eating disorder?
-
0 0Scriu aici din disperare... Ma simt singura, bolnava si neajutorata,,, Totul a inceput cand am venit in germania, am lasat in romania ce aveam (un prieten si mult stres din partea lui tata) si am venit aici sa incep o facultate si sa imi fac un viitor mai bun. Fara sa imi dau seama am inceput sa mananc dezordonat asa ca in 3 luni de zile am capatat 7-8 kg. De scurt timp am decis ca trebuie sa slabesc, am tinut putin regim, dar am inceput sa am apucaturi de bulimica. Pur si simplu am momente cand parca sunt posedata, nu ma pot controla si mananc cantitati imense de mancare... dupaia imi pare rau si vreau sa vomit, nu am reusit niciodata pana acum, desi am incercat... am citit pe net despre subiectul asta si ma regasesc in ce scriau alte fete cu problema asta, de ex, ''daca tot am mancat jumate de felie de paine, de ce sa nu mananc inca jumate de paine ca tot o sa mai incerc sa vomit''
Problema e ca am incercat cu cativa prieteni sa vorbesc sa le spun ce mi se intampla si ca vreau un sprijin, dar nimeni nu are jumate de ora timp si pentru mine. Chiar daca dau mesaje in care efectiv strig dupa ajutor, nu primesc nici un raspuns, tot singura raman in fata monitorului... Sa fie oare asta cauza dereglarii mele? la doctor nu pot sa ajung ca inca nu stiu limba destul de bine sa inteleg ce mi.ar spune...
M-ar ajuta sa mai vb cu cineva cine a mai trecut prin asa ceva, si cine a reusit eventual sa depaseasca starile astea... Ce e de facut? Simt ca ma afund, iar ''fundul oceanului'' ma ingrozeste, nu vreau sa ajung mai rau, cum am citit alte cazuri, vreau sa fiu iar cum eram inainte...
As aprecia orice incurajare, orice sfat... -
nu cred ca ai 'eating disorder' pt ca persoanele cu problema asta nu o constientizeaza, ei sunt ultimii care isi dau seama ca e ceva in neregula.
sigur ai si tu ceva probleme insa e bine ca iti dai seama de ele.
sa stii ca nu esti singura oriunde ai fi, daca nu ai persoane aproapiate in germania poti sa iti faci prieteni aici sau pe alte forumuri unde eventual mai sunt oameni plecati in afara si se simt singuri ca si tine.
nu uita de ce ai plecat acolo, profita la maxim de tara aia, invata cat mai multe
incearca sa iti faci cumparaturi in weekend si sa nu cumperi decat mancare sanatoasa, mai bine iei o 'supradoza' de morcovi de ex decat de cipsuri sau alte minuni
fa-ti un jurnal si scrie ce simti, poate mancatul excesiv este doar o forma de refulare, trebuie sa expirmi ce simti ca sa nu acumulezi nemultumiri care apoi sa se manigeste altfel -
Si eu sunt de acceasi parere,ai substituit prieteni cu mincarea, cind nu ai ce face maninci, e destul de greu sa spargi obijnuinta dar nu imposibil.
Incearca sa iti faci prieteni noi, sa vizitezi muzee,parcuri, expozitii, profita de faptul ca esti acolo.
Mergi la o sala de sport, alaturate unui club de studenti, cu alte cuvinte iesi din casa si depresia asta bulimica o sa treaca , cu un pic de vointa ,vei redeveni fata dinainte. -
incearca sa umpli acel gol cu tot ce iti ofera viata.nu te indeparta de familia ta, vorbeste cat mai mult cu ei la tel.
incearca sa iei in calcul varianta de a fi mai grasa decat iti doresti.e de preferat decat sa treci prin ceea ce treci.bulimia are efecte si pe plan psihic si nu-s putine.te distrugi daca nu te opresti.
nu te mai cantari!nu mai tine regim!
poti trece peste asta! -
Multumesc pentru raspunsuri. Mi-am propus sa imi intaresc vointa... sa nu mai mananc la primul semn de pofta, ci sa mananc de 3 ori pe zi, consistent, nimic intre mese, si nimic dupa 6.
In ultima vreme a fost foarte urat timpul aici unde stau, frig, ploaie, ninsoare, si nu pot merge in oras. (orasul e la 30 min de mers pe jos, stau intr-un satuc).
Adevarul e ca imi lipseste foarte mult orasul, in Romania am stat in Timisoara, oras mare, cand ma plictiseam aveam unde merge...toata ziua eram pe drumuri, iar aici nu e nimic de genul.. toate se inchid la 6.. magazine nu sunt prea multe.. deja stiu toata marfa din magazinele cu haine..
Oricum, o sa fie o provocare pentru mine sa imi testez vointa.. sa imi demonstrez ca gandesc cu creierul nu cu burta
O seara placuta!