Inainte de-a ramane insarcinata

•  
    • 2386 mesaje
    14 Aug 2009, 14:35
    0 0
    Multi spun ca inainte de-a ramane insarcinata ar trebui sa-ri faci un bilant de sanatate, anumite analize.

Voi asa ati facut? Pt cele care si-au planificat sarcina nu cele care-au ramas intamplator.
  •  
    • 62 mesaje
    14 Aug 2009, 21:35
    0 0
    Tocmai am vazut zilele trecute o emisiune in care se vorbea despre importanta facerii unor analize cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata. Pe langa analizele uzuale (hemoleucograma, glicemie, calcemie, examen de urina, examen Papanicolau etc), e foarte important sa faci unele analize mai complexe (cele pentru rubeola, toxoplasma, citomegalovirus, herpes, Chlamydia, hepatita B, C). Unele virusuri contactate in timpul sarcinii pot duce la afectiuni grave asupra copilului, la malformatii, avort spontan sau incetarea evolutiei sarcinii.
  •  
    • 8253 mesaje
    14 Aug 2009, 23:47
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 165 mesaje
    15 Aug 2009, 21:49
    0 0
    Este o idee buna ca sa faci niste analize inainte pentru depistarea oricaror alte probleme,dar nu este o regula.Oricum trebuie sa le faci si in primele luni ale sarcinii si cam atunci descoperi rh-ul,rbw si altele.Succes!
  •  
    • 459 mesaje
    16 Aug 2009, 21:43
    0 0
    dili, verisoara ta sa repete neaparat analizele la un alt laborator.
    Cand eram gravida, imi iesise la analize ca as avea hepatita. Am cerut sa mi le repete, si nu aveam nimic. Asa cum nici acum nu am.
    Cand rezultatul analizelor iese dezastruos, cere alte pareri.
  •  
    • 131 mesaje
    17 Aug 2009, 19:17
    0 0
    Si eu am auzit la o colega de servici exact aceeasi poveste. Si-a facut analize de rutina ce nu au depistat nimic si abia dupa ce a ramas insarcinata, au depistat hepatita C. Si-a refacut analizele la alt laborator si au iesit normale, nici vorba de hepatita. I-au explicat apoi ca se poate ca a intrat in contact cu virusul, dar ca sistemul imunitar a reusit sa il tina sub control fara sa se dezvolte in stagiul acut.
    Si din cate stiu sunt sanse de 4-5 % sa se transmita la copil.
  •  
    • 8253 mesaje
    18 Aug 2009, 14:11
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 2386 mesaje
    18 Aug 2009, 14:48
    0 0
    Eu sunt de acord cu analizele, dar unii zic pai mamele noastre si atatea femei care au rams insarcinate neplanificat si au facut copii sanatosi.

ideea e ca nu-mi place sa ma duc la doctor si sa fac analize. Mai ales pt hepatita C, diabet, boli mai grave, sunt prea stresata pana la rezultat. Dar pe de-o parte imi zic ca e bine sa le fac.
  •  
    • 512 mesaje
    20 Aug 2009, 15:14
    0 0
    e foarte important si rh-ul. o incompatibilitate intre rh uri presupune o atentie sporita in timpul sarcinii... o mama cu rh negativ si cu un sot cu rh pozitiv presupune atentie sporita ,un vaccin in timpul sarcinii daca anticorpii mamei sunt peste medie si neaparat vaccin dupa nastere daca copilul are rh diferit de al mamei pt ca daca nu se face vaccinul al 2 copil ar putea avea de suferit.... eu am citit chestia asta pe net vineri si de curiozitate am mers luni la analize ca nu stiam ce rh am, rh negativ e destul de rar numai 15% il au dar i-a ghiciti ce rh am ..NEGATIV! am crezut ca imi trag un glont in cap... nush ce rh are sotul, sper sa fie tot negativ ca daca e pozitiv , mai trag un glont! bine ca nu am facut avort sau nu am suferit pierderi de sarcina ca atunci era problema cea mai mare avand rh negativ! nush acum sper sa fie bine si sa am copii sanatosi .. mama lui de rh!!!!