AJUTOR !!!

•  
    • 28 mesaje
    20 Iul 2004, 00:36
    0 0
    evelor, am si eu o problema: bunicul meu, in varsta de 81 de ani, diagnosticat cu leucemie mieloblastica acum 2 ani, (in stadiu incipient pe atunci) a facut pneumonie de lob inferior stang in urma cu aprox. 10 zile. diagnosticul i-a fost pus dupa ce i s-a facut radiografie la spitalul coltea ....unde am ajuns in urgenta cu febra 39 si stare generala foarte p.r.o.a.s.t.a (ameteli puternice, dureri de cap, tuse + expectoratie).. medicii care erau de garda au fost foarte „amabili” – probabil i-am deranjat de la cafelutza, tigara, povesti-si contrariati „de ce am venit la 11 noaptea????” (??????) sau "are 81 de ani"...... (!!!! chestie care ma scoate cel mai mult din sarite: orice om are dreptul sa traiasca, chiar daca are 5, 20, 40 sau 80 de ani si trebuie sa i se acorde cea mai buna ingrijire). l-au internat, totusi... despre ingrijire, atentie, neglijenta, NESIMTIRE, incompetenta nu as vrea sa vorbesc aici .. cred ca exista un Dumnezeu deasupra si cred ca totul se plateste in viata asta, mai devreme sau mai tarziu; chiar nu inteleg... de ce sunt atat de multi cei care aleg meseria asta pentru ca este „profitabila”..de fapt...mai iei o tensiune, mai scrii o reteta, un consult... ca pana la urma toate halatele sunt dotate cu buzunare, nu?
    trecand peste aceste lucruri si pe langa faptul ca in acest spital, ultracentral pana la urma, gandacii se plimbau pe holuri in elementul lor, bunicul meu a fost spitalizat 9 zile; duminica seara „l-am cerut” acasa, pe raspunderea familiei, pentru ca era mai rau decat atunci cand se internase.mai slab cu 5 kg.. (cred ca are in jur de 40 acum), cu moralul la pamant (ne-a cerut „o pastila, ceva” ca sa scape de acest cosmar) nu mai spun de ranile cauzate de perfuzii pentru ca „nu-i gaseau vena” (!!!!) bataie de joc!!!! pe parcursul spitalizarii i s-au administrat antibiotice, dar nu se stie daca i-au fost date la orele corecte. dupa 3 zile de la internare s-a simtit mai bine, iar medicii i-au schimbat antibioticul si febra a revenit.. apoi, au apelat la algocalmin (din cate am inteles ultima minune in materie de febra); problema este ca are febra in continuare.. la externare..una din doctorite i-a prescris reteta: „paracetamol si vitamina C”!! la pneumonie!!!!! la sfatul altui medic, in momentul de fata ia Augumentin 625 mg la 8 h. si bineinteles, nou-descoperitul algocalmin fiola la febra f mare, care intr-adevar, are efect; dar cat timp o sa le mai ia? nu vreau sa cred ca la un moment dat termometrul va arata 40-41 de grade si ca asta va fi cauza disparitiei lui. este un OM nemaipomenit, lucid, cu o gandire cum rar intalnesti la oamenii de varsta lui. si mai presus de toate este un om bun, mult prea bun ca sa merite asta. stiu ca are o boala grava, stiu ca are o varsta ... dar cel mai mult stiu ca mi-am dorit pentru el un sfarsit linistit.. si nu asa.
    daca v-ti confruntat cu cazuri similare, daca stiti vreun remediu.. fie el si babesc pentru pneumonie, febra f mare (39 de grade a avut de dimineatza) va rog sa-mi spuneti!! mentionez ca in aceste cateva zile i s-a acutizat si leucemia.
    multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi si va doresc multa sanatate!
  •  
    amo
    • 23 mesaje
    20 Iul 2004, 01:22
    0 0
    Se vede ca tii tare mult la bunicul tau si cred ca este un om tare bun.
    Si eu am patit-o cu baietelul meu,in sensul ca a avut febra mare peste 39,el este micut,are 2 ani si 3 luni si suntem in Canada.Am intrat in panica deoarece a mai avut febra dar nu asa mare.
    Eu i-am adiministrat paracetamol,dar nu i-a scazut febra prea mult si am recurs la un supozitor novocalmin,asta a fost in cazul lui.Trebuie sa se consume foarte multe lichide,ceaiuri sau compoturi.Se mai pun comprese cu apa statuta pe frunte si abdomen.
    Imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult,ii doresc bunicului tau multa sanatate.
    Cere sfaturi si medicului de familie.
  •  
    • 132 mesaje
    20 Iul 2004, 12:18
    0 0

Fetelor!!!!!!!!!!!!!!!
    Chiar nu stie nimeni nimic despre febra??????
  •  
    • 66 mesaje
    20 Iul 2004, 13:03
    0 0
    draga Edyth am intrat pe situl www.natu
    raplant.ro si am gasit pt. febra urma
    toarele produse:
    -ceai anghinare(Larix)18.000 lei
    -ceai de isop(Dacia Plant)24.000
    -febrifug(Dacia Plant)21.500
    -iarba de cretusca(ViolaTricolor)18.000
    -sirop natural de busuioc 55.000
    -tinctura de salcie(Favisan)43.000
    -tinctura de usturoi(Dacia Plant)25.000
  •  
    • 66 mesaje
    20 Iul 2004, 13:10
    0 0
    Tot pentru febra stiu ca este bun ote
    tul de mere cu miere,2 linguri la un pahar de apa indulcit cu o lingurita de miere de salcam.Puteti sa-i faceti frectie cu otet de mere si sa-i puneti
    sosete inmuiate in otet de mere pe care
    sa i le lasati pana dimineata.Multa sa
    natate va doresc.
  •  
    • 247 mesaje
    20 Iul 2004, 14:01
    0 0
    miere de albine cu felii de lamaie faci un borcan, din care-i dai 3-5 linguri sau chiar mai mult pe zi asta pt pneumonie.Pt febra frectii cu otet(peste tot din cap pana-n picioare) din mere cu miere de albine sau cu otet din vin(de la tarani)-nu din comert.
    3 cani /zi de infuzie de amestec din plantele: coada soricelului+ troscot+urzica
  •  
    • 1101 mesaje
    20 Iul 2004, 14:30
    0 0
    www.formula-as.ro poti gasi in arhiva metode de combatere a febrei...

MULTA SANATATE bunicului tau!
  •  
    • 1101 mesaje
    20 Iul 2004, 14:36
    0 0
    www.formula-as.ro poti gasi in arhiva metode de combatere a febrei...

MULTA SANATATE bunicului tau!
  •  
    • 5 mesaje
    0 0
    am sa-ti spun ceva dar sa nu te superi
    problemele cu febra le veti rezolva ca nu e o asa mare problema
    insa despre leucemie,te sfatuiesc sa nu-l lasi sa se chinuie nici un moment, nici macar unul sa ia calmante
    iti spun pt ca recent o persoana f draga mie a murit de aceiasi boala si crede-ma ca am ajuns la concluzia ca mai bine nu-i dadeam tot felul de perfuzii ca numai a fost chinuita o perioada destul de lunga
    iti va fi foarte greu dar sa te gandesti in primul rand la el si nu la tine
    toate cele bune
  •  
    • 1101 mesaje
    0 0
    imi cer scuze, dar azi toate mesajele mi se trimit de n ori...
  •  
    • 1101 mesaje
    20 Iul 2004, 14:37
    0 0
    .
  •  
    • 1101 mesaje
    20 Iul 2004, 14:40
    0 0
    .
  •  
    • 40 mesaje
    20 Iul 2004, 21:16
    0 0
    buna Edyth.febra trebuie scazuta rapid cand temperatura e atat de mare.Si ,da asta se face cu algocalmin injectabil.Stiu ca suna ciudat dar banalul algocalminn face asta.Insa bunicul tau are _mare_ nevoie de un antibiotic(pentru ca scazi febra insa trebuie si sa scapi de ceea ce o determina;pneumonia in cazul asta) .Daca spui ca cu augmentin nu merge poate e cazul sa treceti pe Cefalosporine.e bine sa iei legatura rapid cu medicul care l-a diagnosticat cu leucemie ac.El te poate sfatui ce antibiotic sa foloseasca(avand in vedere reactiile adverse).Insa nu intrerupe antibioticul.Sa nu-l lasi "descoperit" pe bunicul tau.(ce n-am inteles eu e de ce i-au schimbat antibioticul in spital daca raspundea bine la el.nu stii ce i-au administarat acolo??!!)
    Incearca sa-i dea bunicului multe lichide sa nu se deshidrateze.
    Si vitamina C injectabila(intramuscular) e buna in febra(insa doare foarte tare).
    Bunicul tau are o imunitate foarte scazuta stii asta cred.
    Sanatate.
  •  
    • 40 mesaje
    20 Iul 2004, 21:16
    0 0
    buna Edyth.febra trebuie scazuta rapid cand temperatura e atat de mare.Si ,da asta se face cu algocalmin injectabil.Stiu ca suna ciudat dar banalul algocalminn face asta.Insa bunicul tau are _mare_ nevoie de un antibiotic(pentru ca scazi febra insa trebuie si sa scapi de ceea ce o determina;pneumonia in cazul asta) .Daca spui ca cu augmentin nu merge poate e cazul sa treceti pe Cefalosporine.e bine sa iei legatura rapid cu medicul care l-a diagnosticat cu leucemie ac.El te poate sfatui ce antibiotic sa foloseasca(avand in vedere reactiile adverse).Insa nu intrerupe antibioticul.Sa nu-l lasi "descoperit" pe bunicul tau.(ce n-am inteles eu e de ce i-au schimbat antibioticul in spital daca raspundea bine la el.nu stii ce i-au administarat acolo??!!)
    Incearca sa-i dea bunicului multe lichide sa nu se deshidrateze.
    Si vitamina C injectabila(intramuscular) e buna in febra(insa doare foarte tare).
    Bunicul tau are o imunitate foarte scazuta stii asta cred.
    Sanatate.
  •  
    • 28 mesaje
    20 Iul 2004, 23:01
    0 0
    multumesc mult tuturor evelor care au raspuns mesajului meu!
    astazi a avut din nou 39 (39.2, deci mai mult decat pana acum), febra scazuta cu o fiola de algocalmin. ceea ce pe mine ma intriga este ca are fluctuatzii mari la temperatura corpului.. de la 35.6.. la 39.2 intr-un timp foarte scurt.
    i-am facut si frectzie pe tot corpul cu otzet din vin, i-am dat si febrifug, comprese cu bitter suedez in zona plamanului stang, foarte multe ceaiuri cu lamaie si miere, + antibioticul care se pare ca nu are efect. de Cefalosporine nu am auzit, dar ma voi interesa. organismul lui nu mai lupta... imunitate f scazuta, si ne asteptam la ce e mai rau
  •  
    • 40 mesaje
    20 Iul 2004, 23:41
    0 0
    edyth,asa e ,imunitatea e f.f.f.scazuta. Insa ,repet ,trebuie sa-i dati un antibiotic(si cum am mai spus o cefalosporina).tensiunea cum e?
    e bine ca-l hidratati desi s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai vrea sa bea atatea lichide.Lichidele cresc tensiunea.de aceea am intrebat cat e tensiunea.
    Febra scade atunci cand face algocalminul.puteti sa-i dati si pe cale orala;paracetamol.
    Sanatate!
  •  
    • 40 mesaje
    21 Iul 2004, 05:17
    0 0
    edytha daca vrei si daca consideri ca-ti pot fi de ajutor poti sa-mi scrii pe Robertta@eva.ro.
    sanatate!
  •  
    • 28 mesaje
    21 Iul 2004, 18:02
    0 0
    robertta, multumesc pentru mesaje
    am incercat sa-ti trimit mail, dar imi da eroare la afisarea paginii contului - la logare (??)
    in spital medicii i-au dat sulfametoxazol 1 zi iar apoi medocef in transfuzie 8 zile. cu inima/tensiunea nu a avut niciodata probleme, iar acum, acasa fiind, nu am avut posibilitatea sa vad cum este; am observat ca are pulsul foarte accelerat, banuiesc ca din cauza febrei + medicamente (...de atatea zile parca e drogat); la farmacie ni s-a recomandat sumamed - 3 pastile (costa in jur de 800.000 lei)
  •  
    • 417 mesaje
    21 Iul 2004, 21:03
    0 0
    Draga mea, imi pare tare rau pentru bunicul tau. Iti sugerez sa cauti urgent un medic, poate cel care l-a diacnosticat cu leucemie, si incepe un tratament cu antibiotice. Nu uita de cat mai multe vitamine si lichide. Roaga-te la Dumnezeu si va va ajuta.

Numai bine.