nerv scos
-
1 0salut! vin de la stomatolog si tocmai mi-am scos un nerv. e primul scos, si is cam panicata: am auzit ca dupa asta dintele e ca si mort, se ingalbeneste sau se rupe. voi ce ziceti? poate imi mai trece starea mea de parere de rau dupa saracul nerv, ucis cu bestialitate
-
Da, dupa ce ai scos nervul, dintele este ca si mort. Mie asta mi-a spus doctorul si m-am convins de lucrul asta dupa ce asa-zisii dentisti mi-au pus ditamai plombele pe masele cu nervul scos, care imi cadeau dupa 6 luni sau un an de zile.
Asa ca, daca nu vrei sa cheltui bani in plus, pune-ti coronita de la bun inceput pentru ca, oricum vei ajunge la varianta asta dupa un an de zile sau doi... -
Si eu am aceeasi dilema momentan.
Trebuie sa-mi fac o lucrare iar dentista spune sa scot nervii dintilor din partile laterale locului gol. Problema e ca unul este CANINUL si nu as vrea sa ma risc sa se macine, cum am auzit si eu ca se spune.
Mama mea are de curand facuta lucrare de portelan, fara sa-i fi fost scosi nervii (constatati a fi sanatosi dupa radiografii). Dentista ei spune ca dintii se macina daca nervul este scos si ca in cazul problemelor ce se pot ivi, exista metode moderne de "decimentare" a lucrarii.
Deci ...voi cum stiti fetelor, LUCRARE CU sau FARA nervi scosi?!? -
Nu exista alte tratamente pt dintii fara nervi. Nervul este cel care tine dintele"in viata", el il hraneste. Coronita inseamna..a se imbraca dintele respectiv iar pt asta nu este nevoie sa umble la cei de alaturi. Eu am o astfel de coronita si urmeaza sa-mi mai pun una. Se face "o camasuta" si se pune peste dintele "mort". Va trebui sa fii grijulie pt ca daca nu este dintr-un material bun..se poate sparge. Culoarea va fi cat mai apropiata de dantura ta astfel incat sa nu se cunoasca cine stie ce diferenta.
Pupici! -
Soka, aia de trebuie sa pileasca si dintii de langa cel afectat e punte, nu coronita...Puntea se pune daca ai dintele scos (am si d-aia, sunt trecuta prin toate chinurile
)
Coronita se pune de obicei la un dinte caruia i s-a scos nervul si apoi i s-a pus pivot (pentru a mai salva radacinile macar).
Eu asa le spun "punte" si "coronita" (iar astia in America le numesc "bridge" si "cap").
Tie coronita iti trebuie daca nu ai dintele scos.
Bafta
-
Este o procedura dificila, eu am dat de niste medici neprofesionisti care au zis ca mi-au scos nervul, dar nu a fost asa, nici macar nu aveau ustensilele necesare. M-am dus apoi la un cabinet foarte bun, Andra Smile si mi s-a spus ca nervul este acolo si trebuie neaparat scos pentru ca maseaua este distrusa. Problema se putea agrava din cauz aunor medici inconstienti, dar am gasit la timp acest cabinet care m-a pus pe picioare. Recomand, este in Bucuresti, aici veti gasi numai medici buni.
-
Este o procedura dificila, eu am dat de niste medici neprofesionisti care au zis ca mi-au scos nervul, dar nu a fost asa, nici macar nu aveau ustensilele necesare. M-am dus apoi la un cabinet foarte bun, Andra Smile si mi s-a spus ca nervul este acolo si trebuie neaparat scos pentru ca maseaua este distrusa. Problema se putea agrava din cauz aunor medici inconstienti, dar am gasit la timp acest cabinet care m-a pus pe picioare. Recomand, este in Bucuresti, aici veti gasi numai medici buni.