B-complex
-
0 0Zilele astea mi-am amintit de vitaminele B - asta pentru ca mai toate bolile mele au fost legate de carenta lor.
M-am gandit sa va spun si voua ca de vitaminele din complexul B depind:
- sanatatea pielii, oaselor, parului si
muschilor
- sanatatea membranelor mucoase, in special cele din jurul gurii
- sanatatea si functionarea intestinelor
B-urile stabilizeaza starile emotionale, elimina agitatia, iritabilitatea, insomnia si oboseala; imbunatatesc starea de sanatate a ficatului, celulelor creierului si grabesc vindecarea bolilor cutanate, inclusiv pielea uscata, urticariile si eczemele; elimina sindromul premenstrual si pot vindeca depresiile.
A! si sa nu uitam rolul acidului folic (care face parte din acelasi complex) in ceea ce priveste fertilitatea si bunul mers al sarcinii!
Pentru mai multe amanunte la fel de interesante, mergeti la:
http://www.health-pages.com/vb/ -
Daca vi s-a spus mai demult ca B-urile ingrasa (cresc pofta de mancare), ei bine, nimic mai gresit:
"B vitamins
These are important vitamins in terms of weight loss, and they are often known as the 'stress' vitamins. Vitamins B3 and B6 are especially important because they help to supply fuel to cells, which are then able to burn energy. Vitamin B6 together with zinc is necessary for the production of pancreatic enzymes which help you to digest food. If your digestion is good, you will be much more likely to use your food efficiently, instead of storing it as fat.
Vitamins B2, B3 and B6 are necessary for normal thyroid hormone function production, so any deficiencies in these can affect thyroid function and consequently affect metabolism. B3 is also a component of the glucose tolerance factor which is released every time your blood sugar rises. Vitamin B5 is involved in energy production and helps to control fat metabolism.
As you can see, the B vitamins as a group are important and the best way to get them is in a good B-complex supplement."
Printre altele fie spus, multe din formulele de slabit contin, printre altele, si B-complex.
-
Vitamina B1 (tiamina) este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina a performantelor intelectuale", deoarece are efecte benefice asupra sistemului nervos, asigurind cresterea randamentului intelectual. Vitamina B6 imbunatateste functiile mentale, ajutind si la producerea de transmitatori nervosi. Vitamina B12 sporeste capacitatea de invatare, in special in privinta asimilarii de material nou. Deficitul de vitamina B12 poate duce la unele boli mintale. Trebuie remarcat faptul ca dozele mari de vitamina B complex influenteaza coeficientul de inteligenta (chiar si in cazul copiilor retardati mintal). Surse naturale de vitamine din complexul B se gasesc in cereale integrale, orez nedecorticat, cartofi si chefir.
Multa sanatate -
Dureri provocate de lipsa vitaminelor
Frecvente rani ale gurii: sunt provocate de lipsa fierului, a acidului folic si a vitaminei B12.
Buze uscate, chiar crapate: lipsa vitaminelor B2 si B6.
Piele inrosita, iritata pe barte si pulpe: lipsa unui complex de vitamina B, vitamina E si alti acizi esentiali.
Eczeme, piele uscata: lipsa zincului si a acizilor grasi.
Sindromul pre-menstrual: lipsa zincului, a magneziului si a vitamninii B6.
Ochi inrositi, obositi: lipsa vitaminelor A si B2.
Ten palid, anemie: lipsa fierului, a acidului folic si a vitaminei B12.
Asa ca daca prezentati aceste simptome trebuie sa luati un complex de vitamina B si cred ca problemele se vor rezolva. -
Polenul contine intreg complexul de vitamine B, vitamina C, A, E acid folic si carotenoizi, acizi grasi, minerale si oligoelemente. De asemenea este extrem de bogat in rutina, vitala pentru protectia vaselor sanguine. Polenul este stimulent pentru intregul organism si in special pentru sistemul nervos, creste imunitatea organismului si are rol antioxidant impotriva radicalilor liberi; creste si imbunatateste performantele organismului.