Cifoza dorsala,a auzit cineva?

•  
    • 200 mesaje
    13 Iul 2004, 13:04
    0 0
    As dori sa aflu mai multe informatii si posibilitatide tratare a cifozei dorsale sau Maladia Scheuermann,este cineva care a auzit de boala asta,a trecut cineva prin asa ceva?
    Fetita vecinei mele a fost diagnosticata cu cifoza dorsala,un fel de malformatie a coloanei vertebrale,dar nu stim prea multe despre aceasta boala.Daca cineva poate sa ne ofere mai multe informatii va rog sa ne ajutati caci e vorba de o fetita de 12 ani,care incearca sa se trateze cu disperare.
    Multumesc
  •  
    • 524 mesaje
    13 Iul 2004, 13:43
    0 0
    cifoza inseamna ca se stramba coloana in asa fel incat apare cocoasa.
    Eu am avut in liceu cifo-scolioza, adica se stramba in S + cocoasa. Daca e la inceput, se poate trata/recupera prin gimnastica medicala.
    Eu eram intr-o faza putin mai avansata, pe langa dureri, incepuse sa se vada putin si cu ochiul liber deformarea. Asa ca m-au bagat 2 luni sau 3, nu mai stiu, in corset ghipsat, de la gat pana la mijloc. Nu a fost tocmai placut, dar s-a indreptat. Si acum e bine.Doar ca toata viata trebuie sa ma feresc de ridicat greutati, stat mult in picioare, ca ma mai doare. Dar, duc o viata absolut normala. Stai linistita, mergeti la ortoped si in functie de cat de avansata e problema, va va recomanda ce e mai potrivit.
  •  
    • 1101 mesaje
    13 Iul 2004, 13:45
    0 1
    incearca la www.desprecopii.com/forum la topicul cu consultatii medicale si pe www.formula-as.ro

uite si aici un raspuns:
    http://www.naturaplant.ro/listacat.php?categ=6
  •  
    • 83 mesaje
    13 Iul 2004, 18:19
    0 0
    Stai linistita ca nu e vorba de nici o malformatie. Intr-adevar este acea "cocoasa" care apare datorita pozitiei incorecte de la scoala (in banca), la birou sau datorita unui ghiozdan purtat incorect, sau datorita faptului ca muschii spatelui sunt insuficienti dezvoltati (fetita nu face miscare sau este prea protejata). Daca este descoperita la aceasta varsta cu ajutorul gimnasticii medicale (care se face in cadrul unui spital sau sala particulara sub indrumarea unui kinetoterapeut) se corecteaza 100%. Fetita trebuie incurajata sa adopte o tinuta corecta (spatele drept) si sa faca miscare cat mai multa. Dupa terminarea gimnasticii medicale ar fi indicat sa practice inotul. Multa sanatate!