Cum sa respir cand alerg ?

•  
    • 125 mesaje
    3 Dec 2009, 19:51
    0 0
    De ce cand alerg si dupa ce am terminat de alergat imi vine mult sa oftez, chiar de mult ori casc gura, ma doare intr-o parte si dupa ce ma pun joc ma ia o stare asa de ameteala si somn. De ce ? Nu iau mult aer cand alerg ? De exemplu astazi nici nu stiu daca am apucat sa fac o tura de teren si deja ma dureau picioarele. De ce mi se intampla asta ? As vrea sa stiu ce pot face si cum sa-mi imbunatatesc conditia fizica. Cand o sa merg in catonament in ianuarie nu cred ca o sa rezist. Mai exista o problema... Si neincrederea in mine insamni ? (Scuzati ca mi-au venit faptele pe rand in gand) ...
    EDIT: Are ceva daca aiu 3 vitamine pe zi dinalea ce se absorb in apa ?
  •  
    • 125 mesaje
    5 Dec 2009, 12:07
    0 0
    Nimeni nimic ?
  •  
    • 3036 mesaje
    6 Dec 2009, 13:07
    0 0
    cascatul+ameteala = hipoxie (oxigenare insuficienta)

o respiratie haotica poate duce la hipoxie.
    cel mai bine este sa iti stabilesti un ritm propriu - de ex. sa inspiri de-a lungul a 3 pasi si sa expiri de-a lungul urmatorilor 3 pasi.

pe masura ce conditia fizica ti se va imbunatati, vei putea sa prelungesti timpii de respiratie (4+4 pasi...)

daca deocamdata nu poti alerga toata distanta pe care ti-ai propus-o, poti sa imparti distanta in 2 bucati, adica sa faci o pauza de max 1 minut la jumatatea drumului. in intervalul asta bei un pic de apa si faci cateva exercitii de extensie. apoi reiei alergarea si e musai sa TERMINI TRASEUL pe care ti l-ai propus (chiar daca pt asta e nevoie sa te mai opresti un picut inca o data).

FUNCTIA CREEAZA ORGANUL.
    exerseaza zilnic si o sa vezi cum corpul tau va functiona din ce in ce mai bine - este un miracol care se petrece extraordinar de repede, literalmente de pe o zi pe alta.
  •  
    • 125 mesaje
    6 Dec 2009, 18:27
    0 0
    Si asta e de la nastere sau poate sa apara in timp ?