plantele de apartament
-
2 7am tot auzit ca exista plante de apartament care atrag energiile negative. stiu ca ficusul face parte din aceasta categorie, dar mai sunt si altele. daca aveti cunostinte in domeniu...
-
Conform principiilor feng-shui, plantele cu spini sau frunze ascutite (cactusi, sabiuta etc.) pot emana energii negative, dar asta se poate inlatura daca pui langa ei alte plante cu frunze rotunde, cristale, oglinzi sau clopotei de vant din lemn. Asa ca nu-ti fa griji prea mari, pentru nu sunt nocive in adevaratul sens al cuvantului. Eu stiu ca orice planta este bine venita intr-o casa, pentru ca absoarbe energiile negative, ofera oxigen si asa mai departe.
-
pai, luminosule... ai cam lipsit de la ora de botanica... asa cum plantele emana oxigen, emana si dioxid de carbon.
Si apoi... plantele de apartament nu au, in general, suficienta lumina cat sa aiba o fotosinteza intensa. De-aia nici nu cresc prea repede.
E simplu!
CO2 + apa + lumina = O2 + cresterea plantei
Ecuatia de mai sus e pe dos, in timpul noptii. Adica atunci cand deseori dormim cu ferestrele inchise. Ceea ce, fireste, nu e formidabil, mai ales daca ne-am adus jungla in dormitor.
-
Revenind totusi la Feng-Shui, ca asta e subiectul, eu am atat de spus:
1. Decat fara plante, mai bine cu. Cum or fi ele, cu frunze rotunde, ovale, patrate sau ascutite
. Eu cred ca energia psihica pozitiva pe care o capeti admirand planta care-ti place este mai mare decat aia pe care ti-o poate "fura" mititica de ea.
2. Suntem inconjurati de atatea radiatii electomagnetice (cablurile si aparatele electrice, electronice, statiile de telefonie mobila etc.), incat "energia negativa" a unei plantute este ca un graunte de nisip in desertul Sahara. Filosofia Feng-Shui o fi fost ea corecta la vremea ei... intre timp au aparut asa de multe variabile ale mediului in care traim, incat acum conteaza mai mult latura estetica decat cea a energiilor subtile. -
cum puteti sa spuneti asa ceva despre plante? cele de afara cui or aduce ghinion? problema puneo asa. ia o planta mititica fiind el cactus sau ficus crestel iubestel si sa vedem ce iti poate face! prin Iubirea si afectiunea ta fata de el o alimentezi cu energie de la tine, la fel de pozitiva si ai grije! ca poate spori inzecit, la o planta iubirea, ca ea va creste cum ai cunoscuto si ai tratato si asa iti va raspunde cu iubire de nu... rau nu iti va face poate se usca sau te va parasi pe tine. ea asa iti va raspunde si ea la randul ei. daca ai ghinion in casa nu da vina pe plante ca nu ea lucreaza in locul tau nu ea iti influenteaza viata in rau cand nuti merg tie treburile in casa ba chiar mai mult la servici sa fim cinstiti. iti merge rau in casa adu tata Preotul sa ti se sfinteasca casa sa fie armonie si ca sa-L ai Pe DUMNEZEU ce e mai drag Bunului DUMNEZEU mai mult decat Plantele sau Animalele? Oamenii, pai nu! daca o planta sau orice alceva vrea sa iti faca rau unde acolo exista si DUMNEZEU se va distruge sau se va usca in cateva clipe si nui va mai fi de trait in aceea casa. dar pana atunci Multumiti si Laudati Pe DUMNEZEU pentu orice lucru adus in casa pentru ca El Vi la Dat si nu le pretuiti atat de mult, sa uitati de ce este mai important si daca vi se intampla revansativa caitiva... va pup Oameni Buni si va imbratisez. Dragostea e totul in tot cea ce faci. Ea te va feri de cele nevative si vei birui doar pentru cea ce emani asa si culegi. deci daca ai Dragostea ai din belsug ce e de sus cu lumina...