HPV
-
0 1La ultimul control ginecologic, doctora mi-a spus ca am HPV(virusul Papilloma) si mi-a recomandat sa fac un test care sa determine tipul de HPV. S-a mai confruntat cineva cu acest virus, stie cineva in ce consta acest test? Si inca o problema. Doctora mea a plecat in concediu pana in august. Virusul a inceput sa se manifeste. Mi-au aparut pe labiile din interior niste pete care ma mananca. Ce sa fac? Sa ma duc la alta doctora sau pot sa astept pana vine ea din concediu? Oare se agraveaza daca mai astept? Va multumesc mult.
-
Cu Papiloma asta nu-i de glumit. Cauta si tu pe internet informatii despre el. Eu am citit mai demult despre el, intr-o revista oarecare - nu imi amintesc decat niste poze oribile, faptul ca excrescentele alea pot deveni maligne si ideea ca tratamentul este cu atat mai dificil cu cat boala este mai avansata.
Informeaza-te si ia o hotarare in cunostinta de cauza. -
Draga mea , intr-adevar nu e de glumit dar nici nu este un capat de tara.
Exista peste 100 de tipuri de virus HPV.Unele din ele dau negii , altele displaziile colului uterin ( asta e cazul meu ) iar altele dau papiloamele vaginale ( cazul tau).Papiloamele vaginale pot fi tratate definitiv printr-o operatie chirurgicala foarte simpla( se extirpeaza ) .Infectia cu HPV este extrem de raspandita si se pare ca este tot BTS .Nu trebuie sa te panichezi , se trateaza si nu cred ca vei avea probleme .Este foarte important sa incerci sa duci o viata mai sanatoasa pentu ca HPV se manifesta mai ales cand imunitatea organismului este scazuta .Partenerul tau este si el infectat , dar daca nu are papiloame vizibile nu exista tratament - organismul va lupta singur contra infectiei .
Daca mai ai intrebari , te ajut cu placere pentru ca am ajuns sa fiu experta in chestia asta .
Te pup si sanatate ! -
Multumesc mult de tot pentru mesaje. Am citit si eu cate ceva pe internet si m-am ingrozit. Operatia de extirpare e dureroasa? Eu sunt si foarte fricoasa si de aceea intreb. Prietenul meu nu are nici un simptom, ca a fost si el la control si face si niste teste. Testul de depistare a tipului de virus trebuie facut in fiecare an? Multumesc
-
Nu ai de ce sa te ingrozesti .Te poti considera chiar norocoasa - eu am HPV tip 18 - cel care da displazii ale colului ( celule precanceroase ).La mne virusul a atacat intr-o zona sensibila - o rana pe col - si astfel a trebui sa ma operez .I cazul tau este vorba de o operatie extrem de simpla - o excizie a papiloamelor - nu vei simti absolut nimic .Aceasta excizie se face cu anestezie locala si dureaza can 15-20minute , dupa care vei pleca acasa linistita .Stiu ca in cazul tipului de virus pe care il ai , dupa extirpare , boala nu va mai recidiva .
Va trebui sa faci testul rspectiv ca doctorii sa stie exact tipul si sa-ti aplice tratamentul corespunzator .
Iti recomand clinica Medicover unde am facut si eu operatia si am fost foarte multumita de felul cum m-au tratat. -
Buna Maddy,
am citit mesajul tau si sincer m-am cam speriat.
anul trecut m-am trezit si eu cu o rana pe col, cu toata ca in urma cu vreun 1 1/2an nu avusesem nimic.
mi-au facut un papanicolau, dar nu a iesit nimic. mi-a cauterizat rana in noiembrie la Giulesti. doctorita mi-a spus sa vin peste vreo 7-8 luni sa repet papanicolau (ca de, am si o varsta, 41 de ani). de ce m-am speriat? din cate stiu ranile pe col apar din diverse motive iar la mine nu vad nici un motiv ptr care a aparut. spune=mi si mie, cum se mai manifesta acest HPV?
multam -
Rana pe col nu are nici o legatura cu infectia cu Hpv( oricum , foarte bine ca ai cauterizat-
.Am mai spus , sunt multe tipuri de HPV - unele se manifesta prin aparitia de negi , altele prin aparitia de condiloame vaginale ( creste de cocos) , iar altele - cand gasesc imunitate slabita- dau displaziile de col uterin .Dar nu in toate cazurile de infectie cu acest tip de HPV apar aceste modificari precanceroase.Infectia in acest caz nu se manifesta in nici un fel dar se poate descoperi la Papanicolau.Daca acest test a iesit negativ poti sa stai linistita, insa nu uita -mai ales la varsta ta -testul Papanicolau trebuie facut anual , daca nu la 6 luni .Modificari ale celulelor de pe colul uterin pot aparea foarte repede ( eu am 26 de ani , iar anul trecut iesise bine -pe cand anul asta au inceput problemele ).
Sanatate si ai grija de corpul tau , pentru ca altul nu vei mai primi! -
Anay , cremele , chiar daca momentan duc la disparitia condiloamelor , acestea voe reaparea .Singura metoda definitiva se pare ca este cea chirurgicala ( laser sau traditionala ).
Sunt forate multe cabinete extrem de moderne si foarte bine echipate , asa ca nu mai sta pe ganduri .Aceste condiloame pot creste foarte mult si deveni maligne ! -
Maddy
multam ptr informatii. din toate motivele aparitiei nici unul nu e valabil la mine, cel putin. am intrebat si doctorita, nici ea nu stia sa-mi explice. am avut un singur partener, nu am avut niciodata chiuretaje, nu am folosit tampoane interne si nici excese sexuale, pot spune ca au fost excese de abstinenta, asta ca sa fac haz de necaz.
mai vorbim, pupici -
ceea ce era de spus despre acest virus..ti-au spus doamnele care au postat inaintea mea.eu aduc doar o completare:virusul este foarte periculos,iar o asociere cu anticonceptionale este atat de nociva incat leziunile provocate de acest virus cu siguranta se cancerizeaza in acest timp!caz in care,in scopuri anticonceptionale este mai indicata folosirea prezervativului.
si tot ca o completare..au existat si cazuri de reminiscenta spontana a aceastei boli!posibil sa fi disparut datorita cresterii imunitatii naturale..un lucru este cert!persoanele de sex feminin depresive si anxioase,favorizeaza malignizarea leziunilor genitale..fie ca ele sunt data de acest virus sau de altceva..deci...sus optimismul!organismul are resurse nebanuite!
-
maddy26, te rog, imi poti spune daca la un test papanicolau iti iese si daca ai vreo rana pe col sau vreo ciuperca ?
eu nu am nici un simptom, dar vreau sa fac papanicolaul pt. ca asa trebuie, dar nu stiu daca acesta e suficient, pt. a sti ca e totul ok, sau trebuie si un examen separat de secretie si colposcopie (nu stiu daca am spus bine).
Si am vazut ca tu esti multumita de doctorul la care ai fost, mi-l poti recomanda si mie ?
Caut cu disperare un ginecolog cu adevarat BUN.
Sau celelalte fete care stiti, va rog, spuneti-mi si mie.