accident vascular la persoana obeza
-
16 Dec 2009, 22:340 0Este cineva dintre voi care are pe cineva in familie sau vreo cunostinta de genul asta? Poate sa-mi dea cineva vreun sfat despre ingrijirea unei astfel de persoane? Mama mea, in varsta de 71 ani si 150 kg, in urma unui accident vasc. acum o luna, nu mai poate merge. Eu sun asistentul ei personal dar marturisesc ca nu ma mai descurc, o manevrez f. greu, nu se poate duce la wc, am platit pe cineva sa ma ajute dar toti dau bir cu fugitii. Problema e ca e si depresiva la maxim si pe mine m-au lasat nervii. Am 2 baieti, sotul e plecat si sunt singura peste tot. Cateodata ma cuprinde disperarea si nu ma mai pot opri din plans. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
-
27 Dec 2009, 14:16ai putea sa ii montezi in pereti o balustrada (sau cateva manere) de care sa se tina ca sa ajunga la baie?
exista astfel de accesorii, sunt special destinate acestor situatii.
pentru depresie, musai de vorbit cu un psihiatru. altfel merge reabilitarea atunci cand exista un strop de optimism si dorinta de viata.
de prisos sa mai comentam greutatea excesiva... trebuie facut ceva si in privinta asta, atat pt binele ei, cat si al tau. altfel, te deseala de n-o sa te mai poti duce nici tu singura pana la WC.
vorbeste cu neurologul ei, intreaba-l ce ai putea sa faci... eventual, daca este ok sa faca un tratament cu crom... din cate stiu eu, nu are contraindicatii. in paralel, sa ii reduci treptat portiile de mancare - atat cantitativ, cat si ca valoare calorica.
tine-te tare, cauta solutii si nu ezita sa ceri ajutor membrilor familiei, chiar daca acum sunt nitel cam speriati de situatie si ar prefera sa evite sa se implice. o sa le treaca, daca ii incurajezi si tu un pic.
-
27 Dec 2009, 16:59Am pe cineva care a suferit avc..

Accident vasc in urma caruia nu mai vorbeste.La inceput nu putea nici sa mearga, faceam cu schimbul la spital.(era cu pampersi..)
Dar in urma sedintelor de kineto si-a revenit, merge singura..Insa nu vorbeste si din cauza asta, pe fond nervos a facut diabet.
Sfatul meu e sa ii platesti sedinte de kinetoterapie pt ca are sanse de recuperare.. -
27 Dec 2009, 17:01Ah..in legatura cu depresia..ai mare grija.E bine s-o duci la psihiatru, sa-i dea medicamente antidepresive.