asociere Concor - Yaz

•  
    • 1198 mesaje
    16 Dec 2009, 19:27
    0 0
    am si eu o nelamurire, poate ma ajuta si pe mine cineva:
    sunt diagnosticata cu tahicardie sinusala si de o luna iau Concor de 5 mg 1/zi dimineata.
    de saptamana trecuta am diagnostic si de la endocrinologie, dupa analize de sange (hormoni), echografie si control ginecologic: PCOS (sindromul ovarelor polichistice) si pt asta am recomandare de tratament cu anticonceptionale YAZ

acuma eu intreb... din ce stiu eu, se cam bat cap in cap, sau stiu gresit??... si intreruperea Concorului nu se face brusc, am gasit niste reactii in prospect, si tratamentul tahicardiei este de lunga durata. iar anticonceptionalele trebuie sa le iau cat de curand pt ca am niste simptome f neplacute si tulburari de ciclu mentrual din cauza ovarelor polichistice.

cum ar trebui sa procedez? pot sa le combin, care sunt riscurile?

stiu ca trebuie sa intreb un medic, dar eu am dat peste niste medici f... dificili, azi mi-am facut programare la un cardiolog pt control si sa ma sfatuiasca dumnealui in legatura cu Concor...
  •  
    • 21507 mesaje
    16 Dec 2009, 20:25
    0 0
    yaz e printre contraceptivele cu doza redusa de estrogen...oricum ar fi,e bine sa-i spui cardiologului ce iei..pt ambele diagnostice,tratamentul e de durata..probabil ca nu vor fi probleme daca ai sa respecti si un anume stil de viata
  •  
    • 1198 mesaje
    16 Dec 2009, 21:37
    0 0
    ce fel de stil de viata?
    si mai ales, care sunt riscurile??
  •  
    • 1198 mesaje
    16 Dec 2009, 21:39
    0 0
    eu as vrea sa renunt la tratamentul cu Concor, am inceput sa iau dupa o EKG care a iesit mai aiurea, dar eram foarte stresata, obosita si cred ca mai mult pe fond nervos a iesit asa, pt ca in rest nu ma supara (am avut niste palpitatii, dar nu f dese si pe o durata mare de timp)
  •  
    • 21507 mesaje
    17 Dec 2009, 15:10
    0 0
    daca e tahicardie sinusala,diagnostic confirmat,il duci cu tine toata viata,deci,cam trebuie tratament...in ceea ce priveste celalalt,iti trebuie tratament vreo 6 luni-1an,dupa care,reevaluare...nici unul din cele doua diagnostice nu e grav,iti trebuie tratament pt ambele si,mai ales,nu renunta la prescriptia medicala din proprie initiativa
  •  
    • 1198 mesaje
    17 Dec 2009, 17:59
    0 0
    Pai nu vreau sa renunt, dar nu stiu ce alta boala, complicatie, problema pot avea daca iau un betablocant si contraceptive.
    Oare oavarele polichistice nu se rezolva de la sine?
    Multumesc Mika
  •  
    • 21507 mesaje
    17 Dec 2009, 18:24
    0 0
    nu se rezolva de la sine...poate la betablocant se mai asociaza un antiagregant plachetar,din cind in cind...ai sa vezi