sunt constipata
-
0 0buna fetelor,am citit toate mesajele voastre cu privire la acest subiect.La mine constipatia tine pe putin 2 saptamani,am fost la doctor si mi-a zis ca nu are tratament pt mine,si m-am saturat de laxative si tot feluri de ceaiuri care la un moment dat nici efectul nu si-l mai fac.Am perioade cand mi se unfla atat de tare stomacu de intru in panica.Pur si simplu.....nu stiu ce sa mai fac.....
-
abril, eu te sfatuiesc sa cumperi de la farmacie LACTULOSE SOLUTION. este o solutie cu gust de miere, pe care mi-a recomandat-o dr cand eram insarcinata. am incercat toate solutiile enumerate de eve, chiar si altele. laxativele nu sunt o solutie fiindca provoaca ,pe langa dependenta si un discomfort fizic, practic simti nevoia sa mergi la wc de mai multe ori pe zi. fiindca tot e sezonul, consuma prune si bea multa apa ,ideal ar fi 2 l pe zi. ac solutie despre care am scris la inceput o sa te ajute cu siguranta si nu are efecte secundare.
-
incearca sa mananci sanatos. mancarea gatita, iaurtul natural si apa o sa te ajute. daca esti bautoare de cafea te sfatuiesc si eu cum a facut-o si altcineva mai sus, sa bei dimineata pe burta goala. eu de exemplu dupa cappuccino (nu beau cafea de fel) am nevoie la toaleta.
evita bananele, covrigii, laptele dulce, te constipa si mai rau. -
Incearca o curatare a colonului cu fibre psillyum husk, se gasesc in mai multe variante Lepicol (in farmacii) sau Purgolax (la plafar).
De asemenea, dimineata pe stomacul gol 1-2 cani apa calda, cafeaua are efect excitant asupra colonului, dar apa are un efect bland, si in plus te hidratezi de la prima ora.
Cat mai multe fructe si legume, cereale integrale, si fara carne, iar dupa fiecare masa, cate o infuzie de plante sau chiar apa calda, ajuta la digestie. In general, lichidele calde detensioneaza intestinul, regleaza si usureaza evacuarea scaunelor -
Stiu ce inseamna sa fii constipata o perioada asa mare.Pentru mine sfaturile cu bautul apei de dimineata sau consum de fibre , tarate,miere ulei de masline nu au avut nuciun efect.Am avut mari probleme din cauza constipatiei (Operatie de Hemoroizi) Acum folosesc un laxativ natural,cumparat din farmacie sau plafar si iau cate o tableta in fiecare seare (ora 18-19) iar dimineata pa la 7-8 s-a rezolvat totul fara dureri.Produsul se numeste SENAX si costa 7 ron.
-
Buna.Cunosc pe cineva care sufera de constipatie inca din copilarieAsta pentru ca s-a dovedit prin controalele pe care le-a facut, ca ar avea colonul asezat mai sus si este foarte lenes.Cu orice ceaiuri,uleiuri,pastile si toate cele nu a reusit sa scape de constipatie.
Insa, din cand in cand(nu zilnic)i-a cate o lingura de ulei de riccin pe stomacul gol si face o data sau de doua ori pe saptamana clisma.Se simte foarte bine si nu a avut niciodata hemoroizi sau iritatii.