VACCINAREA HPV

•  
    • 2 mesaje
    25 Nov 2009, 22:58
    0 0
    Buna sunt mamica unei domnisoare de 12 ani care si am o mare dilema sa facem sau nu vaccinul? Voi ce parere aveti?
    astept raspunsuri o seara frumoasa
  •  
    ati
    • 142 mesaje
    26 Nov 2009, 07:28
    0 0
    eu nu sunt de acord cu vaccinarea. 12 ani este o varsta prea frageda pentru asemenea vaccin.
    parerea mea este ca acest vaccin sa se fac la fetele de 18-20 de ani , nu cand sunt asa de mici, mai ales ca la aceasta varsta multe fete nu stiu ce inseamna asta.
    da este recomandat , dar daca fetita mea avea varsta potrivita pentru a fi vaccinata eu nu il faceam.
  •  
    ati
    • 142 mesaje
    26 Nov 2009, 07:31
    0 0
    acest vaccin este recomandat fetelor care isi incep viata sexuala si ma gandesc ca poate 30-40% din fete isi incep viata sexuala la o varsta asa de frageda.
  •  
    • 439 mesaje
    26 Nov 2009, 11:05
    0 0
    la 18-20 de ani este deja prea tarziu...multe fete isi incep viata sexuala inainte de a implini 18 ani. probabil ca cea mai indicata varsta este la 14 ani....
  •  
    ati
    • 142 mesaje
    26 Nov 2009, 11:16
    0 0
    daca fetele au o educatie sexuala , pe care sa o primeasca in special de la parinti , nu isi incep viata sexuala asa de devreme.
    oricum este prea devreme sa se faca vaccinul acesta la varsta de 12 ani.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    27 Nov 2009, 22:51
    0 0
    Salut Olimpiei si tuturor fetelor de aici. Eu daca as avea o fetita de 12 ani, cu siguranta nu as accepta sa i se administreze acest vaccin. Unii oameni ar face orice sa se imbogateasca, cu orice pret, chiar si al sufletului, si cei din aceasta categorie sunt la originea acestei campanii atat de cumplite de dezinformare. In primul rand acest vaccin Gardasil a fost pus in vanzare abia acum 6 ani. Cum se poate deci sustine cu atata nonsalanta ca el chiar previne cancerul de col uterin? Cum se poate demonstra aceasta? Doar o femeie poate dezvolta acest cancer mult mai tarziu, la 40, 50, 60 de ani, de unde garantia ca o fetita care avea acum cativa ani 12 ani si a luat vaccinul nu va face cancer??? Mi se pare absurd. Iar pericolul cel mai mare e ca nu cunoastem efectele pe termen lung. Pe termen scurt au fost cazuri de paralizie la unele fetite perfect sanatoase inainte de vaccin. Veti spune poate ca acestea sunt exceptii. Dar de unde sa stim noi ca aceasta exceptie nu va fi chiar fiica noastra? Si daca i se va intampla asta din cauza noastra, nu ne-o vom ierta niciodata. Cat despre termen lung, spun unii ca ar putea duce pana la sterilitate. Si daca e asa si daca nu e asa, nu as vrea sa fac acest experiment pe copilul meu. Se tot bate toba ca doar in Romania pentru ca nu facem acest vaccin sunt atatea cazuri de cancer uterin si ca tarile dezvoltate au rezolvat practic aceasta problema. Numai noi nu. Cum au rezolvat insa celelalte tari aceasta problema? Prin vaccin??? Cu siguranta nu. Discutam chiar azi cu o englezoaica despre acest subiect si imi spunea ca la ei acest tip de cancer e practic eradicat, dar asta pentru ca se pune un mare accent pe screening, pe control. E practic o obligativitate pentru femei sa mearga la medic si sa isi faca testul de depistare a virusurilor HPV, iar acest lucru e GRATIS, asa ca sigur ca femeile chiar se duc acolo o data pe an, asa cum ar trebui dupa 30 de ani, si cancerul e depistat in forme incipiente cand e perfect vindecabil. Se intampla acest lucru la noi? Nici vorba. Si nu doar pentru ca lumea e destul de ignoranta, ci si pentru ca e saraca. Un test Papanicolau costa cel putin 50 RON si cand abia iti duci zilele de pe o zi pe alta, a da aceasta suma cand tu ai si impresia ca esti sanatoasa poate fi un gest de-a dreptul extravagant.

Eu nu sunt medic si asta chiar se vede din explicatiile mele care sunt extrem de simple. Va recomand insa cu toata caldura sa ascultati ce spune un medic adevarat (din toate punctele de vedere) cum este Dr. Pavel Chirila despre grozavia acestui vaccin. Il puteti asculta aici, sunt doar cateva minute, dar extrem de convingatoare:
    http://www.youtube.com/watch?v=LxMHWYIGrWs
  •  
    • 320 mesaje
    28 Nov 2009, 20:49
    0 0
    Va inteleg perfect ingrijorarea, insa doresc sa luati in considerare si urmatoarea poveste, care este una reala, a mea.

Am crescut intr-o familie de oameni f buni si educati. Mi s-a facut chiar si educatie sexuala. . Am avut pana acum 2 relatii de lunga durata, mari si late. La a doua relatie, fiind de 3 ani impreuna, normal ca s-a ajuns si la sex neprotejat. Ma refer la faptul ca nu am mai folosit prezervativiul, ci alte metode de contraceptie. Am contactat astfel HPV 16. Tulpina cea mai "rea". Stiu si cand, acum 2 ani, cand al meu iubit m-a inselat. Lucru pe care NU poti sa il prevezi in viata.

La 6-8 luni dupa ce am luat virusul, am facut rana pe col. Operatie....etc. Apoi Papanicolau. Cu rezultatul: celule cancerigene. Modificari anormale....Mi-a cazut cerul pe mine. Se spune ca 40-50% la un astfel de diagnostic, e posibil sa se vindece de la natura. In cazul meu, inca nu s-a vindecat. Inca mai sper sa scap de operatia de taiere de col, ccare, daca doamne fereste o fac, tb sa fiu fff atenta cand voi face copii. Sa va mai zic sumele imense cheltuite cu analizele, stresul imens, ned
  •  
    • 320 mesaje
    28 Nov 2009, 20:56
    0 0
    Vad ca mi s-a sters mesajul

Continui. Stresul e imens. Si puteti avea o fiica extrem de cuminte si responsabila. care poate se va casatori si va vrea sa faca un copil. va renunta la prezervativ. Nu stiti insa trecutul sotului.

De disperare mi-am trimis multe prietene la ginecolog. M am rugat de ele sa se duca. 3 din ele au descoperit testul Papanicolau cu MODIFICARI ANORMALE. Avem toate 25-28 ani. Toate suntem fete f serioase. Una din fete se va opera curand, ea deja avea modificari de gradul 3, CIN 3, foarte aproape de cancer. Si una din ele a avut toata viata o singura relatie, cea cu sotul ei........NOI NU STIM DE HPV SI IL SUBESTIMAM PT CA LUMEA IN ROMANIA NU PREA SE DUCE LA DOCTOR. cate femei stiti care isi fac testul regulat? Cu mana pe inima va spun: sunt tanara, vreau macar un copil, inca nu sunt sigura ca voi putea sa il fac iar totul e un calvar. Si am fost fata cuminte. Si prietenele mele la fel.

Va rog din suflet, ganditi va foarte bine inainte de a lua o decizie.
  •  
    • 320 mesaje
    28 Nov 2009, 21:07
    0 0
    Si da, am avut noroc ca am depistat la timp, dar de operatie s-ar putea sa nu scap. Si deci, chiar daca te analizezi la timp, TRATAMENT improtriva virusului NU ESTE. este doar tratament impotriva leziunilor de tip cancerigen provocate. Care poate sau nu poate sa aiba efect. Dar cel mai greu de suportat este stresul psihic, gandul ca poate vrei sa faci in copil Iti vei infecta astfel pertenerul, el te va reinfecta pe tine si va incepe iar calvarul. Pt ca virusul ramane mereu in organism. Poate anul asta Papanicolau arata ca NU sunt leziuni. Dar nu stii niciodata ce strs apare in viata si organismul slabeste si se duce naibii tot. Eu am vazut cum au progresat rezultatele la Papanicolau din 3 in 3 luni. Totul se intampla f rapid. Chiar daca se spune ca in 10 ani se ajunge la cancer daca NU tratezi. Sa stiti ca poate evolua in rau si cu tot cu tratament si operatia ramane poate singura optiune. Dar nici asa nu ai garantia ca ai scapat de el. Poate sa existe acolo in continuare si cand lumea ti-e mai draga, sa recidiveze.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    29 Nov 2009, 00:23
    0 0
    Draga Gabi, am citit povestea ta care e sfasietor de trista. Este oricum un lucru foarte urat sa iti tradezi partenerul o data aflat intr-o relatie de durata si serioasa, dar sa o mai faci si neprotejat expunindu-l riscului de a se imbolnavi grav, mi se pare culmea iresponsabilitatii. Dar acestea sunt vremurile in care traim, cu o libertate sexuala extrem de haios inteleasa. Bunicul meu, Dumnezeu sa il ierte, si care a fost un barbat caruia i-a cam placut viata si s-a si bucurat cat a putut de ea, imi spunea la un moment dat: "Bine ca nu mai sunt tanar acum, ca sigur faceam sida..." Cred ca spusele lui ilustreaza teribil aceste timpuri atat de promiscue si in care intr-adevar chiar nu mai stii ce sa faci si cum sa te mai feresti, sigur ca la un moment dat intr-o relatie serioasa ajungi sa faci sex neprotejat, cum poti sa te gandesti ca cel in care ai cea mai mare incredere iti poate face cel mai mare rau? Sigur, nu am raspuns la aceasta. Si ma doare cand ma gandesc la calvarul prin care treci acum.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    29 Nov 2009, 00:24
    0 0
    In ceea ce priveste vaccinul, desigur, prin prisma experientei tale de acum te gandesti ca poate daca ai fi beneficiat de el acum circa 15 ani, ai fi fost imuna la papiloma virus. Nu stiu ce sa iti spun. Pentru ca marele adevar e ca efectele produse de acest vaccin au fost prea putin studiate, testele in laborator au durat doar 6 ani, ceea ce nu justifica in nici un fel aceasta campanie extrem de desantata care i se face. Nici macar nu se stie cata vreme dureaza imunizarea produsa de el (aceasta este o problema ce tine de practic toate vaccinurile, ele nu dau imunizare pe termen lung), sunt deja date care spun ca dupa 3-5 ani numarul moleculelor imune scade, nu are cum sa fie nici o garantie ca daca o fetita careia i s-a administrat vaccinul la 9-12 ani, dupa 10 ani ea va fi inca imuna. Acest vaccin nu are deloc proba timpului, asta e cea mai mare problema. Desigur, data fiind gravitatea infectarii putem spune ca si daca nu se pastreaza imunizarea sa il luam totusi ca nu avem ce pierde. Dar au fost teste in laborator care au aratat ca Gardasil duce la sterilitate – aceste teste au fost facute pe femele de sobolan, iar cum durata de viata a unui sobolan nu e prea mare, si deci distanta de la pubertate la batranete e mica, s-a putut constata acest lucru. Dar in cazul unui om? E nevoie sa treaca cel putin 10 ani pentru a se vedea acest efect si daca se va intampla cine ne va putea despagubi? Pe noi personal si pe noi ca natie, existind intentia ca acest vaccin sa devina obligatoriu, ceea ce e chiar inadmisibil, oamenilor trebuie sa le dai libertatea de a decide, si mai mult, libertatea de a face aceasta in cunostinta de cauza.

Gabi, te rog insa nu dispera, poate ca vom gasi totusi o solutie. E prea nedrept ceea ce ti s-a intamplat si drept ar fi sa se repare. Te rog, incearca sa ma contactezi pe adresa mea electronica, este night.blossom@ymail.com, poate reusesc sa iti dau macar o indrumare buna si sa nu ajungi la taierea de col.
  •  
    • 320 mesaje
    29 Nov 2009, 21:00
    0 0
    Ode, iti multumesc mult pentru mesaj, esti f draguta . M-ai facut sa ma simt un pic mai bine. M-am mai incurajat.

Si te inteleg si pe tine, ca esti sceptica in privinta vaccinului, argumentele tale sunt bune.Poate eu pt ca trec prin asta, sunt subiectiva.

Am sa iti dau chiar acum un mail la adresa indicata de tine. Multumesc!
  •  
    • 2487 mesaje
    23 Sep 2010, 12:09
    0 0
    up