B.I.P

•  
    • 8 mesaje
    17 Iul 2004, 17:06
    0 0
    Buna ziua.As vrea sa va rog, daca stiti, sa-mi dati mai multe detalii referitoare la bip(boala inflamatorie pelviana).Am fost diagnosticata cu bip gr III.Am citit cite ceva pe internet dar ma gindesc ca poate a mai trecut cineva prin asa ceva si imi poate da mai multe detalii.Eu sunt ingrozita.Nu mai pot dormi de cind mi s-a pus acest diagnostic.Am inceput tratamentul cu antibiotice si peste o saptamina ma duc la control.Pina atunci insa eu nu sunt om.Va multumesc foarte mult
  •  
    • 404 mesaje
    18 Iul 2004, 21:42
    0 0
    Nu trebuie sa stai intr-un asa stres pana la control!Sper din sufletul meu sa nu fie nimic.Unde or fi doamnele doctor de pe forum?????Sau macar vreo eva care se pricepe la asa ceva.Multa,multa sanatate.
  •  
    • 8 mesaje
    19 Iul 2004, 11:16
    0 0
    Multumesc mult, si eu astept pe cineva care sa-mi poata spune mai multe.Si asta ma ingrijoreaza, poate ca nu stie lumea prea multe.Oricum iti multumesc pentru incurajari.
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Iul 2004, 11:37
    0 0
    "Infectia pelviana inflamatorie (IPI) - infectie genitala care s-a extins in organele interioare ale sistemului reproducator, inclusiv in uter, in trompele uterine, sau in regiunea ovarelor.

IPI nu este chiar o boala venerica in sine, dar poate fi consecinta unei asemenea boli, de obicei gonoreea sau chlamydia. Boala pelviana inflamatorie poate aparea daca unei femei care sufera de o boala transmisibila sexual nediagnosticata i se instaleaza un sterilet.

Se considera ca in S.U.A. se inregistreaza anual un milion de cazuri de IPI, in timp ce un alt milion nu este inregistrat deoarece simptomele sunt minime sau inexistente. in republica Moldova nu exista statistici relevante despre situatia din tara.

Simptomele unei astfel de boli pot cuprinde: febra , greturi, frisoane, voma, dureri in abdomenul inferior, dureri in timpul actului sexual, sangerari si dureri intre menstruatii sau la urinare, hemoragii abundente sau scurgeri de cheaguri la ciclu, menstruatii neobisnuit de lungi sau de dureroase, scurgeri vaginale anormale.

Tratamentul acestei boli implica de obicei antibiotice si odihna la pat. Uneori orice forma de activitate sexuala este categoric interzisa in timpul tratamentului. Pot fi necesare operatii chirurgicale pentru a indeparta acumlarile de puroi sau tesuturile vatamate ori pentru a repara sau inlatura organele de reproducere vatamate.

Indiferent ca este sau nu tratata, IPI poate duce la sterilitate, sarcini ectopice si dureri cronice. Cu cit mai des sufera femeia de IPI, cu atat sunt mai mari riscurile ca ea sa devina sterila."
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Iul 2004, 11:38
    0 0
    http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=925&page_nr=1

(scoate spatiile goale care apar)
  •  
    • 8 mesaje
    19 Iul 2004, 12:12
    0 0
    Multumesc.Am citit tot ce am gasit pe net, dar ma interesa foarte tare daca a mai trecut cineva prin asa ceva, pentru ca una e sa citesti si alta e sa vorbesti cu cineva. As vrea sa stiu, cit e de grav, daca se poate rezolva, ce inseamna grad III.
    La mine aceasta boala a aparut dupa o intrerupere de sarcina.Sunt cu acelasi partener de 7 ani si nu e cazul de boala cu transmitere sexuala.
    Oricum va multumesc foarte mult si sper sa-mi intelegeti ingrijorarea.