in ce consta histerosalpingografia?

•  
    • 2 mesaje
    21 Iul 2004, 12:01
    0 0
    Buna fetelor,
    Am 31 de ani si de aprox.2 ani ne straduim sa avem un bebelus. Ieri am fost la medic, la prima vedere toate sunt bune si frumoase dar investigam in continuare. Cum? Saptamana viitoare sunt programata pentru HSG si sunt tare speriata. Am inteles ca e o metoda neplacuta si cam dureroasa. Imi poate spune si mie cineva in ce consta exact? Va rog mult de tot!
  •  
    • 158 mesaje
    21 Iul 2004, 20:26
    0 0
    Hello wilma
    Acum o saptamana eram si eu la fel de speriata. Din acelasi motiv ( dureros, necunoscut, etc).
    Sunt in tema (proaspat) pentru ca tocmai am facut o saptamana de la analiza.
    Deci.
    S-a petrecut la Sp. Giulesti (Bucuresti), dimineata, la radiologie. Medicul ( o tipa tanara si foarte simpatica) mi-a dat un supozitor ( antiinflamator) si mi-a oferit si un diazepam pe care l-am refuzat. M-a intrebat daca eram speriata, si i-am spus ca nu. M-a avertizat ca e o analiza cam neplacuta dar ca nu e asa cum isi imagineaza toate femeile. En fine.
    Am intrat in laborator, m-am asezat pe o masa, in pozitia culcat ( ginecologica). S-a folosit departatorul ( senzatia aia naspa de urinare nu-mi dadea pace). S-a prins cu o penseta colul uterin ( totul petrecandu-se foarte repede). Apoi, cu ajutorul unei seringi s-a introdus asa-numita substanta de contrast. Medicul si asistentul s-au retras pentru ca in acel moment incepea radiografierea propriu-zisa. Sora mea a asistat in cealalta parte si s-a bucurat pentru mine cand a vazut ca trompele erau permeabile.
    Una peste alta, nu stiu cat a durat intreaga operatiune. Chestie de cateva minute. Eu sunt foarte fricoasa de felul meu si mi s-a parut o vesnicie.
    Ca durere, este asemenatoare cu cea a menstruatiei. De altfel, dupa analiza, vei avea hemoragie ( nu puternica).
    Se recomanda repaus la pat ( cateva ore). Daca ai trompele infundate, medicul va sti ce sa-ti recomande ( la mine nu a fost cazul, insa va trebui sa fac totusi niste perfuzii).
    Eu am fost atat de fericita ca am scapat, ca, dupa o tigara fumata in curtea spitalului, am plecat la shopping. Am luat insa un nurofen forte si n-am mai avut nici o problema.
    Una peste alta, cred ca depinde si de organism si de problema pe care o ai. Ca recomandare, accepta supozitorul, chiar doua, pentru ca te anesteziaza astfel. Si nu bea cafea in dimineata aceea.
  •  
    • 1 mesaje
    22 Iul 2004, 16:22
    0 0
    Buna Wilma,
    din pacate nu-ti pot da detalii cu privire la examenul pe care o sa-l faci,dar te rugam foarte frumos(daca vrei)sa ne spui si noua cum a fost si ce trebuie sa faci in continuare

Multumesc,
    bbety
  •  
    • 2 mesaje
    22 Iul 2004, 16:55
    1 0
    Multumesc tare mult, ai fost foarte draguta ca mi-ai raspuns atat de repede. M-am mai linistit intre timp putin, doar nu o sa mor si oricum un bebelus merita tot efortul si durerea. Acum nici nu stiu ce sa imi doresc, sa am sau sa nu am trompele infundate. Mai bine da, zic eu, inseamna ca acesta ar fi motivul pentru care nu am ramas insarcinata. Tine-mi pumnii! Merci
  •  
    • 158 mesaje
    22 Iul 2004, 19:27
    0 0
    Wilma, sa fie cum spui tu.
    Dozarile hormonale le-ai facut?
  •  
    • 1 mesaje
    27 Mai 2013, 09:24
    0 0
    Buna dragelor, ma numar si eu printre cele care trebuie sa faca aceasta histerosalpingografie si oricum am emotii, am citit descrierea de mai sus si m am mai linistit, problema mea este insa alta, sambata mi a venit menstruatia insa progamarea o am abia lunea viitoare, credeti ca e prea tarziu sau nu??? poate cineva sa ma ajute??? O zi superba va doresc!!!!
  •  
    • 4208 mesaje
    27 Mai 2013, 10:36
    0 0
    Mesaj şters de administrator