Psoriazis si cancer de piele!

•  
    • 432 mesaje
    1 Nov 2009, 17:18
    0 0
    Buna!

Care este legatura dintre psoriazis si cancer de piele???
    Am o ruda care are psoriazis de cativa ani. Si i-a aparut de vreo 2 luni o ' carne crescuta ' la o spranceana, umflatura s-a marit din ce in ce mai mult. Urmeaza sa mearga la dermatolog...
    Credeti ca poate fi cancer?? Oamenii cu psoriazis fac mai usor cancer?
  •  
    • 187 mesaje
    1 Nov 2009, 21:15
    1 0
    eu am avut proriazis pe pielea capului, mi/a aparut in 1992, am facut tratament si am tinut un regim drastic, de atuncii nu mi/a aparut, de vindecat nu se vindeca niciodata numai se amelioreaza
    nu stiu daca cei cu psoriazis sunt predispusi sau nu la cancer de piele, eu in anii de tratament si de atunci nu am auzit asa ceva, insa sigur sunt predispusi sa faca artroza psoriazica, o boala de oase foarte dureroasa si foarte dificila ca tratament, se spune ca 10 la suta din cei care au avut psorizis fac si boala asta la oase, din pacate eu m/am incadrat intre acestia si asa ca stiu destule despre ambele boli
    sanatate
  •  
    • 189 mesaje
    1 Nov 2009, 21:48
    0 0
    nu are nici o legatura psoriazisul cu cancerul de piele. acum 3 saptamani mi-a aparut o urticarie la baza gatului care nu mai imi trecea. mi-am dat seama ca e psoriazis si medicul mi-a confirmat acest lucru. mi-a dat o crema si acum mi-a trecut. deoarece am fost destul de speriata (mi-era frica sa nu fac si in alte parti ale corpului) am vorbit cu un profesor de la mine de la facultate si, printre altele, m-a asigurat ca nu exista nici o relatie intre psoriazis si cancer de piele.
  •  
    • 43 mesaje
    2 Nov 2009, 11:47
    0 0
    Nu au legatura una cu alta, psoriazisul este o boala cronica care determina o crestere rapida a celuleor pielii iar cancerul de piele reprezinta o crestere anormala a celulelor pielii si apare mai frecvent pe zonele tegumentelor la soare, buze, urechi, scalp, etc.
    Mai multe poti vedea aici:
    http://www.sfatulmedicului.ro/Psoriazis/psoriazisul_1373
    http://www.sfatulmedicului.ro/Cancer-de-piele/cancerul-de-piele-sau-melanomul_779
    (elimina eventualele spatii libere)
  •  
    • 5 mesaje
    9 Sep 2011, 15:37
    0 0
    As vrea sa vin in ajutorul tuturor ce se confrunta cu aceasta boala stiind ca Exista cateva tipuri diferite de tratamente disponibile pentru tratarea psoriazisului, dar tinand cont de natura sa recurenta (ciclica), aceasta boala, psoriazis, este intr-adevar o adevarata provocare cand vine vorba de tratare.
    Tipul de tratament prescris unui pacient cu psoriazis, depinde in mare masura de varsta si sexul persoanei in cauza, si de asemenea de gradul de severitate al bolii.
    La inceput, doctorul mi-a prescris cu un tratament pentru psoriazis mai putin invaziv, ca de exemplu, medicamentele putin riscante. Daca acestea nu au fost eficiente, tratamentul pentru psoriazis trece la o treapta mai invaziva.
    Cu toate acestea, oricat de infricosator v-ar parea sa stiti ca eu am avut succes cu o crema special creata pentru psoriazis , din ingrediente naturale ce mi-a recomandat-o doctorul dupa nenumarate produse.
    In sfarsit pot spune ca ma simt mai bine, deoarece aveam impresia ca boala psoriazis imi ameninta viata acum pot spune ca numai am cojite, roseata si alte lucruri stanjenitoare ce le provoaca acesta boala.
    Stiu ca e greu sa treceti prin asa ceva ,si daca doriti va las id-ul meu sa socializam despre boala care na face mai puternice. vrabie.loredana@yahoo.com