Ajutor !! cine poarta lentile de contact
-
0 0Incepand de aseara sunt posesoarea unor lentile de contact Bosh&Lomb. Povestea a inceput astfel. de 2 ani port ochelari numai pt. citi cu dioptria 2. De ceva timp am inceput sa am probleme si cu vederea la distanta, mai ales pe timpul noptii. Medicul mi-a recomandat sa port ochelari, dar eu, nu si nu. In concluzie, am mers la Optiblue, mi-a facut un control si mi-a dat lentile de contact nr. 1.25. Toate bune si frumoase, am ajuns aseara cu ele acasa si m-am chinuit 40 minute sa mi le pun, inca vreo 15 sa mi le scot, pt. ca in final sa se rupa una dintre ele. Dimineata am luat alte lentile din cutiuta, dar de data asta m-am chinuit fix 1 ora. De mentionat ca cei de la Optiblue ( magazinul de la Favorit - Bucuresti ) nu mi-am dat nici cea mai mica indicatie legata de modul de aplicare al acestora. Mi-au dat o carticica unde scrie cum se pun dar cred ca eu gresesc undeva. Alta intrebare. Eu oricum purtam ochelari pt. citit ( la birou, calcutator...) Acum am observat ca vad mai rau daca imi pun si ochelarii cand sunt la birou, dar si daca nu ii pun vad prin ceata, deci neclar. Voi cele care purtati leentile de contact mai purtati si ochelari peste? Sau s-a mai lovit cineva de problemele astea ? Teoretic cred ca nu ar trebui sa mai port ochelarii, dar tot nu vad bine cand citesc. Ce sa fac? Va rog, va astept cu sfaturi.
-
eu port lentile de multi multi ani. vreo 10 sa tot fie. ideea e urmatoarea (aici multi medici gresesc, ca nu stiu metoda corecta si iti explica tampenii): Lentilele NU se pun in pozitia verticala, ci orizontala . De preferat, pt inceput, faci asa: pui o oglinda pe masa. te apleci asa incat sa iti vezi ochii in oglinda (ca sa ma exprin aiurea as zice ca ochii sa fie paraleli cu masa) . Cu mana stanga, iei din cutie lentila corespunzatoare ochiului stang (efectiv pui acolo degetul mic in deschizatura lentilei si ea se va lipi de deget). Apoi o depozitezi pe degetul aratator al mainii drepte, dar nu mulata pe deget (cum ai luat-o anterior, ci exact invers), adica cu deschizatura in sus (cum pui un castron pe masa
). Cum stai tu cu capul aplecat in jos (dar deasupra mesei, ca nu cumva sa o scapi pe jos) , cu mana stanga departezi genele de la ochiul stang (cu aratatorul ai ridicat genele de sus iar cu degetul mare ridici genele de jos si le tii asa imobilizate, si astefel NU ai cum sa clipesti). Apoi efectiv duci aratatorul mainii drepte (unde ai lentila cu deschizatura in sus) si te apropii de ochiul stang, de iris si cand ajungi acolo lentila efectiv se muleaza pe ochi. Toata treaba dureaza maxim 10 secunde. Repeti pt celalat ochi. Ideea e ca m am exprimat groaznic, dar sper sa intelegi.
. La mine e f natural, mi a intrat in reflex... -
inca ceva. ideal e sa te speli pe maini inainte de a le pune pe ochi, DAR sa nu te stergi. deoarece puful de la prosop se poate lua pe lentila si nu mai vezi bine , fara sa stii de ce. Deci fa operatiunea cu degetele umede de apa. La fel si lentila, e bine sa o iei cu ff putina solutie pe ea cand te pregatesti sa o pui pe ochi...dar nu i bai daca nu reusesti.
-
vai..ce dragutza esti...imi amintesti de mine cand mi le-am pus si eu pt prima data..am plans singura in baie pt ca nu mai puteam sa le scot..dar cu timpul de inveti..si repede..ai doar nevoie "practice"
eu cand le pun azi dupa ce fac exact cele mentionate mai sus adik sa pun lentila pe suprafata ochiului..ma trag de de gene si imi mut pleoapa peste lentila..nu stiu daca intelegi exact ce vreau sa spun..dar mie...cand inchid ochiul normal prima oara dupa ce pun lentila.,.se intampla sa faca pliu..si sa trebuiasca sa o scot si sa o pun din nou...ca sa evit..fac gestul de mai sus..si ma asigur ca inchiderea ochiului se face in termenii mei
)fara pliuri
..cat despre scoaterea lor..e crepy...desi port de ceva ani incoace de fiecare daca trebuie sa incerc de mai multe ori pana sa resusesc..unii spun sa pui degetul pe lentila si sa o aduci in coltul ochiului..eu..o iau cu vf unghiei..foarte incet si finut binenteles
sper sa fi fost de ajutor..desi iti fusese deja explicat de o alta eva
-
te am inteles perfect, asa fac si eu.
hihihi, suna a SF, dar e atat de simplu. insa daca nu stii cum se face poate deveni cosmar....
Insa me sperie ideea de a le da intr o parte cand le scot. nu am facut niciodata asa . cu varful unghiei nu am incercat, ma tem ca ori zgarai ochiul, ori lentila. eu le scot fff simplu cu buricele degetelor (intre aratator si degetul mare). adica cu o mana, prind de gene, si sus si jos, ca sa nu ma "impiedic" de ele (exact ca atunci cand pun lentila, cu mana stanga, "tin" genele de la ochiul stang) apoi, cu mana opusa (mana dreapta la ochiul stang) apas putin pe ochi, pe lateralele lentilei , cu 2 degete, ca si cum prind irisul ochilui intre aratator si degetul mare si apas ffffff putin. si iese singura imediat. (ca si cum ai vrea sa scoti un cos
...). ffff simplu. sper ca n-am speriat initiatoarea topicului
-
Multumesc pentru sfaturi, astazi deja a fost mai usor, cred ca am prins miscarea. Dimineata a inceput cosmarul, am incercat de cateva ori, pana am pierdut una dintre lentile ( a gasi-o sotul meu tarziu, dupa ce plecasem deja la birou ). Am inlocuit lentina pierduta cu alta, si dupa vreo cateva zeci de incercari, am reusit s-o pun. Cred numai ca o pusesem gresit sau pe dos, pt. ca vedeam prin ceata. Am dat-o iar jos si SURPRIZA, am pus-o imediat. In final am prins miscarea, problema la mine era ca o puneam pe ochi si apasam, iar ea ramanea lipita de deget, in loc sa se aseze pe ochi. M-am chinuit ceva, dar cred ca am prins miscarea. Va multumesc mult pt. sfaturi.
-
Dar tot sunt nedumeita pt. faprul ca nu vad prea bine la citit, vad un pic prin ceata. Sa fie de la faptul ca eu putam pt. citit ochelari +2 iar pt. distanta imi trebuiau ochelari +1, iar lentilele de contact sunt +1,25 ? Mai am nevoie de ochelari peste, atunci cand sunt la birou ? Mai e cineva in situatia asta ?