cum scap de febra?

•  
    • 290 mesaje
    20 Sep 2009, 21:39
    6 2
    aveti cumva idee cum as putea sa scap de febra,simt ca imi arde tot corpul asa si e groaznic ce sa mai ...ma doare capul foarte tare...as vrea cateva idei de la voi cum sa scap de febra asta...va multumesc anticipat*
  •  
    • 357 mesaje
    20 Sep 2009, 21:52
    3 0
    ia o fiola cu algocalmin.
    dar asta nu-ti rezolva decat pe moment problema. tb sa vezi de la ce vine febra. sanatate!
  •  
    • 1266 mesaje
    20 Sep 2009, 21:53
    3 0
    Incearca Coldrex, este unul mai puternic. Contine paracetamol. Se ia un pliculet la cateva ore - citeste bine prospectul. Eu inca nu am incercat sa iau cand am febra ibuprofen - continut de Nurofen raceala si gripa, deci nu stiu cum e acesta.
    Si roaga pe cineva sau fa-ti chiar tu, daca poti, un ceai cald (nu foarte fierbinte insa)-de care ai, poate chiar de tei, caci te mai linisteste.
    Sanatate multa!

PS. Vezi, daca nu iti scade febra si chiar mai creste, du-te sau cheama neaparat un medic.
  •  
    • 290 mesaje
    20 Sep 2009, 21:55
    1 0
    va multumesc pentru sfaturi,sunteti dragute...sanatate multa si voua si tuturor ,e cea mai importanta!
  •  
    • 649 mesaje
    20 Sep 2009, 22:02
    2 0
    Pai ar trebui sa stim pe fondul caror "evenimente" a survenit febra !
    Daca e vorba de o simpla raceala , sau de efectele unui curent de aer rece in care ai stat , atunci eu as proceda astfel : niste antitermice ( paracetamol plus + 1 vit. C) , comprese cu otet si apa calda ( batiste pe frunte , iar la picioare sosete inmuiate in apa cu otet ), un ceai de tei cu lamaie si miere si stat la pat , invelita bine cu o patura .
    Pe masura ce transpiram , imbracamintea va fi schimbata cu alta uscata .
    Antitermicele pot fi luate la intervale nu mai mici de 5-6 ore , si in niciun caz nu trebuie combinate ( de ex. aspirina si paracetamol luate impreuna ) !
    Daca febra persista , e mai bine sa mergem totusi la medic , sa nu fie vorba de ceva mai grav !
    Eu cam asa fac si a dat rezultate de fiecare data !
    Multa sanatate iti doresc !
  •  
    • 649 mesaje
    20 Sep 2009, 22:07
    4 1
    Daca febra vine de la o angina ( rosu in gat ) si ai dureri la inghitit , iti mai recomand sa incalzesti intr-un ceaun , o mana buna de sare gema ( din aia mare , ca pentru muraturi ) si asa fierbinte s-o pui intr-o soseata pe care s-o legi la capat , apoi s-o aplici pe toata portiunea gatului , nu inainte de a-ti proteja gatul cu o batista mai grosuta , sa nu te frigi ! Pe masura ce sarea incepe sa fie suportabila ca temperatura , poti lua batista si poti aplica soseata direct pe gatul dezgolit !
  •  
    • 95 mesaje
    21 Sep 2009, 08:09
    4 0
    Daca febra nu cedeaza la nimic vezi sa nu ai vreo infectie..
  •  
    • 1394 mesaje
    21 Sep 2009, 22:34
    1 3
    juliebt,de ce ''invelita bine cu o patura?'' :o
    pai dupa ce ca ''arzi'' de febra,mai trebuie sa adaugi si ceva peste tine ca sa te supraincalzesti ???
    in aceste conditii(de supraincalzire) pulsul ti se accelereaza,te ia cu palpitatii...tahicardie...poti face chiar un infarct....
    la febra corpul trebuie dezbracat,acoperit cu cearceafuri ude...

aia despre care vorbesti tu....invelit/ infofolit/transpirat/schimbat ...''camasa spaniola ''parca-i zice... se foloseste in alte cazuri/situatii , dar sigur nu in alea cu febra... ai facut confuzie....
  •  
    • 649 mesaje
    22 Sep 2009, 11:07
    4 0
    Nu am facut nici o confuzie ! Ca n-am cum ; n-am scris din auzite , ci din experienta proprie! Eu asa am procedat de fiecare data ( am impresia ca , chiar un medic mi-a spus asta , nu mai retin exact ) si in cazul nostru si in cazul copilului meu ! Si a dat rezultate de fiecare data , fara problemele pe care le spui tu !
    Chiar n-am auzit de infarct daca te invelesti cu o patura ( n-am zis 10 paturi sau 3 plapume !!!), atunci cand esti racit !
    Cum fata n-a zis ca alta ar fi cauza febrei , am dedus ca-i vorba de raceala !
    Si eu am folosit tehnica cearsafurilor udate cu apa calda si otet , in cazul copilului meu , atunci cand nu mai stiam ce sa fac ! Dar dupa ce-l infasuram in ele , nu-l lasam sa dardaie aiurea , normal ca-l inveleam cu o paturica !
    Sunt fel si fel de opinii asupra modului de a scadea temperatura corpului ! Pana si doctorii se contrazic !
    De exemplu am vazut in filme ca se foloseste apa foarte rece ( chiar cu gheata !!! brrrrr !!!) , sau alta si mai si , apa calda spre fierbinte !!!
    Oricum , este de retinut ca scaderea prea brusca a temperaturii corpului , indiferent ce metoda folosim , poate duce la soc termic urmat de convulsii !
  •  
    • 1394 mesaje
    22 Sep 2009, 14:22
    1 5
    ce metode au ''prins'' la tine -nu inseamna ca sunt eficiente la toata lumea; fiecare e unic in felul sau,si,da,mai sunt si medici superficiali.....

pt orice probl. de sanatate ,indiferent cat de minora e aceasta,oamenii ar trebui sa mearga la medic,sa urmeze sfaturile acestuia....
    multi se cred priceputi doar pt ca au testat ei o metoda pe propria lor persoana si acum o impartasesc tuturor ca fiind universal valabila si la fel de sigura...
    experientele proprii nu sunt tratamente prevazute in codul medical ....
  •  
    • 649 mesaje
    22 Sep 2009, 22:01
    6 1
    Nu prea inteleg ce ti s-a pus asa pata pe ce-am scris eu !
    In definitiv n-am fortat pe nimeni sa faca cum fac eu , asa ca nu-nteleg ce te streseaza !!!
    Eu mi-am scris experienta si-atat !