Unghie cu probleme
-
0 0Asadar am o problema : la un singur picior, la degetul mare am cred un fel de batatura pe marginea unghiei astfel incat, dupa cate imi dau seama (sincer nu se vede prea bine, nici eu nu ma pricep) jumatate din ea este cum am zis pe langa marginea unghiei , iar cealalta jumatate este sub unghie. Pe langa asta, cred ca pe acolo mi se si incarneaza putin unghia. Ce sa spun, e tare dureros si ma chinui destul. De jumatate de an ma duc lunar la pedichiura si uneori "ma nimereste" alteori nu.

Exact la piciorul asta am avut cu putin timp in urma o tripla fractura de glezna - deci operatii, stat la pat, recuperare, dureri asa ca la acest picior chiar nu mai vreau sa suport nici o durere (pe termen lung, ma refer...), gata! mi-a ajuns...

Si deci m-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca ...vreau la doctor cu el
. ... Ok...dar la ce fel de doctor, care sa se priceapa si la bataturi de sub unghie, care sa si taie sau sa scobeasca pe acolo?? ...Dermatolog, ortoped...chirurgie sau microchirurgie, sau chirurgie plastica? Unde sa ma duc?
Mi-ati fi de mare ajutor cu niste sfaturi, recomandari... Si daca se poate , cat mai repede, sunt decisa sa rezolv problema. -
Buna am vazut problema ta dar sincer eu cred ca decat sa
culegi pareri ar trebui sa incerci ori sa citesti ceva legat de asta ca nu se stie exact
ce este si apoi sa te duci la un medic nu este de joaca.
Uite iti recomand sa intri aici poate vei descoperi exact ce problema ai
http://www.sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/modificarile-patologice-ale-unghiilor_1417 -
Ely, iti multumesc, sincer

Chiar aseara am citit si eu acel articol de pe sfatul medicului
Problema e ca am dat pe google si am citit cateva topice de pe diverse forumuri despre problema unghiilor. Chiar si aici pe eva.
Insa... cam toata lumea se exprima prin "" am fost la medic si mi-a taiat din patul unghial"" sau ""doctorul mi-a facut anestezie si mi-a scos unghia"" sau ""am avut mai multe operatii si nu au avut rezultat"" etc etc ....Sa nu mai vorbim ca aici pe eva sunt cateva topice privind problema unghiilor incarnate si aplicarea metodelor naturiste.
....Bun, ok, am inteles, eu insa vreau sa stiu la CE tip de doctor s-a apelat : chirurg, ortoped, dermatolog?! Sau caz concret : mey nene si eu am avut o problema asemanatoare si am fost la spital la chirurgie sa mi-o scoata, sau la ortoped, sau la dermatolog bla bla, da dom-le mi-a rezolvat problema deci poti sa faci si tu la fel.
Cam astfel de raspunsuri mi-as dori sa primesc.
Pe un topic vechi (2005 parca) din forumul desprecopii.ro, foarte interesant de altfel doar 2 persoane au precizat unde au fost ( nu mai stiu daca erau sau nu din Bucuresti) : o mamica spunea ca a fost la chirurgie plastica, iar o alta mamica la dermatolog.
Sa nu mai vorbim ca exista procedura ""3 to spange"" pt care ma tot uit pe internet sa aflu unde se face ( ddeocamdata am aflat doar de Targu-Mures).
Ca sa stiu si eu pt ce specialitate imi iau trimitere de la medicul de familie. -
HappySpirit, tatal meu a fost la dermatolog, cabinetul fiind particular n-a avut nevoie de trimitere de la medicul de familie, daca este botriomicom problema e mai grava decat pare, acesta a reaparut, cand la un picior cand la altul cand la un deget cand la altul. Si o tine asa de la inceputul anului... adica merge, il cauterizeaza cu laser, pansamente, antibiotice, fel de fel de solutii si tot reapar...
I-am spus sa schimbe cabinetul unde merge, eventual sa solicite o antibiograma ceva, am citit si eu topicele pe net, se pare ca are legatura cu stafilococul auriu...