Masele de minte-ce sa fac?

•  
    • 162 mesaje
    14 Nov 2009, 09:41
    0 0
    La o radiografie panoramica a dintilor s-a descoperit ca am masele de minte oblic in gingie, impingandu-le pe celelalte. Acest lucru a avut pana acum ca si consecinta faptul ca mi s-au cam strambat dintii de jos. Medicul dentist mi-a recomandat operatia ca sa imi scoata maselele din gingie....Nu prea as recurge la asta dar nu stiu care sunt pericolele daca nu mi ;e scot. A mai patit cineva asa? Cum ati rezolvat problema?
  •  
    • 1028 mesaje
    14 Nov 2009, 12:45
    0 0
    lasa forumul, mergi si la alt medic stomatolog si vezi opinia lui. Eu stiu un caz asemanator si pe fata au operat-o sa-i scoata maselele care cresteau in celelalte.
  •  
    • 1342 mesaje
    14 Nov 2009, 13:30
    0 0
    Buna.Maselele mele de minte de jos cresc orizontal .Acum o saptamana jumatate m-am operat la una si luni merg sa mi-o scoata si pe cealalta.
    La fel ca si la tine riscam sa-mi impinga ceilalti dinti .
    Daca ai incredere in dr.stomatolog si ti-a spus ca cel mai bine e scoaterea maselelor de minte atunci nu mai sta pe ganduri.Daca esti in dubii ,cauta un alt medic.
    Nu amana !!
  •  
    • 162 mesaje
    14 Nov 2009, 14:17
    0 0
    Cum a fost operatia? Am avut o prietena care s-a operat si vreo 2 saptamai a mancat doar cu paiul....
  •  
    • 1342 mesaje
    14 Nov 2009, 14:32
    0 0
    Inainte de operatie am citit diverse pareri de pe forum-uri,in legatura cu operatiaaca doare ,cum e .Aceste informatii m-au pus in alerta si m-am dus un pic speriata la operatie.
    Operatia in sine pe mine nu m-a durut.Desi dr. s-a chinuit un pic si maseaua a fost scoasa in bucati.Freza aia ma innebunea.Aaa cel mai mult ma frustra dr. chirurg care imi punea intrebari diverse la care nu puteam sa raspund cu da si nu ..Si eu chiar vroiam sa raspund dar aveam toate cele prin gura..
    Pentru a preveni durerea am luat aulin dupa o ora ,apoi timp de vreo 4 zile luam cam cate 2 /zi.
    S-a umflat un pic obrazul si am stat asa cam 2-3 zile.De mancat eu am putut sa mananc normal,doar ca in cealalta parte ..ca sa evit zona.Si in primele 2 zile imi era teama sa deschid gura prea tare,de frica atelor.

L.E.
    La o saptamana dupa operatie am fost si mi-am scos firul.Nici atunci nu doare ca te da inainte cu spray pt a-ti amorti zona.

Succes!
  •  
    • 162 mesaje
    14 Nov 2009, 14:47
    0 0
    Mersi pt raspuns! Inca ceva, cat te-a costat pe tine operatia?
  •  
    • 1342 mesaje
    14 Nov 2009, 14:53
    0 0
    M-a costat 200 ron.
    Insa ma gandesc ca am dat doar atat pentru ca sunt o pacienta "fidela " a doctoritei .
    Doctorul chirurg e in colaborare cu ea ,iar prietena dr-ului chirurg e ortodonta mea,care se ocupa de aparatul meu dentar...Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun
  •  
    • 162 mesaje
    14 Nov 2009, 14:58
    0 0
    am inteles mersi de raspuns. o sa merg si eu sa cer parerea medicului si daca trebuie, ma voi opera....
  •  
    • 1342 mesaje
    14 Nov 2009, 15:02
    0 0
    AA ..mi-am adus aminte .Cel mai mult m-a deranjat sa fac radiografiile alveolare(alea pt detaliu) la maselele de minte.Nu reuseam sa stau sa-mi faca radiografia ,pentru ca imi venea rau de la materialul introdus in gura.Si imi curgeau lacrimile fara sa vreau.A fost mult mai rau comparativ cu operatia.Si asta s-a intamplat pentru ca nu era dotat acel cabinet de radiologie cu un amarat de spray pt amortire.
    Asa ca unde te duci sa-ti faca radiografia pt detaliu sa o rogi sa-ti de-a cu spray ..Ca sa nu patesti si tu ca mine
  •  
    • 1028 mesaje
    14 Nov 2009, 17:45
    0 0
    la ce stomatolog ai fost? esti din buc?
  •  
    • 1342 mesaje
    15 Nov 2009, 20:56
    0 0
    Nu ,nu sunt din Bucuresti..
  •  
    • 344 mesaje
    19 Nov 2009, 21:47
    0 0
    Scoate-le. In afara de aspectul inestetic al dintilor "incalecati", faci carii interdentare, care sunt foarte nasoale.