vaccinare gripa noua
-
0 0va rog sa imi spuneti daca sunteti de acord cu vaccinarea pentru gripa noua.copiii mei au peste 16 ani,de astazi incepe vaccinarea in licee si eu inca nu stiu daca sa le fac acest vaccin
-
Eu am o teama "paranoica" de efectele adverse ale medicamentelor, in general !
Pentru ca stiu ca pot fi extrem de periculoase aceste reactii , fac tot posibilul ca atunci cand trebuie sa iau un tratament cu un medicament nou , sa fie toti acasa , in caz de Doamne-fereste !
La fel procedez si in cazul celorlalti din familie !
Asa ca raspunsul meu este : nu !
Atat pentru mine cat si pentru baiatul meu ( 19 ani , acus-acus) , care are oroare de injectii , in general !
Sotul meu nu se opune , pentru ca toti colegii lui spun c-o sa-l faca , unitatea lor fiind prioritara pentru acest vaccin.
El este destul de sanatos , in general , dar si eu si baiatul , am facut cateva reprize de extrasistole , asa ca sunt reticenta !
Sunt prea putine informatii care sa ma determine sa-l accept .
Gresesc oare ? -
eu sunt impotriva vaccinarii.
eu si fata mea de 3 ani si 5 luni am avut gripa cea noua. fata a luat-o de la gradinita iar eu de la ea. sotul nu a avut-o.
la noi, in austria, se trateaza ca oricare alta gripa.
am trecut peste, suntem sanatoase acum.
a fost groaznic, pentru ca cea mica a facut febra f mare, halucina..m-am speriat ingrozitor...
in austria sunt f multe cazuri,multe, multe, iar acum se trateaza ca o gripa obisnuita... -
scuze, nu am mai intrat pana acum pe eva, de aceea nu am mai putut raspunde.
medicamentele pe care le-am luat au fost pentru scaderea febrei, grippostand cu vitamina C, impachetari cu otet, am baut f multe lichide, la fel si fetitei.
in rest nu se recomanda nimic.
pb este ca la virusul nou, ai f mare febra, in jur de 40 grade, febra care apare rapid, halucinari.. -
f important este dezinfectatul si spalatul mainilor f des, aerisitul locuintei(cel putin 10 minute in fiecare camera zilnic), a se evita contactul mainilor cu fata(pe cat se poate), si evitarea, la fel cat se poate a locurilor publice.
noi adultii stim lucrurile astea, dar copii nu stiu, sau chiar daca stiu uita, nu iau in serios.
eu i-am impus fetei mele reguli stricte de igiena, dar de cate ori ma duceam sa o iau de la gradinita o gaseam cu manutele in gura...
f important ca parintii sa nu trimita copii la scoala, la gradinita cu febra.
locurile de munca sunt asa cum sunt, multi parinti trimit copii chiar cu febra la gradinita, pentru ca nu-si permit sa stau acasa cu copii si nici nu au pe altcineva sa stea cu ei.
vaccinarea este importanta pt persoanele in varsta si pt cei care sufera de alte afectiuni, iar o gripa poate fi fatala. de ex. persoanele care au astma.