anticoceptionale YAZ
-
1 0Buna . In urma unui control la endoccrinolog mi s-a spus sa iau anticonceptionale YAZ timp de 3 luni dupa care sa merg din nou la consult . mentionez ca am mers la medic dorind sa cap de problema cu pilozitatea care incepe sa ma necajeasca din ce in ce mai mult(au aparut fire de par in barba pe sani
). Dupa ce mi s-au cerut analize hormonale tot ceea ce a iesit oarecum in neregula a fost 17 OH progesteronul .. am inteles ca valoarea care mi-a iesit mie nu este una de speriat .. Pe langa problema cu pilozitatea mai am si cosuri . Medicul mi-a spus ca anticonceptionalele in primul rand ma vor ajuta in problema cu acneea dupa care poate si cu pilozitatea(deoarecere ciclul de cerstere al unui fir de par este de aprox 4 luni deci ar trebui urmat un tratament indelungat etc .) As vrea sa aud pareri doarece nu sunt sigura daca vreau sa iau anticonceptioanle(ar fi prima data pt mine) din cauza efectelor secundare,printre care si ingrasatul .Multumesc pt timpul acordat
-
multumesc pt rapunsuri . am inetels partea cu ingarsatul .. ah si inca ceva ce nu am mentionat,daca ma decid sa incep tartamentul mi-a recomandat sa merg sa imi fac ecografie la sani dat fiind faptul ca bunica mea are cancer la san. de aceea mi-a spus endocrinoloaga sa merg sa fiu eu sigura deoarece anticoncenptionalele ar putea dauna daca ar exista ceva problema la sani ... dar oare ma va ajuta cu pilozitatea?Momentan asta e lucrul nr1 care ma face floricica(interesant ca apare floricica in loc de comple-xata) ... apropo .. presupun ca e oarecum important sa mentiojnez si faptul ca am 18 ani
-
Si mie tot yaz mi s-a recomandat, iau de exact 8 zile, din prima zi de menstruatie. Menstruatia s-a terminat dar de 3 zile am o scurgere ciudata, maronie, care cica se cheama spotting ... Nu ma doare nimic in rest, nu am nici o stare iesita din comun, doar scurgerea asta, care am inteles ca e normala cateva zile dupa ciclu, dar pe mine nu ma multumeste raspunsul asta, asa ca mi-am facut programare la ginecolog miercuri, si o sa revin sa va spun ce am aflat
-
Yldi_cjc la ce medic endocrinolog ai fost? Si eu am probleme cu pilozitatea excesiva am si acnee plus mari dereglari hormonale. Am fost la dr Ioan Marcu si mi-a recomandat tot yaz pentru toate aceste probleme. Am inceput sa iau de 2 zile si ma simt foarte aiurea. Am dureri in piept, greata, oboseala...Poate am aceste stari si pentru ca sunt la menstruatie, de aceea voi mai astepta cateva zile sa vad cum se comporta...Voi ati mai avut reactii adverse de la yaz? Cum se manifesta la voi? Imi este putin teama ca nu vor trece de la sine si ca ar trebui sa-l intrerup..va pup
-
Am revenit...am terminat primul blister si ma simt
bine cu ele...au disparut acele simptome..probabil la inceput i-a fost mai greu organismului meu sa se obisnuiasca cu ele..doctorul meu mi-a spus ca au o concentratie prea mica de hormoni si nu au ce rau sa-mi faca...dar avem o lista intreaga de reactii adverse mai mult sau mai putin periculoase..depinde si de organismul fiecareia.. -
Ionela-Monica said:Eu iau contraceptive yaz si sunt la inceput...am acelasi dureri menstruale ca si inainte...recunosc am luat doar doua pastile si curge la fel de mult...doamna doctor mi-a sp ca imi va curge mai putin dar nu e asa...totul e la fel nicio schimbare....ce as putea sa fac?
Pilulele contraceptive Yaz şi Yasmin, suspectate de provocarea a 23 de decese în Canada
"Documentele puse la dispozitia autoritatilor canadiene de catre farmacisti si doctori arata ca, in perioada 2007-2013, 23 de femei au murit si alte 600 au suferit reactii adverse dupa ce au inceput sa ia pilulele Yaz si Yasmin .
Peste jumatate dintre decedate aveau varste sub 26 de ani, cea mai tinara avand 14 ani. In majoritatea cazurilor, moartea a survenit in urma formarii unor cheaguri de sange care au provocat embolii. A luat pilula timp de cinci saptamani si acesta a fost sfarsitul unei fete foarte frumoasea, se plange mama"
citeste aici:
http://www.ziarelive.ro/stiri/pilulele-contraceptive-yaz-si-yasmin-suspectate-de-provocarea-a-23-de-decese-in-canada.html
Acest mesaj a fost editat de către Maricon: