spalaturi vaginale in sarcina
-
14 Oct 2009, 12:520 1Buna. Sunt gravida in 13 saptamani si am candida. Ginecologul mi-a recomandat ca pana in luna 4,5 cand pot sa iau tratament special pt candida, sa fac spalaturi intravaginale cu tantum rosa, septovag sau ceva de genul asta.
In acelasi timp am o carte - Cartea viitoarei mame - in care scrie f clar ca nu e voie sa faci spalaturi vaginale pe timpul sarcinii pe motiv ca putem strica echilibrul florei vaginale.
Voi cum procedati cu igiena intima in perioada asta? Multumesc. -
14 Oct 2009, 13:42incearca mai intai sa te speli cu bicarbonat acolo, si sa te dai cu clotrimazol! incearca asa, daca nu trece consulta si alt medic! eu peste tot am citit ca in vagin inauntru nu ai voie sa speli cu nimic,. incearca cu bicarbonat, si eu am avut candida la inceput de sarcina, ma manca f rau, si asa am facut, si mi-a trecut f repede. sanatate, felicitari, si spune ce ai facut!
-
14 Oct 2009, 14:17Nici nu se poate face comparatie intre bicarbonat si tantum rosa. Tantum rosa este mult mai bun decat banalul bicarbonat, l-am incercat si a dat rezultate imediat. Parca iti ia cineva cu mana senzatia aceea neplacuta de mancarime, iar secretia se reduce considerabil.
Apoi, cu clotrimazol nu te poti da in interior, doar extern, deci rezultatul este minim.
In concluzie ia-ti Tantum Rosa de la farmacie si vei vedea rezultatele imediat.