ajutati-ma,simt ca inebunesc
-
0 0buna am 14 ani 48 de kg 1.60 inaltime.....va rog mult ajutati-ma ma consider grasa...sunt obsedata de acest lucru!!!! cateodata sunt atat de deprimata incat nu pot nici sa ma scol din pat...(pt ca ma cred grasa)...lumea imi zice ca sunt ok...dar cand mai imi zice cate cineva ca m-am mai ingrasat parca pica cerul pe mine.....o sa credeti ca sunt nebuna sau ca nu am ce face de aceea zic aceste lucruri...sau m-am saturat sa imi ziceti ca la 14 ani ar trebui sa ma preocupe alte lucruri.....tot timpu evit sa mananc din cauza acestei obsesii.....nu stiu ce sa fac...ajutati-ma cu un sfat ceva ,orice?ce e de facut sa termin odata cu aceasta obsesie?
-
La 48 de kg mai adauga 45 (cum vei adauga, de fapt) si vei scapa si de depresie.
Chiar nu ai ce face? Teme nu ti-au dat la scoala? Ai umplut forumul de ID-uri si tampenii ! Se pare ca ai alta problema, mai grava!
Serios, ai grija de tine si gaseste-ti preocupari mai interesante pentru varsta ta! -
Buna! La inaltimea ta , ai o masa corporala corespunzatoare.De ce oare iti faci tu atatea griji?Ce sa mai spuna alte fete supraponderale?Eu cred ca este o problema de acceptare de sine.Nu e atat de important sa indeplinesti un anumit standard, sa ai atatea kg cat are vedeta X sau ca se poarta sa fii mai slaba sau eu mai stiu cum.Ideea e sa te pui in valoare tu asa cum esti, sa te intretii, facand sport .Sa fii curata, ingrijita si feminina ...astea sunt niste atuuri, nu sa fii slaba si atat.Esti unica , deci nu te incadra intr-un anumit stas, ci fii asa cum esti.
-
eu cred ca adevarata ta problema este depresia si nu greutatea.
cum sa zic eu...
obsesia asta cu kilogramele este gardul vopsit.
in spatele lui se afla leopardul = depresia.
pe post de gard ar fi putut sa fie orice alt complex de inferioritate care sa "justifice" lipsa de elan, de bucurie de viata.
complexul este doar o forma pe care o imbraca depresia (care mocneste inauntru, intocmai ca leopardul din poveste).
vestea cea proasta' este ca depresia trece rareori de la sine.
vestea cea buna este ca depresia se trateaza foarte usor la varsta ta.
e musai sa mergi la medic. pentru inceput, pentru un set de analize care sa arate daca totul este OK dpdv fizic.
n-ar fi deloc exclus ca toata tragedia sa fie doar din pricina unei carente de minerale sau vitamine.
-
Nu neaparat sa fie un alt motiv la mijloc. Daca are numai prietene anorectice, care-i spun mereu ca e grasa sau ca s-a ingrasat, o poate afecta serios. Pacatul e ca o afecteaza tintuind-o la pat. Mie cand imi spuneau oamenii ca m-am ingrasat, imi spuneam "da? na bine, lasa ca-ti arat eu.." si ma mobiliza serios sa ma tin riguros de sport. Fara sport, nu poti slabi localizat. Prin dieta, iti scad in dimensiune si sanii, si fundul...ceea ce nu cred ca-si doreste.
-
deci nu mai pot.....vin de la scoala pe la 15:00 pana pe la 22 invat ca o disperata(si tot degeaba caci profesorii ii favorizeaza pe altii) ,credeti-ma nu am chef de nimica ,cum vin de la scoala am o durere groaznica de cap,stresata nu mai zic caci sunt la greu.....toata ziua as dormi....si orice fac gresit dau vina pe mn "ca nai luat 10 la sport ca esti grasa si daia nu poti sa alergi 'ect
-
Accepta-te asa cum esti, la sport trebuie sa ai si o constitutie atletica sa iei probele alea, da nu e nici un dezastru sa nu ai 10 la sport, trebuie sa ai talent, la fel si la romana, de exemplu, un copil scrie cu multa usurinta compuneri si ia 10, altul se chinuie sa faca o compunere cateva ore si ia 8, nu cred ca profesorii favorizeaza elevii dar e bine sa fii abitioasa, reusita este 99% munca si 1%talent.