netul e panaceu universal
  •  
    • 81 mesaje
    12 Feb 2010, 22:12
    0 0
    Am inteles.
  •  
    • 453 mesaje
    17 Feb 2010, 11:27
    0 0
    Deea, iarta-ma, abia acum am mai intrat pe aici!Spui ca esti si tu din Iasi? Daca da, eu la dr. Eduard Crauciuc mi-am gasit rezolvarea!Nu stiu ce a cauzat rana pe care o ai, deci nici daca si tie o sa iti rezolve la fel probla. Despre tratament, nu imi mai aduc aminte ce era, ca a fost de mult...
    Multa sanatate!
  •  
    • 453 mesaje
    17 Feb 2010, 17:27
    0 0
    Mika, atat meriti sa iti raaspund, ca te dovedesti a fi foarte limitata: sa ajungi sa ai si tu asa ceva, si ai sa vezi ca nu tine de igiena!Imagineaza-ti ca am intrebat doctorii si daca am facut eu vreo greseala in acest domeniu, si raspunsul a fost ca asa un microb, cum am avut eu, cel putin, se poate lua din aer si chiar pe cale digestiva, dar "a ales" sa se localizeze tocmai acolo si sa se manifeste astfel!
    Oricum, pentru tine, ca persoana, daca nu poti raspunde la subiect, nu te baga ca musca-n lapte, cu atat mai putin, nu te apuca sa judeci si sa jignesti de-aiurea, fara sa stii macar despre ce e vorba! Stii tu cam cate cauze poate avea o rana pe col?! Nu pari genul prea citit!
  •  
    • 21507 mesaje
    17 Feb 2010, 17:46
    0 0
    daca tu crezi ca se poate lua din aer,ce sa mai zic medicul care ti-a spus asta a fost fin iar calea digestiva cam de unde crezi tu ca vine ? daca-ti mai spun ca se poate lua si din git,ce zici ? nu-i vb de jigniri e vb exact de ce-am scris mai sus...educatie sexuala si igiena precara...de-acu poti broda ce crezi tu p-aicea..cu microbii rezistenti la un anume tratament te mai lupti,dar cu altele e imposibil
  •  
    • 453 mesaje
    17 Feb 2010, 18:03
    0 0
    Ti-am spus: sa ai parte si tu, si ne mai auzim! Pune mana si citeste despre astfel de microbi, si cum se pot localiza in corp, si ai sa vezi ca nu au legatura cu igiena! Poate doar daca te speli cu dezinfectant inauntru ai o sansa sa nu se prinda nimic de tine...
  •  
    • 21507 mesaje
    17 Feb 2010, 18:11
    0 0
    cam ce carti mi-ai recomanda tu sa citesc...astept cu interes bibliografia...si eventual un nume de 'dezinfectant' si mod de folosire
  •  
    • 120 mesaje
    17 Feb 2010, 19:16
    0 0
    Leziunile aparute la nivelul colului uterin pot fi benigne sau maligne. Asa-numita „rana pe col“ este determinata frecvent de o infectie a colului uterin (cervicita), aparitia ei fiind favorizata de raportul sexual (traumatism local), dispozitive intrauterine (sterilet), tampoane igienice intravaginale, chiuretaj, traumatisme produse la nasterea pe cale vaginala. Infectiile sunt determinate de bacterii, virusi, paraziti, majoritatea contractati prin contact sexual.

Jacquelline08, nu cred ca trebuie sa doresti cuiva sa aiba parte de aceasta problema-rana pe col- doar pentru ca a fost mai acida la adresa ta sau a autoarei topicului.

Eu nu cred ca tine de igiena...am doua prietena care au avut rana pe col,una din ele chiar de 2 ori si a fost cauterizata.
  •  
    • 453 mesaje
    17 Feb 2010, 20:26
    0 0
    Eu nu am spus ca asta ii doresc, ci ca ar trebui sa treaca prin asta si ea, care, evident, se crede mama curateniei, ca sa vada ca nu tine de igiena!Eu am trecut prin asta, cand aveam abia 19 ani, si am dat numai peste doctori care mi-au facut mai mult rau decat bine, astfel incat m-am chinuit cativa ani pana am gasit doctorul cu tratamentul potrivit! Nu este o gluma, prima doctorita bagand spaima in mine ca ar putea fi cancer... (care, a propos, nu am auzit sa fie cauzat de lipsa igienei!)... Stiu , deci, ce disperare te poate cuprinde daca vezi ca problema persista si doctori "iscusiti" nu-i dau de capat! De aceea mi se pare normal sa ajut cu o informatie, daca pot, si nu sa ii spun omului ca e nespalat, si ca de la asta i se trage, cand habar nu am despre ce e vorba, cauzele putand fi multiple!
  •  
    • 453 mesaje
    17 Feb 2010, 20:29
    0 0
    http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-colului-uterin/cervicita-cronica-rana-pe-col_1092

Aici gasesti cateva din cauzele "ranii pe col"... Lipsa igienei nu o vad in lista!....
  •  
    • 16187 mesaje
    17 Feb 2010, 22:05
    0 0
    Mesaj şters de administrator