Lucrare CU sau FARA nervi scosi?!?
-
0 0Trebuie sa-mi fac o lucrare iar dentista spune sa scot nervii dintilor din partile laterale locului gol. Problema e ca unul este CANINUL si nu as vrea sa ma risc sa se macine, cum am auzit si eu ca se spune.
Mama mea are de curand facuta lucrare de portelan, fara sa-i fi fost scosi nervii (constatati a fi sanatosi dupa radiografii). Dentista ei spune ca dintii se macina daca nervul este scos si ca in cazul problemelor ce se pot ivi, exista metode moderne de "decimentare" a lucrarii.
Deci ...voi cum stiti fetelor, LUCRARE CU sau FARA nervi scosi?!?
Am reluat acest mesaj pentru ca sunt intr-o mare dilema si vreau sa aflu de la voi, in cazul in care aveti lucrari facute, cum au procedat stomatologii vostri.
Recapitulez, ca sa fie clara intrebarea . Situatie:
dinte extras, premolar cred, in dreapta caninului drept (deci fara nimic ramas decat locul gol)
dentista propune: scos nervii dintilor laterali locului gol, pilirea lor si apoi pus lucrare.
Unul din acestia fiind caninul, perfect sanatos de altfel, va intreb daca acest procedeu este necesar si practicat de toti stomatologii.
Va multumesc si va rog mult, nu ignorati postul! -
Si eu te sfatuiesc la fel, implant!
E mai scump, dar e mult mai bun. In situatia ta am fost eu si sotul meu. Eu am ales sa imi pun punte, el a ales implant. Regret acum ca nu am ales implantul. Atunci m-am gandit prea mult la bani, acum nu as mai face-o.
Dupa ce iti scoate maseaua, trebuie sa astepti sa ti se vindece rana foarte bine, apoi, daca totul este ok, iti vor pune un surub de titan, peste el inca o piesa si apoi coroana.
In State diferenta de pret intre un implant si o punte e de 1000 USD. O groaza de bani. In Ro habar nu am care sunt preturile, dar sigur implantul e mai scump.
Daca dispui de bani, fa implantul. Nu vei regreta. Succes
-
Referitor la implant-din cate stiu-exista probabilitatea foarte mare sa fie respins de organism ca si corp strain. Iar alta problema este, ca acel surub de titan trebuie schimbat periodic pentru ca altfel se sparge osul. Si da , se pare ca intr-adevar costa foarte mult, dar problema zic eu este sa nu fie respins de organism.