durere spate sacaitoare

•  
    • 4 mesaje
    27 Ian 2010, 01:44
    0 0
    Buna
    Am 22 de ani si in urma cu cateva luni faceam tot felul de exercitii de stretching inclusiv pentru spate, pentru a -mi corecta postura. Rezultatele au fost ok pana am exagerat cu arcuirea spatelui (ca atunci cand faci podul din picioare). Acum daca incerc sa merg dreapta, dupa 10 minute de mers incepe sa ma doara coloana in zona lombara. Nu este o durere foarte puternica, si aproape ca dispare daca ma cocosez si nu fortez spatele. Dar urasc sa merg cocosata , consider ca este foarte inestetic...
    A disparut placerea plimbarilor in aer liber, am ajuns sa imi pierd increderea in mine, ies pe strada doar daca este cu adevarat necasar si imi este rusine cand sunt privita. De patru luni ma tot sacaie si am intrat intr'o depresie groaznica. Am cumparat de la farmaice o crema Nurofen dar nu are nici un efect. Imi este teama sa nu raman asa. Ma gandesc sa merg la un fizioterapeut, dar nu am incredere ca imi pot recupera spatele ce il aveam inainte. Poate cunoasteti mai bine subiectul si imi puteti recomnda un cabinet.
    Multumesc!
  •  
    • 2487 mesaje
    27 Ian 2010, 15:03
    0 0
    Mergi la medic, daca e necesar sa faci o radigrafie si poate niste gimnastica medicala, si iubita orice fel de gimnastica se face numai dupa o incalzire prealabila, e valabil pt toate exercitiile fizice.
    In cazul tau poate fi doar o intindere musculara, care sa cedeze la masaj si la caldura, dar trebuie mers la medic sa vada cauza, ok.
  •  
    • 3036 mesaje
    28 Ian 2010, 10:59
    0 0
    durerea de spate poate aparea si pe fond nervos.

am un cumnat care intepeneste instantaneu de spinare, cu dureri cumplite, atunci cand are chiar si cel mai mic conflict cu un barbat mai in varsta (a avut o reactie foarte tensionata cu tatal lui).

la tine poate fi orice alt motiv. probabilitatea sa fie vorba de o durere psihosomatica este cu atat mai mare cu cat este evidenta preocuparea ta pentru o postura cat mai dreapta.

pentru a ne atrage atentia ca ceva nu este in regula in viata noastra, subconstientul are obiceiul sa ne loveasca fix acolo unde egoul ne doare mai tare. in cazul tau, spatele/tinuta dreapta.
  •  
    • 3036 mesaje
    28 Ian 2010, 11:10
    0 0
    durerea de spate poate aparea si pe fond nervos.

am un cumnat care intepeneste instantaneu de spinare, cu dureri cumplite, atunci cand are chiar si cel mai mic conflict cu un barbat mai in varsta (a avut o relatie foarte tensionata cu tatal lui, care acum este decedat).

la tine poate fi orice alt motiv. probabilitatea sa fie vorba de o durere psihosomatica este cu atat mai mare cu cat este evidenta preocuparea ta pentru o postura cat mai dreapta.

pentru a ne atrage atentia ca ceva nu este in regula in viata noastra, subconstientul are obiceiul sa ne loveasca fix acolo unde egoul ne doare mai tare. in cazul tau, spatele/tinuta dreapta.

este un lucru cunoscut faptul ca simptomele psihosomatice au, ca factor declansator, o boala sau o accidentare, pe care subconstientul se fixeaza.
  •  
    • 2191 mesaje
    28 Ian 2010, 18:59
    0 0
    daca spui ca te doare spatele in zona lombara doar cand stai dreapta, iar cand stai cocosata dispare durerea, inseamna ca nu stai in pozitia corecta.
    fortezi si accentuezi curbura fiziologica din zona lombara => hiperlordoza.

iti recomand sa mergi la un kinetoterapeut si sa faci cateva sedinte de gimnastica. el te poate invata si cum sa stai corect fara sa fortezi coloana vertebrala.
  •  
    • 4 mesaje
    28 Ian 2010, 19:34
    0 0
    Obsesia de a imi corecta mereu postura provine pe de o parte din teama de a nu ajunge cocosata ca unii din parintii mei (am probleme congenitale cu forma coloanei, umerilor, omoplatilor) si pe de alta pentru ca as vrea sa fiu mai inalta. Obisnuiam sa stau agatata de bare minute in sir, iar apoi, cu sase luni in urma, am inceput sa imit un stretching al coloanei pe care l'am vazut la un antrenor de sport. Stateam cu coloana arcuita, mainile in sold si capul pe spate 20-30 secunde de cate 3-4 ori pe zi. Apoi am citit intr'un ghid de recuperare a elasticitatii ca nu este bine sa se puna tensiune asupra coloanei, in timpul exercitiilor, in reprize mai mari de 2-3 secunde, altfel se pot capata traumatisme permanente. Dupa ce am citit cateva capitole din cartea respectiva am inceput sa constientizez ca nu mai pot sa stau dreapta o perioada mai lunga de un sfert de ceas fara sa ma doara in zona coloanei si am renuntat la respectivul exercitiu. Am renuntat si la alte exercitii dupa care ma doare coloana gen abdomene, flotari, etc..
    In general ma fixez pe anumite parti ale trupului ce imi displac, desi sunt constienta ca nu am cum sa schimb nimic, fie pentru ca nu se poate si pentru ca este prea costisitor. Apoi descopar alte lucruri neplacute, le uit pe primele, le accept si obsesia se schimba. Dar de acea accidentare nu pot sa uit, este singura explicatie rationala pe care o pot da durerii... Poate daca as da mai putina importanta aspectului fizic durerea s-ar putea atenua, dar imi este atat de teama de unde as ajunge, vad atatea babe cocosate, cu baston, pe strada.