am o mica nedumerire
-
0 0dragelor ,peste tot scrie ca gravidele au dreptul la analize gartiute.care sant alea?pt ca eu pe majoritatea le-am platit si nu le-am facut la clinici particulare.cine imi poate spune care sant acele analize gratuite si unde as putea sa le fac?pana acum credeti-ma ca am cheltuit pe analaize mai bine de 10 mil.
-
mi-a dat medicul de familie trimitere,dar ...surpriza!!!!1..cand am ajuns la spital mi-au spus ca nu toate analizele se pot face in spital si ca ar fi mai bine sa le fac la INSTITUTUL DE IGIENA(o parte din ele)si anume;toxoplasma,rubeola,citomegalovirus si herpes simplex.apoi m-au trimis laSANIPID si acolo am mai facut cateva.....si tot asa...si le-am platit pe toate...si ultimul test pe care l-am facut a fost viremia(pt ca mi-au zis ca am antigenul virusului hepatitei b-care m-a costat 430 ron,indiferent ca sant gravida)....dar din cate am vazut eu si la spital toate gravidele acuma platesc pana si ecografia care ti-o face in maternitate.nu stiu cum er acum 5 ani dar acum e altfel.ei bine..ce zici?fain nu?
-
nu ma sperii numai pentru atat,dar curios .....ca am mai citit si eu ziarele si am auzit si la televizor ca gravidele au gratuitate la analize,dar se pare ca sant numai minciuni.sant constienta ca odata ajunsa in spital tre sa ai un sac mare cu bani pe care sa-l imparti "cui trebuie" ca sa-ti fie bine si sa fii ingrijita cum trebuie.am dreptate nu?eu zic ca cel mai important este sa fiu sanatoasa si bebica al meu la fel.
apropo.....trebuie sa-si faca si sotul meu analizele la sange pt HIV sau hepatita?deocamdata medicul nu mi-a zis nimic.o zi buna evelor si multa sanatate la toata familia.