injectie cu cortizon
-
0 0buna fetelor,in nas am ramas cu o cicatrice in urma unei rinoseptoplastii si doctorita mi-a spus ca daca vreau ca cicatricea sa se micsoreze trebuie sa-mi injecteze niste cortizon .intrebarea mea este stiti cumva daca o sa-mi apara vreun efect secundar al acestei injectii(ingrasare,sau orice alt efect advers).
-
Din cate stiu eu, nu, ingrasat. Ce stiu eu este ca acesti steroizi iti consuma fff mult calciu din organism. Si pe termen mai lung nu e bine in sensul asta. Daca faci insa putine (1-2-3) nu ar trebui sa fie probleme. Eu am facut acum cativa ani niste injectii chiar in nas, pt o rinita. Diprofos se numeau. Tu de care faci?
Si inca o intrebare, caci sunt curioasa :eu am facut 2 rinoseptoplastii ( estetic e f ok, insa cu septul am si mai mari probleme...
). Dar tie unde ti-a ramas cicatrice?! O simti, sau cum? Ca eu nu am nici una. -
buna happyspirit,cicatricea o am de la rinoplastie inchisa chiar in locul unde am fost taiata si din nefericire da o simt .in ceea ce priveste septul nici aici lucrurile nu stau bine pt ca ca sapt trecuta am fost la o.r.l. si m-a trimis sa-mi fac o radiografie si stii ce mi-a spus ca deviatia de sept e tot acolo nici nu s-a atins de ea.oricum nu mi-as mai face niciodata aceasta operatie pt ca de cand am facut-o(2 ani )inca sunt umflata ,mi se umpfla amigdalitele si cred ca m-am ales si cu o sinuzita.in nara unde am cicatricea(e rosie si ma doare un pic cand apas)nici nu pot respira .aa injectie fac doar una .o intrebare a durut cand ti-a facut injectia? eu sunt un pic mai fricoasa desi mi-a spus ca o sa-mi faca anestezie locala cred.
-
Cand am facut injectiile cu Diprofos mie mi le-a facut in fiecare nara, acolo sus, inspre cornetele nazale. Si da, mi-a dat cu un spray anestezic inainte si nu m-a durut absolut deloc
. Desi, dupa aceea curge putin sange, iti trebuie batista ceva, dar nu doare nici dupa, stai linistita, sincer
. Inainte de injectie, intreaba dr daca totusi iti face anestezie, si roaga-l sa iti faca...am auzit cazuri cand cica nu le-a facut si a fost cam nasol.
Dar nu mi-ai raspuns exact la intrebari, ai putea sa imi raspunzi, te rog?
1. Unde mai exact e localizata cicatricea, in nara, pe aripa nasului sau pe portiunea aceea de cartilagiu care desparte narile?
2. Cum se numeste injectia pe care o faci? -
cortizonul e foarte periculos. tatal meu a facut in trecut injectii cu cortizon pentru dureri de spate, iar in ani, a facut artroza. cand a ajuns la operatie, prima intrebare pe care i-a adresat-o doctorul, a fost daca a facut tratament cu cortizon. aceeasi intrebare i-au mai pus si alti medici;
-
Da, cortizonul este ff periculos pt ca ataca masa osoasa, o priveaza si secatuieste de minerale, in special calciu. Dar din cate stiu eu, asta e valabil pt un numar mai mare de injectii (sau alte forme) cu cortizon si pe un termen mai lung. Exista boli care se trateaza doar cu asa ceva . Din aceasta cauza a patit si tatal lui margueritte acea boala degenerativa osoasa/articulara.
...Ar fi indicat sa porti o discutie lamuritoare cu doctorul, si sa ii pui intrebari. Apoi te hotarasti la fata locului.