anticonceptionale generatia a III-a
-
0 0In caz ca va intereseaza am niste vesti nu prea grozave despre ce pot face anticonceptionalele:
" Femeile care au recurs la ultima generaþie de pilule contraceptive au avut probleme de sãnãtate grave si chiar mortale, deoarece companiile producãtoare nu au avertizat asupra efectelor secundare ale
acestora. Într-o actiune de o amploare fãrã precedent, un avocat britanic reprezentând 100 de femei, a dat în judecatã trei mari companii farmaceutice, deoarece, din cauza efectelor secundare ale acestora, sapte femei si-au pierdut
viata si multe altele au suferit probleme grave ce merg de la trombozã la atac cerebral. Firmele actionate în justitie sunt Wyeth, Organon Laboratories si Schering. Cazul vizeazã asa-numitele pilule contraceptive de a treia generatie,
precum Femodene, Minulet, Marvelon si Mercilon. Mii de femei din Marea Britanie au abandonat în 1995 pilulele contraceptive din a treia generatie dupã ce au apãrut primele studii care confirmau un risc sporit de trombozã."
La noi, stiu sigur, ca s-a recomandat Mercilon...mai departe poate stiti voi... -
Uuuuuf, urasc anticonceptionalele! Poate cineva sa-mi recomande o metoda de contraceptie care sa nu ingrase, sa nu faca acnee, sa nu dea tulburari psihice, sa nu produca dureri si sangerari (vezi steriletul) si care sa fie sigura? Eu una m-am saturat de toate si nici n-as recurge la ceva definitiv (operatie).
-
Si eu am vazut la televizor, la stiri pe PRO Tv, un reportaj despre anticonceptionalele din generatia a treia. M-am cam speriat un pic deoarece folosesc Marvelon. Eu ma simt foarte bine, le iau de 2 ani, nu m-am ingrasat nu au alte efecte, dar, cu toate astea imi este un pic teama de ce s-a spus.
Acum stau si ma intreb daca nu sunt doar minciuni si un mod al cuiva de a scoate bani(ma refer la cei care au dat in judecata firmele respective). Oricum, am de gand sa-mi intreb ginecologul despre aceasta problema.
Inca ceva, stie careva dintre voi ce inseamna tromboza? -
Eu am luat 5 ani de zile si m-am simtit foarte bine de la ele. Efectele secundare nu le-am vazut la ele, dar poate ca au. Acum le-am intrerupt de 1 an de zile si ma simt bine si asa, dar in schimb ciclul mi-a devenit foarte neregulat, mi-a aparut si un chist ovarian care nu stiu dacă are legatura cu asta, dar dr. mi-a spus ca am prea multi estrogeni, si mi-a dat progesteron, dar mi-e frica sa il iau, deoarece am auzit ca da reactii foarte urate in organism. Asa ca ma tratez deocamdată cu ceaiuri naturale.
-
dubious poem - am si eu o intrebare de scrib fara imaginatie: cum
poate exista un produs pe piata daca el nu raspunde
cerintelor publicului sau? mergand mai departe, cum poate
exista o publicatie pe piata daca nu trateaza subiecte de interes
pentru cititoarele sale? cum ar fi ca voi sa mergeti in hais pe forum, cu unele
subiecte de discutii iar noi in cea, cu subiecte radical diferite? explica-mi
tu asta si de abia dupa aceea poti numi un ziarist un scrib fara imaginatie.
nu stiu cine iti permite sa minimalizezi ceea ce este Eva.ro in acest
moment... poate experienta de foarte multi ani in presa? daca da, mi-ar face
mare placere sa discutam de la egal la egal. nu stiu cu ce te ocupi
dar daca tot esti atat de critica cu altii, acum chiar sunt curioasa
sa aflu care este domeniul in care faci cariera. lumea e mica, cine stie,
mai ales daca ai o cariera s-ar putea sa ne si cunoastem. -
Bambi draga,
nu zice nimeni ca nu e bine ca publicul sa nu fie informat, mai ales femeile ... si inca intr-un domeniu ca acesta: contraceptivele din generatia a III-a; eu insami folosesc asemenea contraceptive si orice informatie este binevenita.
Dar nu de acest aspect m-am legat(ai si tu un atu bun cu anii astia lucrati in presa: ca stii sa muti atentia asupra unei nuante a problemei si nu asupra problemei in sine).
Ce ma intriga este urmatorul lucru: citesc intr-o publicatie (n-are importanta care) exact ceea ce ne-a spus Nicolette. Cuvant cu cuvant. Pana aici e bine; pe urma, citesc pe forum; tot cuvant cu cuvant; Nicolette s-a gandit sa traga un semnal de alarma si sa ne puna in garda. Nici o problema pana aici. Nu vreau sa se inteleaga ca as avea ceva cu eva Nicolette. DELOC! Deci, am lamurit-o.
Dar sa "scrii" un articol pe eva dintr-un subiect de pe forum (mai ziceati ca voi nu faceti din astea!) si sa nu iti faci timp macar sa "ametesti textul" ci sa copiezi cuvant cu cuvant aproape in totalitate...ei, pai atunci nu inseamna ca scribul n-a avut imaginatie????
Eu asa numesc chestia asta.
Bambi, dupa cum ai observat poate, n-am mai facut caz de confidentialitate fiindca am observat ca degeaba o fac. De aceea nici nu am cum sa port discutii "deschise" aici, fiindca daca vin si-mi spun pasul sau daca vreau sa dezbat aici o problema intima de-a mea, nu am nici o garantie ca maine nu o va citi jumatate de Romanie intr-un articol nu stiu de prin ce revista sau pe mai stiu eu ce site. Chiar daca nu apare numele meu pe nicaieri, tot ma deranjeaza. Asta este.
Voi va faceti ca faceti regulamentul, si zilele trec...in schimb, esti ofuscata ca un coleg a preluat text de pe forum si l-a pus pe apropo.ro si acum sari ca te-am facut "scrib fara imaginatie".
Nu minimalizez ceea ce eva este ci doar am atras atentia asupra unor probleme pe care eu nu le consider normale pe un forum. Si probabil ca am s-o fac si in continuare, fie de iti pica bine sau nu.
Mai particip si la teme de discutii si pe alte forumuri unde lucruri ca cele de aici NU SE INTAMPLA.
Sunt o persoana cumplit de sincera si intransigenta in acelasi timp, de aceea sar ori de cat ori mi se pare ceva in neregula.
Domeniul in care lucrez nu are prea multa importanta fiindca nu ma intereseaza nici sa te cunosc, nici sa colaboram. Dar da, sunt o femeie de cariera.
Repet: n-am minimalizat niciodata Eva.ro ci doar ti-am adus tie - ca administrator de web - niste critici. Constructive. Sau, cel putin, asa le-am vrut eu sa fie. Dar atata timp cat ai sa le iei la modul personal, nu faci mare branza. -
dubious - eu nu sunt administrator web. nu stiu despre ce articol
care a fost copiat de pe forum pe Eva vorbesti. despre ce articol
este vorba?
ai foarte mare dreptate cu termenii si conditiile de inscriere in Club - va
fi pus pe Club un regulament, nu am uitat. stii, chiar citeam zilele
trecute ca o comunitate isi face propriile sale reguli, nu e bine
sa le impui tu din prima. si uite ca, intuitiv, am urmat ce spun
profesionistii. -
a, m-am prins - spui ca articolul despre anti-conceptionale a fost copiat
de pe forum. zic ca nu e adevarat. ideea articolului a fost de a raspunde unei
probleme atat de importante ridicate pe forum. ca atare, redactorul
nostru a vorbit, dupa cum probabil ai vazut, cu 2 medici romani.
documentarea ei a constat in mai multe surse.
eu vad ca fiind ceva normal ca in momentul in care pe noi, evele,
ne preocupa in mod special un subiect anume si cerem sfaturi si
pareri pe forum sa aflam si opinia/sfatul unui om avizat, a unui expert.
tu vezi ceva rau in asta? -
Anticonceptionalele isi au si ele rostul lor, cu defectele si beneficiile ce le apartin. Totusi, ca medic , pot sa va spun urmatoarele lucruri:
1. nici un medicament (NICI UNUL) facut de om nu e 100% sanatos
2. toate contraceptivele orale au contraindicatii
la fumatoare, la bolnave de orice boala de inima sau de sange, etc...), si nestiindu-le, va expuneti la riscuri ENORME. Eu de exemplu urasc anticonceptionalele, nu conteaza de ce generatie sunt, toate au efecte adverse, chiar daca voi nu le simtiti!!! -
Dr.Dream, dar despre Depo-Provera ce ne poti spune? Este sigura aceasta metoda - cel putin tot atat de sigura pe cat sunt si anticonceptionalele? (98-99%)
Eu am auzit diverse variante insa nu si un sfat specializat; dar unul dintre zvonuri este acela ca injectia cu Depo-Provera ingrasa.
O intrebare as avea si eu: se poate folosi acest anticonceptional daca suferi de migrena? -
Dr. Dream, ai scris ca urasti anticonceptionalele. Dar cum altfel sa ne protejam? Steriletul?... hmmm... nu prea ma incanta...diafragma, nici atat...atunci ramane doar prezervativul sau ....abstinenta.(?????)
Eu, de exemplu, folosesc Marvelon de 2 ani. Mi se pare destul de bun, nu m-am ingrasat de la el, dar am cateodata niste stari ciudate care ma pun pe ganduri: palpitatii cu transpiratie de maini, stari care nu dureaza mult, doar cateva zeci de secunde si pe care le-am pus pe seama lipsei de Ca. Am facut toate analizele si mi-au iesit bine (Ca mi-a iesit si el bine pentru ca tocmai luasem cateva zile). Medicul ginecolog, la care merg din 6 in 6 luni la control spune ca nu este de la anticonceptionale, dar stiu si eu ce sa mai cred?