Varicela
-
0 0Apel pentru cei ce au suferit, la maturitate, de aceasta boala:
Cum putem preveni?Exista vaccinuri pe care le putem administra, ca adulti?
Care e medicatia, odata ce ai luat varicela?
Cat timp e contagios?(inainte de a-i aparea bubele e contagios?)
Copiilor nu trebuie sa li se faca baie 2 sapt..dar si adultilor?
Nu mai stiu ce sa mai intreb...Daca a facut careva de pe aici varicela, il rog sa-mi zica.. Multumesc anticipat!
-
Buna Rain,
Eu am facut varicela asta vara la 24 de ani si de cand mi-au aparut primele bubite a durat cam 3 saptamani pana au cazut cojile.
Ca medicamente mi s-a recomandat doar algocalmin pentru febra in primele zile in care a avut loc eruptia. Am inteles ceva mai tarziu ca in special in cazul adultilor se recomanda ca indata ce apar primele bubite sa se administreze un antiviral (imi scapa numele in acest moment) iar boala are o evolutie mai usoara.
Contagios esti inainte de eruptie cam 10 zile, iar dupa aceea pana in momentul in care cad ultimele coji. Baia nu se recomanda pentru ca se moaie cojile , se rup si apare riscul de suprainfectie.
Eu am fost destul de norocoasa, nu am avut mancarimi decat o singura noapte dar in noaptea respectiva nu am reusit sa pun geana pe geana. Mixtura mentolata este buna pentru calmarea mancarimilor, si in plus ajuta la uscarea mai rapida a bubelor. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca dupa ce o aplici, se spala destul de greu si risti sa rupi cojile.
Desi se spune ca nu ramai cu semne decat daca rupi cojile inainte sa cada ele singure, mie toate bubitele de pe fata mi-au lasat gropite, dar reunosc ca majoritatea se vad doar daca te uiti de aproape cu atentie. In schimb pe corp nu am nicio gropita, nici macar acolo unde am rupt cojile, ci au ramas pete ceva mai inchise la culoare. Am inteles ca ele incep sa treaca cam la 6 luni dupa ce ai facut boala.
Daca te mai pot ajuta si cu alte informatii, cu cea mai mare placere. -
Cara mia, am facut la 33 de ani si fimea avea 3 saptamini.
Fusai la cumparaturi si cind ma intorsai efectiv cazui lata in pat,abia apucai sa-mi dau jaca jos.Febra cam 39, ma dureau toate cele, ziceai ca daduse trenu peste mine.
A doua zi, eram cam cu 100 de bube pe mine.
Pretena mea , tot 31-32 de ani, a facut o forma mai naspa, a ajuns la spital.Am luat ceva de febra tin minte, nu mai stiu ce.
dar stiu ca seara iesem din casa, pe la fro 10, sa ma duc sa scot bani de la bancomat, ca a doua zi sa se duca mama sa ne i-a de mincare.
A mai facut tot dupa 30 vecinul meu.La el a fost o forma usoara, fara febra si fara dureri musculare