atacuri de panica
-
0 0Traiesc acest sentiment de panica de 2 ani si jumatate,incerc sa le infrunt de fiecare data dar uneori sunt mai puternice decat mine.In urma cu 2 ani am fost la psiholog,nu pot sa zic sa m-a ajutat prea mult decat cu sfaturi pentru a le invinge in momentul respectiv.Sedintele de psihoterapie m-au intarit pentru o perioada,in sensul ca reuseam sa plec mai optimista de acolo.Dar atacurile au tot revenit.Mi-e frica de examene la facultate(ca le-as putea pica sau ca mi s-ar face rau si as lesina),de toate durerile pe care le am,mi-e frica sa mananc ce stiu ca mi-a facut rau altadata,sa plec singura (mai ales cu metroul).Mi-e foarte greu si nu stiu daca pot scapa de panica vreodata!Nu am suferit esecuri sau evenimente neplacute in familie care sa ma afecteze,insa nu stiu care ar putea fi cauza.Cei care treceti prin asta,cum reusiti sa le invingeti?
-
imi dau seama ca e greu, dar nu imposibil sa scapi.Subiectul a mai fost dezbatut pe forum;te sfatuiesc sa incerci cu homeopatia,dar sa cauti un dr f bun(nu toti homeopatii lucreaza la fel si cu rezultate f bune)si sa incerci sa te apropii de Dumnezeu,indiferent cum(prin a merge la biserica,prin cautari in media de subiecte care trateaza legaturile omului cu divinitatea,etc),si psihoterapia ajuta;alege ce e mai bun si mai convenabil pt tine.Iti doresc multa sanatate si,cum zice Alina Badic; alege sa nu te pierzi si priveste lumea detasandu`te de ea!
-
Si eu m-am luptat cu asa ceva.
In prezent pot spune ca sunt bine, mi-am revenit, sunt cat de cat reechilibrata.
Din ce am citit, frica se dezvolta intr-o regiune mai slab dezvoltata, primitiva, a creierului, astfel incat ratiunea in acele momente nu poate face fata cum trebuie semnalelor transmise in tot organismul care este in alerta. Dar, exista memoria, care te poate ajuta, in sensul ca daca ai suferit un atac o data, de doua ori, creierul tine minte toate simptomele alea ingrozitoare, si mai stie ca trec, astfel incat te poti obisnui cat de cat cu ele, si nu vor mai avea un efect atat de mare asupra ta.
Incearca sa analizezi exact ce te-a dus la primul atac, ce te-a speriat, ingrijorat, enervat, impresionat... Si ce se intampla cand apare din nou. Gnandeste-te la esecurile tale, frustrarile, nervii acumulati, analizeaza totul la rece si impaca-te cu tine, iarta-te, lupta cu tine.
Exista medicamente prescrise de psihiatru, daca crezi tu, sau psihologul ca este cazul, poate e bine sa te adresezi unui psihiatru care sa iti prescrie un tratament. Dar asta ca ultima solutie, zic eu, pt ca avem muta putere in noi, trebuie doar sa stim sa o folosim.
Si mai este varianta naturista, valeriana, sunatoare, diverse ceaiuri sau suplimente nutritive care te pot ajuta.
Multa sanatate si liniste iti doresc! -
livia, sufar de atacuri de panica de vreo 10 ani.
am pierdut vreo 6 ani facand psihoterapie si incercand toata gama de terapii naturiste posibile (inclusiv homeopatie si acpunctura) etc etc etc...
cand credeam ca o sa-mi pun streangul de gat, m-am decis, ca o ultima incercare, sa ma duc si la Marele Bau-Bau - adica la psihiatru.
mi-a prescris Zoloft, pe care il iau, de atunci, cu sfintenie, pentru ca mi-a redus incredibil frecventa si intensitatea atacurilor.
acest medicament este unul modern, nu sedeaza - in fine, daca te decizi sa mergi la psihiatru, acesta iti va explica detaliile.
ai incredere in medici si in tine, si foloseste orice mijloc iti sta la dispozitie pentru a-ti recastiga viata inapoi!
-
imi dau seama prin ce treci,insa incearca sa fii cat mai optimista,probabil esti o persoana mai sensibila,uite eu iti povestesc de ceva ce mi s-a intamplat mie...pot spune ca si eu am fost intr-o depresie,suferita in urma unei certi mai puternice cu cineva drag din familie...sunt o fire sensibila si na....am trecut prin mai multe....la inceputul depresiei imi era frica sa ies din casa,frica sa fac orice,chiar frica sa nu imi iau viata,dar totul depinde de tine si de credinta ta....eu am urmat un tratament aproape 2 ani,dupa care am inceput sa ma simt foarte bine....am intrerupt tratamentul,desii doctorul mi-a spus sa nu fac asta,ptr ca trebuie redus treptat in astfel de cauze......nu am fost la psiholog,am fost la psihiatru....am cazut din nou in depresie...acum i-au alte medicamente,si ma simt din nou bine,si voi face doar ce zice doctora!cand am fost la ultimul control era un domn acolo care imi spunea ca are atacuri de panica...un om deosebit care mi-a facut mare placere sa il ascult si m-a impresionat....a ramas fara parinti in urma cu ceva ani si a avut un soc....de atunci simte ca se sufoca,si are stari asa cum spui tu....te poti duce la un doctor psihiatru foarte bun si problema ta se va rezolva....prin consiliere,nu reusesti sa faci mare lucru....da tine si de autocontrol....dar lasa mai bine medicul sa isi faca treaba
si iti recomand un film foarte bun The secret!pe mine una m-a ajutat foarte mult!te pup si multa sanatate:*