scolioza

•  
    • 1151 mesaje
    13 Iul 2004, 14:11
    0 0
    buna, fetelor , am aflat de curand ca am scolioza lombara .mai e cineva cu aceasta afectiune? m-am speriat putin.Trebuie sa fac niste exercitii medicale (nu am inceput )..daca ati trecut prin asta , sper sa imi spuneti ce stiti despre boala .va multumesc
  •  
    • 524 mesaje
    13 Iul 2004, 14:30
    0 0
    am mai spus la subiectul de langa al tau..
    Daca ti s-au recomandat doar exercitii, atunci e in faza incipienta si da, se recupereaza prin gimnastica medicala. Nimic de speriat, sunt exercitii care sa corecteze pozitia si care sa-ti intareasca muschii ce sustin coloana.
    Mergi insa la o sala de gimnastica a unui spital, unde se fac recuperari, unde exista o persoana specializata in asa ceva care sa te indrume, in nici un caz la o sala de fitness,deoarece exercitiile haios recomandate iti pot accentua starea in loc sa o corecteze. Alte sfaturi: salteaua pe care dormi trebuie sa fie tare, perna foarte mica sau deloc, pozitia pe scaun - cu spatele drept, cand mergi , la fel. Pe langa gimnastica, trebuie sa te corectezi singura sa ai pozitia corpului dreapta. Nu ami purta greutati pe o singura parte, mai ales pe partea unde ai tendinta sa te "inclini". Poarta rucsac cu ambele bretele, daca inca mergi la scoala/facultate si nu pe un umar.
  •  
    • 1151 mesaje
    13 Iul 2004, 23:16
    0 0
    mersi