lipom de grasime
-
22 Sep 2009, 16:520 0am o fetita de 1 an si 3 luni.pe la 6 luni am observat ca are o unflatura deasupra de spranceana care a crescut proportional cu ea. are cam 0,5 cm. medicii mi au spus ca e un lipom si ca pot sa l scota doar chirurgical. eu nu as vrea acest lucru. exista si alta metoda?
-
22 Sep 2009, 17:26nu cred ca este alta metoda. oricum e mai bine sa-l scoti acum pentru ca in timp se va mari in dimensiuni.
-
23 Sep 2009, 09:10Stiu pe cineva care a avut aceeasi problema cu fetita ei.Aproximativ tot la aceasta varsta i-a aparut asa ceva,l-a operat pe la 3 anisori dar a reaparut dupa 1-2 ani.Acum fata are 20 ani are acelasi lipom pe frunte,dar i-a aparut altul pe umar aproape de coloana vertebrala.A mers la medic si a spus ca-l opereaza imediat.Parerea mea este ca ar trebui facute investigatii ,eventul o biopsie pentru a se cunoaste cauza asa ii estirpeaza si apar din nou.
-
23 Sep 2009, 09:38lipoamele apar din nou din cauza faptului ca ele au ca invelis o camasă pe care chirurgul nu o scoate in momentul interventiei. in interiorul ei mai raman resturi de tesut adipos care continua sa cresca. ele nu sunt maligne. sunt lipoame care ajung la dimensiuni gigantice daca nu sunt operate la timp.