lentile de contact

•  
    • 99 mesaje
    7 Iul 2004, 08:50
    0 0
    Sunt puratatoare de lentile nu de mult timp si as vrea sa stiu daca este in regula sa intru in apa la mare cu lentile in ochi? Ma gandesc ca sarea sa nu le dauneze. Voi ce ma sfatuiti?
  •  
    • 303 mesaje
    7 Iul 2004, 09:20
    0 0
    Cred ca trebuie sa intrebi un doctor, sau pe cineva de la Optinova de exemplu. Eu stiam ca nu e voie sa te duci cu ele pe ochi nici macar la plaja, dar nu mai stiu de unde am auzit asta.

Please, spune-mi ce fel de lentile ti-ai luat si cum te simti cu ele. Si eu vreau sa-mi iau dar ezit. Nu le simti pe ochi, nu te irita?
  •  
    • 30 mesaje
    7 Iul 2004, 13:27
    0 0
    Buna,
    Poti sa intrebi si la Sensiblu si ei iti pot da sfaturi si chiar consultatii oftalmologice.
  •  
    • 68 mesaje
    7 Iul 2004, 14:20
    0 0
    Eu port lentile de contact de 7 ani, le schimb la un interval de 1 an, 1 an jumate, am fost si la mare cu ele si nu am avut nici un fel de problema. Eu imi iau lentilele de la Optinova.
  •  
    • 103 mesaje
    8 Iul 2004, 13:56
    0 0
    Si eu port lentile si n-am nici o problema. Singurul lucru care ma irita uneori, este soarele puternic. Dar pt asta s-au inventat ochelarii de soare.
    Vacanta frumoasa!
  •  
    • 725 mesaje
    8 Iul 2004, 14:51
    0 0
    Evelor,

Sunt suparata fiarta pe astia de la Optinova.Aseara purced sa-mi comand lentile de contact. Fac controlul, aceeasi dioptrie cu ochelarii actuali, -1, asigurari ca maine le aveti dupa ora 19.00, dar mai sunatio dimineata dupa 11 sa va confirmam ca le aveti seara. Si le platesc,prostia-prostiilor.
    Sun azi dupa 11 si SURPRIZA!!!!!!!!!!!!!-sunt probleme la noi la magazie, peste 2 saptamani le primiti.
    Am crezut ca nu aud bine, unde aseara aveau stoc, azi nu mai au.
  •  
    • 28 mesaje
    9 Iul 2004, 00:31
    0 0
    Draga Ada,
    Si mie mi s-a intamplat la fel, am comandat lentilele la Optinova de pe Titulescu, dar mi s-a spus dinainte ca daca nu le au in depozit, pe stoc, livrarea lor poate dura intre 2 saptamani si o luna. Eu le-am comandat, totusi, pt ca am nevoie, si situatia este la fel la orice reprezentanta Optinova, pt ca furnizorul este acelasi. Cel putin, aici mi s-a vorbit foarte frumos, am fost tratata foarte bine, mi s-a raspuns la absolut toate intrebarile, am stat de vorba cu doamna doctor mai mult de jumatate de ora (e prima oara cand comand lentile), sunt multumita de felul in care se comunica cu clientii. La fel si domnisoara care era la vanzare, in magazin, ea mi-a descris fiecare tip de lentila pe care il au, mi-a explicat cum "functioneaza" fiecare, inlesnindu-mi alegerea. Am mai fost si la alte centre optice care importa lentile de contact, dar acolo am fost tratata superficial, de aceea am ales Optinova, chiar daca dureaza asa mult comenzile. Ei aduc lentilele din SUA (eu am comandat Bausch&Lomb, e o firma f puternica acolo, lentilele sunt f. bune, le-am ales pe cele pe care le poti purta pana la 1,5 ani) - stiu de la unchiul meu care locuieste in SUA si foloseste marca asta de ani de zile. Asa ca... asta este. Cei de la centrul unde ai fost tu ar fi trebuit sa-ti spuna lucrul asta de la inceput, cum mi s-a spus mie inainte de a face comanda. Asa este corect. Iti doresc sa ai multa rabdare si iti urez ca perioada de asteptare sa fie cat mai scurta. Toate cele bune!
    Gabriela
  •  
    • 99 mesaje
    9 Iul 2004, 09:18
    0 0
    multumesc pt raspunsuri . o sa le port si eu la mare , in apa. sper sa nu ma probleme
  •  
    • 725 mesaje
    9 Iul 2004, 09:30
    0 0
    Gabi,

Nu zic ca nu este asa, dar de ce nu mi-au spus de la bun inceput ca dureaza atat. Eu intr-o saptamana plec din tara si voi intra in posesia lor abia intr-o luna.
    Am fost la Mall la Optinova. Nu zic ca personalul se poarta urat, dar omit sa-ti dea detalii importante.
    In ce priveste apa marii cei de acolo mi-au explicat ca nu prea e indicat sa intri in apa sarata cu ele.
  •  
    • 28 mesaje
    9 Iul 2004, 17:44
    0 0
    Draga Ada,
    Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Am mai auzit si de la alte colege ca au patit la fel cu Optinova din Mall, nu li s-au dat detalii corecte despre termenul de livrare al produselor. Eu am avut "noroc" (so to speak), dar am timp sa astept. Si eu plec din tara dar la mijlocul lunii august. Mi-as fi luat lentilele direct din State (sunt f ieftine), numai ca acolo costa consultatia foarte mult, de aceea am preferat varianta Romania. Despre apa de mare am uitat sa intreb, dar voi afla cand ridic comanda. By the way, eu am fost sfatuita sa mai iau, pe langa lichidul ReNu, inca 2 produse: picaturi de ochi "lacrimi artificiale", antiiritante, care mentin ochii umezi, cand afara este canicula sau vant puternic si alta sticluta cu o solutie care deproteinizeaza lentilele (trebuie sa faci operatia odata pe saptamana,ca lentilele sa nu se imbacseasca). Doar de curiozitate, tie ti s-a recomandat asa ceva?
    Sa ne auzim cu vesti mai bune!
    Gabriela
  •  
    • 35 mesaje
    14 Iul 2004, 15:25
    0 0
    va rog sa-mi spuneti si mie daca trebuiesc scoase in fiecare seara si puse in solutie, daca purtati alternativ lentilele de contact cu ochelarii ? Stiu ca sunt intrebari stupide dar nu stiu chiar nimic despre folosirea lor. Eu am dioptrii destul de mari -3,5 si astigmatism miopic si nu am indraznit sa intreb vreun medic inca daca as putea sa port si eu.
  •  
    • 303 mesaje
    14 Iul 2004, 20:26
    0 0
    Mi-am cumparat lentile de la Optinova. Termenul de livrare este de peste o luna, asa ca cine a avut de asteptat doar doua saptamani a fost chiar norocos. Din pacate mi-am comandat lentile de un an si nu cele lunare, pentru ca nu mi se potriveau.

Daca are cineva lentile anuale sa-mi spuna cum se simte cu ele, va rog. Sper ca nu am facut o greseala.

PS. Da lentilele de contact se trebuie scoase si puse intr-o solutie zilnic, dupa 8-10 ore.
  •  
    • 541 mesaje
    15 Iul 2004, 01:06
    0 0
    fetelor, eu cred ca luati o mare teapa cu Optinova. si eu port lentile dar le iau de la SENSIBLUE Universitate. o prietena de-a mea lua acelasi lucru ca si mine de la optinova si platea mul mai mult. plus ca ii mai recomandau o graoza de chestii(picaturi) de care eu nu am avut nevoie niciodata(port de 4 ani lentile).si solutia pe care o recomanda ei e mai scumpa.
    cat despre lentilele de un an, eu nu le recomand. am avut doua perechi si nu ma simteam prea bine. trebuia sa le curat in fiecare zi, dupa 6 luni ma cam deranjau. atunci am schimbat doctorul oftalmolog. cel la care merg acum mi-a zis ca existo o tendinta de a se renunta la lentilele de un an pt ca in timp se depun tot felul de chestii pe ele, si nu prea se mai curata bine. de aceea mi-a recomandat lentile care se schimba la o luna(3 perechi ma costa 1250000). eu le tin cam o luna jumatate si apoi le arunc. cu ele nu mai consum nici prea multa solutie, pt ca doar le pun in fiecare seara in suportul special, nu mai trebuie sa risipesc o groaza de solutie frecandu-le in fiecare dimineata ca sa le curat.
    mie mi-a zis ca e OK sa le iau la plaja, insa nu e bine sa iti intre apa sarata in ochi. eu le-am purtat o data la piscina, si mi-a intrat un stop de apa si nu prea mi-a placut senzatia.
  •  
    • 303 mesaje
    15 Iul 2004, 14:06
    0 0
    Cum adica, vrei sa spui ca produsele Bausch&Lomb se gasesc si la Sensiblu si costa mai putin?

Pot sa-mi cumpar solutie de curatat alta decat cea comercializata la Optinova? Care este cea mai buna? Si cam cat costa?

PS Acum deja am dat banii (o groaza 2,3 mil) si tot sper sa fie de calitate, ca altfel o sa fiu f suparata
  •  
    • 541 mesaje
    15 Iul 2004, 22:04
    0 0
    ale mele sunt de la CIBA Vision, e o companie americana foarte cunoscuta. lentilele mele se numesc Focus Monthly Lenses(vreo 1.250.000 3perechi), solutia: SOLO care Plus (550.000/360ml).sunt f bune, adica eu de cand le am nu am probleme.
  •  
    • 541 mesaje
    15 Iul 2004, 22:08
    0 0
    am uitat sa-ti zic ca pe solutia mea scrie ca "SOLO care PLUS este o solutie dezinfectanta de tip pentru curatarea, clatirea,dezinfectarea, pastrarea. deproteinizarea si lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi si dure"
    deci cred ca e buna si pentru tine. eu am mai multe prietene care o folosesc.